ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 03 kesäkuu 2015 08:52

”Ahtaajat” ilman pistelastia kotimatkalle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS–FC KTP (Kotka), Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä keskiviikkona 3.6. klo 18.30.

Asetelma? RoPS kaatoi Simo Roihan upealla viime hetken osumalla VPS:n ja hurjastelee sarjassa neljäntenä. FC KTP kangistui viime kauden Ykkösessä loppuhetkillä ja hukkasi ylivoimaisen sarjajohtonsa. Perinteisen jalkapallokaupungin joukkue nousi lopulta kabinettipäätöksellä, ja satamakaupungin ”Ahtaajat” on kasattu pitkälle Ykköseen tarkoitetulla budjetilla. Päävalmentaja Sami Ristilä ei kuitenkaan ole lähtenyt peruuttelemaan, vaan Kotka on pelaava joukkue, joka pyrkii pallonhallintaan. ”Moderniksi ahtaajafutikseksi” kuvailtu pelitapa on rajalliselle materiaalille haastava. Alkukausi on kuitenkin ollut kohtuullinen ja joukkue on yhdeksäntenä kymmenellä pisteellä.

RoPSia rasittaa huippuvireisen Moshtagh Yaghoubin pelikielto. Antti Okkonen ottanee hänen paikkansa keskikentän pohjalla, joten Juha Malinen joutuu pohtimaan taas, ketä komentaa laitapuolustajiksi. Tontti ei ole optimaalinen toppari Jarkko Lahdenmäen ominaisuuksille.

Kotijoukkue on materiaaliltaan selvästi parempi ja lähtee otteluun suosikkina. Kotkaa heikentävät lisäksi monet loukkaantumiset.

Seuraa näitä!

RoPSin Vilim Posinković on perushyvä jalkapalloilija, ilman suuria vahvuuksia tai heikkouksia. ”Vili” on tyypillinen balkanilaisen jalkapallokulttuurin tuote. RoPSissa Posinković on pelannut lähinnä keskikentän laitapelaajana, missä roolissa mies ei ole parhaimmillaan. Juha Malinen voisi kokeilla Posinkovićia kymppipaikalla, jossa kroaatti toimisi Mika Mäkitalon tuuraajana.

Kotkan pelintekijä Tamás Gruborovics on erinomainen jalkapalloilija. ”Grubo” on hyvä maalintekijä, ja hän on tehnyt uransa 252 liigaottelussa 65 häkkiä. Hän on 2010-luvun toiseksi paras maalintekijä HJK:n Demba Savagen jälkeen. Toisen polven jalkapalloilija on tehnyt tällä vuosikymmenellä jo 49 maalia (Savage 55), vaikka pelasi Interissä paljon puolustavassa roolissa ja jopa topparina. Gruborovics tuli Kotkaan, koska pääsi mieluisimmalle paikalleen hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi. Jo lapsena Suomeen muuttanut unkarilainen on Kotkan hyökkäyspelin sielu.

Kotkan kakkosvalmentaja Steven Polack palaa Keskukentälle! Polack on RoPSin seurahistorian suurin pelaajalegenda. Polack edusti RoPSia 1984 – 1994 ja oli tuolloin pitkään Suomen kenttien paras keskuspuolustaja. Britti pelasi RoPSissa 262 pääsarjaottelua ja teki 31 maalia. Polack tatuoi lisäksi nimensä RoPSin kunniatauluun iskemällä maalin cupin finaalissa 1986 ja osumalla myös eurokentillä.

Oho! Edellisen kerran kotkalaisjoukkue esiintyi Veikkausliigassa kaudella 2008, jolloin FC KooTeePee putosi sarjasta keräten koko kaudella vaivaiset kahdeksan pistettä!

Poissaolot? RoPSin ”Mosa” Yaghoubi on pelikiellossa. Kotkalta ovat loukkaantuneina Samuli Kaivonurmi, Josh Mulvany, Shane McFaul ja Sasha Anttilainen

Arvio? Kotka ei lähde peruuttelemaan vieraskentälläkään, vaan pyrkii pitämään palloa ja pelaamaan kontrolloidusti. Myös RoPS yrittänee hallita pelivälinettä ennakkoon hieman heikompaa joukkuetta vastaan. RoPS on joukkueista parempi, ja ottaa voiton. Ahtaajafutis ei tienaa kotiin tuomisia.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 729 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227