ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 23 kesäkuu 2015 09:20

”Boris” kahden knallin kerhoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tässä valmistuu Aleksandr Kokon kauden toinen hattutemppu kun RoPS-hyökkääjä puskee pallon Ilveksen verkkoon Antti Okkosen tarjoilusta. Tässä valmistuu Aleksandr Kokon kauden toinen hattutemppu kun RoPS-hyökkääjä puskee pallon Ilveksen verkkoon Antti Okkosen tarjoilusta. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura palkitsi kauden ennätysyleisönsä (2086) muhkealla 4-1 (3-0) voitolla tamperelaisesta FC Ilveksestä keskuskentän uuden katsomon kastajaispelissä maanantai-iltana.

RoPS tyrmäsi Ilveksen puolessa tunnissa ja puolusti leveän voiton toisella jaksolla yhden miehen vajaalla.Tulos oli vieraiden kannalta jopa mairitteleva, vaikka RoPS pelasi toisen jakson yhden miehen vajaalla Tomas Hradezkyn kuitattua ulosajon kahdella keltaisella kortilla.

– Saimme mitä ansaitsimme. RoPS on valmentajansa näköinen joukkue ja emme kestäneet heidän alun paineitta, tunnusti Ilveksen valmentaja Keith Armstrong.

Liigapisteet oli käytännössä jaettu ensimmäisen 30 minuutin jälkeen.

– Tilanne oli puolessa tunnissa 3-0 ja hyvää yötä, summasi Ilveksen ainoan osuman viimeistellyt ex-ropsilainen Mika Lahtinen.


Ilveksen ilonpilaaja oli RoPSin maalitykki Aleksandr Kokko, joka tehtaili avausjaksolla kaksi maalia ja sinetöi kauden toisen hattutemppunsa 57. minuutilla Antti Okkosen täsmäkeskityksestä. Kokko nousi yhdeksällä maalillaan jakamaan liigan maalipörssiin kärkipaikan. Tasoissa Kokon kanssa on VPS:n Juho Mäkelä, joka iski maanantaina kaksi osumaa.

Nyt Kokon päähän löytyi myös knalli, joka puuttui edelliskerralla.

Avausmaalin pohjusti Kokolle sähäkkä laituri Janne Saksela, ”Boris” tälläsi alanurkkaan 5. minuutin kohdalla 1-0. Jatkoa seurasi 19. minuutilla kun Ilves torppasi toisen RoPS-laiturin Juha Pirisen . Kokko ampui pilkulta samaan nurkkaan 2-0.

Kokko oli mukana myös 3-0 -maalissa, joka lähti Jarkko Lahdenmäen sivurajaheitosta. Pallo päätyi maalinedustalla Piriselle, joka tälläsi helposti ohi Mika Hilanderin.

– Eka maali himassa helpottaa aina. Maalinteko on mukavaa, mutta voittaminen tärkeintä. Nyt tapellaan HJK:n kanssa kärjessä, tuumi Kokko ja kiitteli Piristä ja Sakselaa hyvästä tarjoilusta.


Mika Lahtisen ohjaama 4-1 oli lähinnä balsamia haavoihin. Lahtinen täräytti loppuhetkillä pallon myös ylärimaan. Saman tempun teki RoPS-toppari Obilor Mosa Yaghoubin kulmurista.

– Oli mukava palata Rovaniemelle, kun katsomossa tuntui olevan enemmän tuttuja kuin Tampereella. Äkkiäpä se hyvä fiilis sitten katosi. Meillä oli paniikki päällä kun RoPS pelasi palloa selustaan ja rokotti armotta meidän virheistä. Vieraspelit ovat olleet hankalia, sillä meille on tehty vähintään kaksi maalia, Lahtinen pohti.


RoPS-valmentaja Juha Malinen kiitti joukkuetta monipuolisesta pelistä sekä itseään rohkeudesta antaa pelaajille neljän päivän juhannusloma.

– Tuoreet jalat tuottavat tulosta, näki Malinen, joka johdatti joukkonsa komealla esityksellä liigan härkäviikolle. Torstaina Rovaniemellä vierailee Inter Turku ja sunnuntaina ollaan jo Pietarsaaressa Jaron mittarina.

– Olemme Interiä miinus kahdeksan maalia jäljessä kauden kohtaamisissa, joten edessä on kova peli, Malinen ennakoi.

Mosa Yaghoubin päätyminen vaihtomieheksi ihmetytti katsomossa.

– Mosa oli avauksen mies, mutta unohti tulla viimeisiin harjoituksiin, Malinen perusteli.

Kaiken lisäksi Yaghoubi tuli kentälle hänelle oudolla numerolla (24). Mies oli ”unohtanut” pelipaitansa Helsinkiin ja muisti kertoa asiasta vasta ottelun kynnyksellä.

Kari Pyykkö
© 2015 Lapin Kansa

Kommentti: Terveisiä kuppipenkistä

Kauan tätä piti odottaa, mutta nyt voi vihdoinkin kertoa terveisiä Rovaniemen keskuskentän kuppipenkistä. Vuoden 1953 puulla päällystetty betonialusta on vaihtunut muoviseen kuppiin, josta voi jatkossa ihastella ottelua jos toistakin.

Rovaniemeläinen jalkapalloyleisö on taatusti kuppinsa ansainnut. Yli 30 vuoden taival pääsarjapalloilua olisi ansainnut nykyaikaiset puitteet jo paljon aiemmin. Olen nähnyt eräänkin stadionsuunnitelman, jotka syystä tai toisesta jäivät matkalle.

Välillä jalkapalloareenaa tehtiin Lapinaukealle, välillä Ounasvaaralle. Onneksi kaupungin päättäjät ovat nähneet metsän puilta ja pitäneen keskuskentän siellä missä pitääkin: ydinkeskustassa kaikkien ulottuvilla.

Kuppipenkki oli Rovaniemellä välillä melkein kirosana kun Jalkapalloliiga esitti vaatimuksia olosuhteiden korjaamisesta. Nyt voi sanoa, että onneksi esittivät. Noinkohan paikka olisi kehittynyt nykyiselleen ilman vaatimuslistaa.

Keskuskenttä on nyt Rovaniemen maamerkki siinä kuin Jätkänkynttiläsilta. Uuden pääkatsomon muodoista voi olla montaa mieltä, mutta tärkeimmän asian se ajaa. Kuppipenkkien värityksestä on tiettävästi käyty huvittavaakin vääntöä. Kupit ovat pääasiassa sinisiä ja valkoisia, mutta väliin on tungettu vihreitä kuppeja. Taustalla on ollut ajatus, ettei katsomo saa näyttää liiaksi Rovaniemen Palloseuran peliareenalta...

Miksi ei? Väriä uskalletaan tunnustaa muuallakin. Käykääpä vaikka Valkeakosken Tehtaan kentällä. Siellä kupeista syntyy sana FC Haka.

Vaikka RoPS on kentän iso käyttäjä, tuo katsomo paljon mahdollisuuksia muuhunkin käyttöön. Nyt Rovaniemellä on paikka vaikka megakonsertille. Oulun Raatissa tällainen yhtälö on toiminut hyvin.

Kari Pyykkö
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1179 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309