ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 22 kesäkuu 2015 08:47

RoPS pöllyttää Ilveksen turkkia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Ilves (Tampere), Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä maanantaina 22.6. klo 18.30

ASETELMA
RoPS sai lopulta olla tyytyväinen pisteeseen HIFK:n vieraana, sillä joukkue oli ajoittain pahasti purjeessa. Kokonaisuudessaan vire on erinomainen: ”Sinisten” saldo kymmenestä viimeisestä pelistä on hurja: 8-1-1.
Ilves nousi liigaan vasta täydennysmenettelyn kautta. Joukkue oli ehditty kasata Ykkösen tarpeisiin, joten ”manselaiset” joutuivat liigaan puoliammattilais- ja amatöörinipulla. Joukkueessa on kuitenkin runsaasti kokemusta, ja Tampere Unitedissa menestyneitä liigajyriä. Kova taisteluhenki on kantanut kolmeen voittoon, ja Ilves taistelee kynsin hampain sarjapaikastaan. Tosin tiistaina Jaro riepotteli tamperelaisia rumasti 3-0. Joukkueen materiaalille sopii päävalmentaja Keith Armstrongin suoraviivainen brittifutis, jossa ei turhia hienostella. Ilves puolustaa kurinalaisesti ja pitää linjojen välit tiiviinä. Kotijoukkue on selkeä suosikki, mutta sen on löydettävä keinot tamperelaisten bussin kiertämiseen.

SEURAA NÄITÄ!
RoPSin Mika ”Muksu” Mäkitalo alkaa päästä vauhtiin. Pelintekijä on viime peleissä osoittanut vaarallisuuteensa myös hyvänä laukojana. ”Muksu” onkin viimeistellyt kaksi osumaa. Mäkitalo on varmaotteinen syöttelijä, joka pystyy jakaman palloa tarvittaessa nopeasti yhdellä kosketuksella. Kahdella edellisellä kaudella hän syötti yhteensä peräti 12 maalia, joten ratkaisevia murtavia syöttöjä taitavalta keskikenttämieheltä on lupa odottaa enemmän.
Ilves pyrkii usein hyökkäämään nopeasti laitojen kautta. Jatkaako päävalmentaja Juha Malinen viime otteluiden kokoonpanolla, vai tuleeko laitapuolustajaosastolle muutoksia?
Pääseekö Tomas Hradecký kentälle? Erinomaisen kauden pelannut kontrolloiva keskikenttämies on istunut kaksi edellistä peliä vaihtopenkillä. Onko RoPSilla varaa pitää puolustuslinjaa suojaavaa pallovarmaa ankkuria penkillä?
Lujaa laatua ”Lada! Pitkään ja uskollisesti RoPSia edustanut Mika Lahtinen kohtaa entisen seuransa, jossa pelasi jo 2006 ja sitten 2011 – 2014 kaikkiaan 127 virallista ottelua. Lahtinen on ilkeä vastustaja, joka pelaa kovaa, repii ja raastaa, eikä anna ikinä periksi. ”Lada” ei ole kliininen viimeistelijä, mutta aina työteliäs. Lahtinen viihtyi Rovaniemellä, joten paluu voi olla tunteikas.

OHO!
Ilveksen päävalmentaja ”Keke” Armstrong valmensi ensimmäisen pestinsä liigassa RoPSin peräsimessä 1993-1994 ja johti RoPSin Suomen Cupin finaaliin. Armstrong on voittanut valmentajana peräti viisi mestaruutta, mutta on viimeksi ollut valmennustehtävissä vuonna 2007.

POISSAOLOT?
RoPSin Vilim Posinkovićin ja Michael Ibiyomin pelaaminen on epävarmaa. Ilvekseltä ovat loukkaantuneena Henry Ugwunna ja Olli Vakkala. Heikki Ahon pelaaminen on kysymysmerkki.

ARVIO?
Ilves pelaa suoraviivaista vastaiskupeliä, joten RoPS käyttää isännän ääntä ja kontrolloi palloa. Tasoero joukkueiden välillä on selvä, eikä ”manselaisten” tappelu riitä. RoPS voittaa.

Markku Saukko© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 913 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309