ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 30 huhtikuu 2015 10:49

Brassimaalivahti Ricardo RoPS-maalille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Brasilialaismaalivahti Ricardo otti tuntumaa Veikkausliigan viralliseen pelipalloon. Brasilialaismaalivahti Ricardo otti tuntumaa Veikkausliigan viralliseen pelipalloon. Kuva: Timo Törmänen
Rovaniemen Palloseura joutui heti Veikkausliigakauden alkuun maalivahtihankinnoille, kun joukkueen kanadalais-israelilainen ykköstorjuja Tomer Chencinski loukkaantui kauden avausottelussa HJK:a vastaan vain 10 minuutin pelin jälkeen.

Väliaikaiseksi ykkösmolariksi hankittu ex-MyPa-vahti Ville Iiskola ei tulevan viikonlopun Ilves-kohtaamisen jälkeen jatka RoPS:n riveissä ja niinpä ajankohtaiseksi tuli löytää joukkueeseen Chencinskin noin neljän kuukauden sairausloman ajaksi laatumaalivahti, jonka taidot riittävät pitämään RoPS-maalin kyllin tiiviinä Veikkausliigassa menestymistä ajatellen.

RoPS julkistikin tänään kauden loppuun kestävän sopimuksen brasilialaisen Ricardo Henrique Schuck Friedrichin kanssa. Brassimolari Ricardo on 22-vuotias ja 188 senttiä pitkä nopearefleksinen maalivahti, joka saapui Rovaniemelle eilen. Ricardo siirtyi RoPS:aan Esportivo-nimisestä brasilialaisseurasta, missä hän ehti pelata kolme kuukautta ennen Suomen pestiä.

- Nykyään kotimaassaan Brasiliassa valmentajana toimiva, Suomessa pitkään pelannut Luiz Antonio tuntee Ricardon ja hän suositteli miestä meille. Tietojemme mukaan Ricardo on todella potentiaalinen nuori kaveri, samalla tapaa urheilullinen kuin Tomerkin on, RoPS:n urheilujohtaja Jari Ilola kertoo.

Ilola toivoo, että Ricardo pystyy pelaamaan hyvällä tasolla ja pystyy auttamaan RoPS:aa seuran asettamien tavoitteiden toteutumiseksi.

- Tietty sopeutumisjakso tulee yleensä aina pelaajalle, kun hän tulee uuteen kulttuuriin, mutta toivotaan että Ricardo pääsee nopeasti sisään joukkueeseen ja osoittaa kaikille kykynsä maalivahtina, Ilola toteaa.

Ricardo itse kertoo elävänsä nyt unelmaansa, sillä hän on jo lapsesta saakka haaveillut pääsevänsä Eurooppaan pelaamaan. Yksi syy haaveille pelata ulkomailla on hänen neljä vuotta vanhempi veljensä, joka lähti parikymppisenä nuorena maalivahtina Iraniin pelaamaan ammatikseen.

- Rovaniemelle tulo on hieno mahdollisuus minulle näyttää osaamiseni ja upea myös elämänkokemuksena. Tulen RoPS:aan erittäin motivoituneena, pyrin tekemään parhaani ja auttamaan seuraa pärjäämään Veikkausliigassa. Eilen näkemäni liigapelin RoPS-HIFK perusteella Veikkausliiga on hyvätasoinen sarja, nuori brasilialaismaalivahti toteaa tyytyväisen oloisena.

Brassimaalivahti uskoo, että kovalla työnteolla hän tulee pärjäämään. Ja jos miehen hyvät peliesitykset ovat idolista kiinni, niin RoPS on löytänyt Brasiliasta oikean kultakimpaleen.

- Ihailen Manuel Neueria, hän on täydellinen pelaaja. Minun vahvuuksiani ovat hyvät refleksit ja nopeus sekä myös jalalla pelaaminen. Ohjaan myös peliä äänekkäästi, eurooppalaisesta elämäntyylistä pitävä Ricardo kertoo onnellisena.

 

Luettu 3394 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309