ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 29 touko 2015 07:47

Kuntopuntarin ykkönen palaa takaisin voittokantaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Vaasan Palloseura, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä perjantaina 29.5. klo 18.30

Asetelma? Vaikka RoPSin voittoputki päättyikin ”Saarilla” vastaan, on napapiiriläisten tilanne hyvä, ja joukkue on Veikkausliigan kuntopuntarin ykkösenä. Vaasan Palloseuran alkukausi on ollut täysi katastrofi. Joukkue on edelleen ilman voittoa, ja pisteitä jumbolla on vain yksi. Viime kauden nelonen kuului ennen kauden alkua jopa mitalisuosikkien joukkoon. Peli kulkee ajoittain, kuten Pohjanmaan derbyssä Jaroa vastaan, mutta tulostaululla valonpilkahdukset eivät ole näkyneet. ”Vepsu” tulee nousemaan kauden mittaan ahdingostaan, mutta nykyvireessään se on altavastaaja Keskuskentällä. Isoja eroja joukkueiden perustasossa ei ole, mutta nyt RoPS on suosikki.

Seuraa näitä!

RoPSin Janne Saksela on aloittanut kauden vahvasti. Vaikka kierroksia on takana vasta yhdeksän, on Savannan Pallon kasvatti joutunut moneen rooliin. Kausi alkoi wingbakcina ja jatkui laitapakkina. Parhaimmillaan hän on ollut viime kierrosten uudessa keskikentän laitapelaajan roolissaan. Saksela on isokokoinen ja vahva kaksinkamppailuissa. Vaikka Saksela on peruskoulutukseltaan puolustaja, on hyökkäyssuuntaan löytynyt tehoja kivasti. Hän on antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä, jolla mies on syöttöpörssin jaetulla kakkossijalla. Pientä lisäjuonikkuutta Sakselan hyökkäyspelaaminen vielä kaipaisi.

VPS:n hyökkääjä Juho Mäkelä on päässyt pitkästä aikaa vireeseen. Oulun Luistinseuran kasvatti on 31-vuotiaaksi ehtinyt voittaa ja kokea paljon. Mäkelä on nelinkertainen Suomen mestari (HJK 2003, 2009, 2010, 2012), cupin voittaja ja kaksinkertainen Veikkausliigan maalikuningas. Hän on kiertänyt paljon ulkomailla esimerkiksi Skotlannissa, Sveitsissä ja Australiassa. Suoraviivainen ja nopea hyökkääjä on iskenyt jo neljä maalia. Hän on 78 liigamaalillaan kaikkien aikojen maalintekijätilaston yhdeksännellä sijalla. Osuuko ”Kirurgi” nyt, ja yltääkö jo Kimmo Tarkkion 79 maalin lukemaan?

VPS:n päävalmentaja Olli Huttusen asema. Yksi piste kahdeksasta pelistä on surkea saldo. Jos VPS häviää, saako kokenut Huttunen potkut?

Oho! Olli Huttusen ura pelaajana ja valmentajana on komea. Ex-veskari ”Oka” on pelannut Suomen jalkapallohistoriassa eniten peräkkäisiä pääsarjaotteluita, peräti 329 (Haka 1980 –1992). SM-sarja- ja Veikkausliigaotteluita Huttusen vyöllä on yhteensä 431. Pelaajana hän on voittanut yhden Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin kolmesti. Valmentajana mestaruuksia on neljä, joista apuvalmentajana 3. Cupin mestaruuksia valmentajana hänellä on kolme.

Poissaolot? Pitkäaikaispotilaiden lisäksi RoPSin Antti Okkonen on pelikiellossa. VPS:n Steven Morrissey, Jerry Voutilainen ja Tony Björk ovat telakalla.

Arvio? VPS on pelannut hyvinkin suoraviivaisesti, ja turvaa vastaiskuihin. RoPS kontrolloi palloa, ja vie peliä. Yhtenäisesti ja tiiviisti puolustava RoPS pystyy myös monipuoliseen hyökkäyspeliin. Kolme pistettä jää napapiirille.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 972 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309