ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 14 touko 2015 09:13

RoPS hakee voittoputkelle jatkoa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS–Kuopion Palloseura, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä torstaina 14.5. kello 18.30.

Asetelma? RoPS on ottanut upeasti kolme voittoa putkeen. ”Boris” Kokko on liekeissä ja iski maalin sekä Tampereella että Pietarsaaressa. Yhteistyö laitureiden Janne Sakselan ja Juha Pirisen kanssa sujuu loistavasti. RoPSin puolustuslinja on myös pelannut varsin vakuuttavasti. ”Sinisten” pelissä oli Jaro-ottelussa mukavasti variaatioita, ajoittain voimakasta hyökkäyspeliä ja pallokontrollia, mutta tarvittaessa kyynistä puolustuspeliä.

KuPS aloitti kauden erinomaisesti ja perjantaina kaatui HJK. Maanantaina savolaiset romahtivat Seinäjoella täydellisesti: kauden avaustappio tuli rumasti 5-0. Yksi ottelu tuskin muuttaa isoa kuvaa. KuPS on puolustanut tiiviisti, ja ennen SJK-peliä se oli päästänyt vain yhden maalin. Seinäjoen selkäsaunan jälkeen KuPS tullee Rovaniemelle puolustamaan korostetun tarkasti, ja edessä on tasainen matsi. Ennakkoon kotijoukkue on vain hiuksenhieno suosikki.

KuPS tarpoo kovassa otteluruuhkassa, joten päävalmentaja Marko Rajamäki voi jonkin verran kierrättää pelaajistoaan Rovaniemellä.

Seuraa näitä! RoPSin uusi maalivahti Ricardo on esiintynyt harjoituksissa ja ensimmäisessä ottelussaan Jaroa vastaan lupauksia antavasti. Nyt on edessä debyytti kotiyleisön edessä. Brassi on nopea, ketterä ja rohkea veskari. Hän pelaa myös hyvin jalalla. Fysiikaltaan mies on hieman hentoinen, ja keskityspalloissa aavistuksen arka. Pietarsaaressa veskari sijoittui hetkittäin väärin, mutta esitti myös pari voittavaa torjuntaa. Ensimmäiset pelit uudessa jalkapallokulttuurissa voivat olla vaikeita, mutta merkkejä Ricardon todellisesta tasosta on jo nähtävillä.

KuPSin Petteri Pennanen pelasi viime kaudella RoPSissa, mutta sesonki päättyi jo alkukaudesta polven eturistisidevammaan.

Pennanen ei ollut ideaalipelaaja Juha Malisen jalkapalloon, mutta kasvattajaseurassaan Pennanen on päässyt optimaaliseen rooliin. Pennasta jo TPS:ssä valmentanut Rajamäki tietää hyökkäävän keskikenttäpelaajan vahvuudet, ja entinen Twenten mies pääsee kapellimestariksi kymppipaikalle ilman suurempia puolustusvelvoitteita. Pennanen on hyvä murtavien syöttöjen antaja, ja pystyy myös maalintekoon. Hän onkin alustanut kaksi KuPSin kauden neljästä osumasta. Pennasen tarjoilusta saa nauttia jo vuosia Veikkausliigan hyökkääjäeliittiin kuulunut Irakli Sirbiladze.

Oho! KuPSin Freddy Adu solmi ammattilaissopimuksen MLS-liigaan vain 14-vuotiaana vuonna 2004 ja valittiin MLS-tähdistöön 2004 sekä 2006. Teinisensaatio on edelleen julkkis, jonka siirtyminen Suomeen huomioitiin ympäri maailmaa. Nyt 25-vuotiaana kiertolainen on edustanut jo 11 ammattilaisseuraa!

Poissaolot? KuPSilta on sivussa Juha Hakola.

Arvio? Tasainen ottelu, jossa pallonhallintaan nojaava KuPS pitänee pelivälinettä hieman kotijoukkuetta enemmän. Tiiviisti puolustava RoPS hakee ratkaisua suoraviivaisilla hyökkäyksillä. Lopputuloksena niukka kotivoitto tai tasapeli.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 927 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309