ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 09 touko 2015 11:09

Mika Mäkitalon jalasta ratkaisumaali

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran keskikentän puurtaja Mika Mäkitalo laukoi napapiirin sankareiden voittomaalin Pietrsaaressa. Rovaniemen Palloseuran keskikentän puurtaja Mika Mäkitalo laukoi napapiirin sankareiden voittomaalin Pietrsaaressa. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Olosuhteet Pietarsaaren epätasaisella ja liukkaalla keskuskentällä eivät olleet parhaat mahdolliset pelillisille hienouksille, mutta Rovaniemen Palloseuran hyvä asenne ja nöyrä työmoraali toivat vierasjoukkueelle ansaitusti kolme pistettä jalkapallon Veikkausliigan ottelussa FF Jaroa vastaan. RoPS nousi maalin tappioasemasta 1-2 (1-1)-vierasvoittoon. Voitto oli napapiirin sankareille jo kolmas putkeen.

RoPS haki ansaitusti kolme pistettä Pietarsaaresta ja kasvatti voittoputken kolmeen.Ottelun voittomaalin laukoi Mika Mäkitalo ruuhkan takaa, kun peliä oli pelattu 63 minuuttia. Sitä ennen Jaron maalivahti Jesse Öst oli nyrkkeilyt pallon vapaapotkun jälkitilanteessa suoraan Mäkitalon jalkoihin.

– Aika vapaasti pääsin siinä tilanteessa laukomaan. Laukaus ei ollut paras mahdollinen mutta ei sen tarvitse aina ollakaan, jos tulee onnistumisia, Mäkitalo myhäili tyytyväisenä. Vähintään yhtä tyytyväinen hän oli koko joukkueen taisteluilmeeseen.

– Tämä oli meiltä tosi hieno taistelu ja kolmas voitto putkeen. Tätä rataa on hyvä jatkaa kautta eteenpäin. Tässä vaiheessa kentät ovat vielä huonossa kunnossa ja sen takia oli tärkeää, että olimme tänään vahvoja kaksinkamppailuissa, hän jatkoi.


RoPS aloitti pelin rohkeasti ja hallitsi peliä alusta saakka. Vahva pallollinen pelaaminen ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta, sillä ensimmäisen kerran iski kotijoukkue Jaro. Jaron vapaapotkun jälkeen pallo kimposi RoPS-pelaajasta, kotijoukkueen brassi Denis karkasi RoPSin puolustuslinjalta ja nosti pallon hallitusti yli maalivahti Ricardon.

Puolen tunnin kohdalle vieraiden työ viimein palkittiin. Janne Saksela keskitti oikealta ja Aleksandr Kokko puski pallon tarkasti pystytolppaa hipoen Jaron maaliin.

Toisella jaksolla vierasjoukkue jatkoi aktiivista pelaamistaan ja maalipaikkojakin syntyi enemmän kuin ennen taukoa. 47. minuutin kohdalla Mostagh Yaghoubin matala vapaapotku osui Jaro-maalin tolppaan ja vähän myöhemmin Janne Saksela keskitti oikealta maalin edustalle, mutta pallolle ei löytynyt jatkajaa. Seuraavaksi Aleksandr Kokko pääsi yrittämään puskusta mutta pallo suuntautui Östin syliin.


Mäkitalon maalin jälkeenkin vierasjoukkue jatkoi nälkäisellä asenteella ja voitti paljon kaksinkamppailuja. Lopulta RoPS oli onnekaskin, ettei Jaro päässyt tasoittamaan ottelua viimeisen viiden minuutin aikana.

Ensin Denis puski avopaikasta Ricardon käsiin ja seuraavaksi Jaro-pelaajan ohjaus osui vierasjoukkueen maalin tolppaan.

Ottelun jälkeen RoPS-luotsi Juha Malinen oli luonnollisesti tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen mutta myös tapaan, jolla hänen ryhmänsä voiton saavutti.

– Pallollinen peli oli meille haaste tänne tultaessa, koska Jerellä Jaron valmentajana on aina joku toimiva systeemi, ja silloin vastustajalla on vaara joutua syöttömurhan uhriksi. Meiltä kuitenkin löytyi pelirohkeutta ja pystyimme reagoimaan nopeasti vastustajan virheisiin. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että olimme niin hyviä pallollisena. Näytimme kentällä joukkueelta ja yhtenäiseltä ryhmältä, Malinen kiitteli omiaan.

Hänen mukaansa alkukauden vaikeudet joukkue on kääntänyt lopulta voitoksi.

– Silloin kun tulee vaikeuksia, on pakko pysähtyä koko joukkueen kanssa ja terästää omaa tekemistään.


Malinen oli tyytyväinen, että juuri Mika Mäkitalo oli voittomaalin tekijä.

– Odotin jo ennen ottelua, että hän parantaa peliä entisestään ja nyt oli hyvä, että juuri hän teki tuon voittomaalimme.

Malisen mukaan Veikkausliigassa on harvinaista se, että avausmaalin päästänyt joukkue voittaa ottelun, mutta mies ei hetkeäkään epäillyt, etteikö oma joukkue voittoa ottaisi.

– Olin varma että tuo Jaron maali oli työtapaturma ja että toisella jaksolla teemme tarvittavat maalit voittoon. Kyllä meidän peli kulki koko ajan paremmin ja paremmin ja sellainen fiilis ottelusta jäi, ettei Jaro päässyt missään vaiheessa ”fiilistelemään”, Malinen totesi.

Uuden ykkösmaalivahdin brasilialaisen Ricardon otteet saivat kiitosta valmentajalta, vaikka miehellä oli välillä vähän liikaakin haluja osallistua peliin.

– Kyllähän Ricardo teki toisella jaksolla kaksi ns. ”game-saveria” eli torjui kahdesti upeasti Jaron lähentelyt. Ensimmäisen hän otti upealla reagoinnilla yläriman alta ja toisen torjui oikeasta alanurkasta tolppaan ja siitä kentälle, kiitteli Malinen tuoreen brassivahdin otteita.

RoPSin kausi jatkuu helatorstaina Rovaniemellä, jolloin vastassa on yhä tappiotta oleva Kuopion Palloseura. KuPS niittasi kotikentällä Helsingin Jalkapalloklubin, joten vastus on järeää sorttia. KuPS on liigataulukossa pisteen RoPSia edellä.

Jorma Uusitalo / UT
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 905 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309