ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 04 touko 2015 08:27

Kurinalainen peli RoPSin voittoaseena

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-kärki Aleksandr Kokko (keskellä) teki Tampereella uran 36. liigamaalinsa. Tässä ”Boris” on puolustuksen apuna ja estää Ilveksen Samu Niemistä maalintekoyrityksessä. Jaloissa Juha Pirinen, takana Tomas Hradezky, Obilor ja Abdou Jammeh. RoPS-kärki Aleksandr Kokko (keskellä) teki Tampereella uran 36. liigamaalinsa. Tässä ”Boris” on puolustuksen apuna ja estää Ilveksen Samu Niemistä maalintekoyrityksessä. Jaloissa Juha Pirinen, takana Tomas Hradezky, Obilor ja Abdou Jammeh. Kuva: Jukka Vuokola

Rovaniemen Palloseura jatkoi kurinalaista ja taktisesti väkevää pelaamistaan, ja otti toisen peräkkäisen voittonsa Veikkausliigassa. Tampereella kaatui sarjanousija Ilves lukemin 0-1 (0-1). Ottelun ainoan osuman viimeisteli kokonaisuudessaan hienon ottelun pelannut Aleksandr ”Boris” Kokko. Osuma oli Kokon sesongin ensimmäinen liigassa, mutta cupissa hän ehti osua kahdesti.

”Boris” Kokko pohjusti loistopelillään kolme pistettä napapiirille.– Tärkeä voitto, ja kiva tehdä maali. Tasapainoinen suoritus meiltä ja pidimme vastustajan poissa maalipaikoilta, ”Boris” jutteli.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen lähti otteluun täsmälleen samalla avauskokoonpanolla ja kenttäryhmityksellä kuin keskiviikon HIFK-matsiin. RoPS piti ryhmityksensä tiiviinä, puolusti kurinalaisesti ja pystyi myös kontrolloimaan palloa keskialueella ajoittain pitkiäkin jaksoja, vaikka Tammelan stadionin nurmi oli heikossa kunnossa.

RoPS pelaa aiempaa maltillisemmin, joukkue ei enää prässää tauotta raivokkaasti, vaan koko paketti laskeutuu suosiolla alaspäin tilanteen niin edellyttäessä. RoPS katkoi tehokkaasti Ilveksen vastahyökkäysyritykset ja näytti ylipäätään vaikeasti voitettavalta joukkueelta. Usean avainpelaajan poissaolon rasittama Ilves oli lähes koko ottelun askeleen tai kaksi jäljessä.


Ottelun voittomaali oli hieno. Thomas Hradecký riisti pallon, pelasi helpon Moshtagh Yaghoubille, jonka pitkä syöttö tavoitti Janne Sakselan. Kapteeni Antti Okkonen teki nousullaan tilaa Sakselalle, joka pääsi antamaan rauhassa tarkan keskityksen.

Kokko voitti pääpallokamppailussa Ilveksen nuoren topparin Tatu Miettusen ”pystyyn” ja junttasi pallon verkkoon ohiMika Hilanderin .

Kokko voitti järkiään kaikki pääpallot sekä ison osan kaksinkamppailuista. Taitava sentteri myös suojasi palloa erinomaisesti ja pystyi pidentämään hyökkäysten kestoa ja rytmittämään hyökkäyspeliä. Kokkoa tuki hyvin myös erikoistilanteissa kunnostautunut Yaghoubi.

– Voitin vaikeat pallot ja tein sitä duunia mitä osaan. Maali tuli hienosta keskityksestä, joita olen jätkiltä boksiin pyytänyt, Kokko kuvaili.

– Kenttä oli vaikea, siinä ei voinut mitään kikkapalloa pelata, areenan 87. minuutilla jättänyt maalitykki kertoi.

– Ei mitään ongelmaa, flunssan jälkeen väsy jo alkoi painaa, mies kommentoi vaihtopyyntöään.


Ilves pyrki pelaamaan suoraviivaista vastaiskupeliä. Kotijoukkueen vaarallisin pelaaja oli pitkäaikainen RoPS-kiituri Emenike, joka oli kahteen otteeseen lähellä maalintekoa ja laituri pohjusti myös erinomaisen paikan Antti Mäkijärvelle.

– Tuloksellisesti jatkoimme siitä, mihin IFK-pelissä jäimme, kompakti esitys, tyytyväinen Juha Malinen kertoi.

– Meillä on erinomainen joukkuehenki. Enpä olisi uskonut, että valmennuksellisessa umpikujassa oleminen voi olla näin mukavaa, Malinen heitti ja viittasi erään urheilumedian hänestä esittämään tilannearvioon.

Parannettavaakin päävalmentaja löysi.

– Rikoimme liian helposti ja päästimme Ilveksen erikoistilanteisiin.

 Entinen ja nykyinen ropsilainen vääntävät. Vasemmalla Janne Saksela, oikealla Emenike. Takana RoPSin keskikentän moottori ”Mosa” Yaghoubi. (Kuva: Jukka Vuokola)

Ilves – RoPS 0-1 (0-1)

Maalit: 22 min. 0-1 Aleksandr Kokko (Janne Saksela).

RoPS 4-2-3-1: Ville Iiskola; Antti Okkonen – Obilor (v) – Abdou Jammeh – Ville Saxman; Tomas Hradecký – Moshtagh Yaghoubi; Janne Saksela – Mika Mäkitalo (84. Olli Pöyliö)- Juha Pirinen (67. Vilim Posinković); Aleksandr Kokko (v, 87. Michael Ibiyomi).

Entä sitten? RoPS kohtaa perjantaina 8.5. Pietarsaaressa FF Jaron.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1240 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309