ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 08 kesäkuu 2015 08:23

RoPS - Veikkausliigan paras juuri nyt!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura on sarjassa toisena Veikkausliigan lähtiessä maaottelutauolle. Kärki-HJK:lla on kaksi ottelua enemmän pelattuna, ja jos RoPS voittaa nämä ”rästipelinsä” suhteessa Klubiin olisivat napapiiriläiset peräti piikkipaikalla! Tilanne on pohjoisessa jalkapallossa sensaatiomainen ja ainutkertaista sitten kauden 1990. RoPSin tuloskunto on jäätävä: Yhdeksästä viimeisestä pelistä kahdeksan voittoa maalierolla 14-3!

Kokenut päävalmentaja Juha Malinen on antanut vakuuttavan näytteen osaamisestaan. Menestys on muurattu kestävälle kivijalalle. Puolustus on betonia luunkovan toppariparin ObilorAbdou Jammeh johdolla. Pelaajat on sijoitettu tilanteen mukaan mahdollisimman optimaalisille tonteille, ja joukkue pelaa erittäin kurinalaisesti ja nöyrästi. Malinen saa miehistään irti maksimitehot illasta toiseen. RoPS on nyt kuin Jose Mourinhon Chelsea. Joukkue kairaa voittoja tyylipisteistä välittämättä ja on erittäin vaikeasti voitettavissa.

Pelillinen ilmekin selkiytyy koko ajan. Malinen on luopunut ajokoiraprässistään, ja joukkue osaa tarvittaessa vetäytyä ja vaihdella prässitasoaan. Pallokontrolli on myös kehittynyt alkukaudesta huimasti. Pallonhallintaa Malisen RoPS esitteli jo viime kaudella, mutta nyt hallinta kapitalisoituu myös maalipaikoiksi ja osumiksi unohtamatta kontrollin puolustuksellista merkitystä.

Menestys on ruokkinut ”Sinisten” itseluottamusta, ja ryhmä kestää jo pienen rotaationkin. Kuvaavaa on, että RoPS kaatoi kärkiottelussa SJK:n vaikka hyökkäyspelin sielu ja sydän ”Boris” Kokko istui vaihtopenkillä.

RoPSissa ei varmasti päästetä mopoa keulimaan, mutta jalkapalloväen nälkä kasvaa syödessä. RoPS on nyt niin vahva ja hyvin valmennettu joukkue, että se taistelee uskottavasti mitaleista ja europaikoista. Mitalia on napapiirillä juhlittu viimeksi 1989, eikä Veikkausliigan 25-vuotisessa historiassa koskaan!

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 947 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309