ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 18 touko 2015 08:56

RoPSin huimalle lennolle ei näy loppua

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin brasilialainen maalivahti Ricardo on nopeasti sopeutunut uuden joukkueen kuvioihin. Lahdessa Ricardo pelasi kolmannen ottelunsa ja nappasi kolmannen voittonsa. Hän oli torjunnoillaan sunnuntain voiton takuumiehiä. RoPSin brasilialainen maalivahti Ricardo on nopeasti sopeutunut uuden joukkueen kuvioihin. Lahdessa Ricardo pelasi kolmannen ottelunsa ja nappasi kolmannen voittonsa. Hän oli torjunnoillaan sunnuntain voiton takuumiehiä. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura on selättänyt alkukauden vaikeutensa hienolla tavalla. Jos rovaniemeläisryhmä oli alkukaudesta nippu yksilöitä, niin tällä hetkellä se on todella tiivis ja yhtenäinen joukkue, joka selvästi nauttii yhdessä pelaamisesta.

Vaihtomies Vilim Posinkovic nousi ratkaisijaksi Lahdessa. Joukkueen kopissa vallitsi karnevaalimeininki kapteenin punaisesta kortista huolimatta.Jos urheilussa mielii menestyä, niin yhtä asiaa ei sovi unohtaa. Se on itseluottamus. Tällä hetkellä RoPSin pelaajien itseluottamus on hyvin korkealla.

Asia konkretisoitui Kisapuistossa, kun rovaniemeläiset kukistivat FC Lahden maalein 2-1 (1-0).

Voitto oli RoPSille jo peräti viides peräkkäinen. Joukkue on kerran aikaisemmin pystynyt pääsarjatasolla samaan suoritukseen.


Voitto ja kolme sarjapistettä eivät tulleet helpolla, vaan pikemminkin päinvastoin. Vieraat pelasivat erittäin uhrautuvasti.

RoPSia ei hidastanut edes kapteeni Antti Okkosen saama punainen kortti avauspuoliajan lopussa.

Okkonen joutui alimpana miehenä nykäisemään karkuun pyrkineen Mika Ääritalon olkapäästä kumoon. Ottelun erotuomari Mattias Gestranius ei epäröinyt, vaan ajoi Okkosen suihkuun. Ennen sitä Aleksandr Kokko oli vienyt kauden kolmannella osumallaan RoPSin johtoon juuri Okkosen tarjoilusta.


Toinen puoliaika oli sitten pelkkää puolustustaistelua. Rovaniemeläiset eivät hakeneet tyylipisteitä, vaan tyytyivät suojelemaan pelkästään omaa maaliaan.

– Sovimme kopissa, että vetäydytään suosiolla alas. Tässä otteluruuhkassa jalat painavat muutenkin, niin olisi ollut ihan typerää vetää jollain muulla taktiikalla. Vaikka lahtelaiset saivatkin vaarallisia palloja boksiin, niin selvisimme niistäkin hienosti, upean ottelun uurastanut Janne Saksela sanoi iloisena.

FC Lahti nousi parikymmentä minuuttia ennen loppua Matheus Alvesin osumalla tasoihin. RoPS ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan se nousi pari minuuttia myöhemmin uudestaan johtoon. Saksela teki hieman onnekkaan esityön, jonka jälkeen vaihtomies Vilim Posinkovic täräytti pallon takakulmaan.


Ottelun jälkeen RoPSin pukukopissa oli hurja meininki.

– Kyllähän voitto maistuu aivan älyttömän makealta. Kestimme alivoiman hienosti. Näytimme nyt luonteemme. Kopissa raikuneet huudot tulivat suoraan sydämestä, Saksela korosti.

Vieraista ei löytynyt heikkoa lenkkiä. Puolustuslinja oli kokonaisuudessaan vahva. Viimeisenä lukkona hääräsi brassimaalivahti Ricarco, jonka kopit olivat kultaakin arvokkaampia.

Koko ajan peliään petraava Mosa Yaghoubi oli erittäin vahva. Voitto maistui hänellekin.

– Tämä oli vaikea kamppailu, mutta selvisimme kuivin jaloin. Puolustustaistelumme oli esimerkillistä. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa. Jätkät nauttivat nyt suunnattomasti pelaamisesta, keskikentän dynamo sanoi tyytyväisenä.

Rovaniemeläisten päävalmentaja Juha Malinen suitsutti Mosan esitystä.

–- Hän on jo pidemmän aikaa painanut hyvää duunia sekä peleissä että harjoituksissa. Hänellä oli alkukaudesta hieman epärealistiset odotukset. Kohtasimme vaikeudet ja kävimme ne rauhassa läpi. Sen jälkeen Mosa on ollut unelmapelaaja, Malinen sanoi.

Itse peliin Malinen ei ollut järin tyytyväinen.

– Se oli lähinnä selviytymistaistelua. Olimme jopa hieman onnekkaita, mutta kaikki lasketaan. Voitto maistuu hyvältä. Nautitaan tästä hetki ja keskiviikkona sitten taas pelataan, Malinen sanoi.

Eerikki Lyytikäinen/UT
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 999 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309