ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 29 huhtikuu 2015 08:26

Jäähtyykö sarjanousijan kiima napapiirillä?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – HIFK, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä keskiviikkona 29.4. klo 18.30

Asetelma: Nollakerholainen RoPS alkaa olla pakkovoiton edessä. Kylään tulee kovalla itseluottamuksella sarjanousija HIFK, joka onnistui historiallisessa Stadin derbyssä venymään tasapeliin loppuun myydyllä Sonera Stadionilla. Kierrätysmiehistöllä kärsitty cup-tappio Interille sunnuntaina tuskin kiimaa hillitsi. Inter-ottelun avauspuoliajalla RoPS esiintyi pelokkaasti kuin lammaslauma, ja lähes kaikki pelaajat pakoilivat vastuuta. Esitys oli huonointa RoPSia sitten kauden 2011 hätätilajoukkueen. Päävalmentaja Juha Malinen on kääntänyt kaikki kivet joukkueen pelirohkeuden palauttamiseksi. Kuuluko reivaustoimiin myös kokoonpanomuutokset?

Toppari Abdou Jammeh tarvitaan kentälle rauhoittamaan puolustusta, jolloin Jarkko Lahdenmäki saisi huilia.

RoPSin hyökkäyspelistä puuttuu selkeät mallit ja järjestelmällisyys. Kokonaistilannetta on kuitenkin korjattava puolustuspää edellä. Pelaajamateriaalista kurssin kääntyminen ei ole kiinni, ratkaisun on löydyttävä henkiseltä puolelta, ja valmentajan luomasta selkeästä pelitavasta, johon joukkue voi nojata. RoPSin on pystyttävä viemään IFK:n pelistä vahvuudet, eli jarrutettava vauhdikasta ja samoja kaistoja rynnistävää suoraviivaista hyökkäyspelaamista.

Seuraa näitä!

Media- ja some-myrskyn silmässä ollut Moshtagh Yaghoubi on erinomainen jalkapalloilija. Inter-ottelussa hän oli ”Boris” Kokon ohella ainoa, jonka itseluottamus oli normaalilla tasollaan. RoPSilla ei ole varaa istuttaa U21-maajoukkueen kapteenia penkillä. Yaghoubi on taitava, vahva ja hänen pelikäsityksensä on hyvä. Jo pallon saadessaan, ”Mosa” tietää, miten toimia seuraavaksi. Juntturan painopiste on alhaalla ja peliasento tasapainoinen. Parhaimmillaan ”Mosa” on kahdensuunnan keskikenttäpelaajana, jolloin Tomas Hradecký olisi hänen rinnallaan tasapainottava pelaaja.

Hyökkäysorientoitunut Mika Mäkitalo istuu tässä kombinaatiossa parhaiten kymppipaikalle. Kapteeni Antti Okkonen ei ole ollut alkukaudella lähelläkään parasta tasoaan, ja penkkikomennus voisi tehdä hyvää.

HIFK:n Jukka Halme on todellinen harvinaisuus. Kolmekymppinen kulttipelaaja teki vasta tällä kaudella liigadebyyttinsä ja on pelannut IFK:ssa kaikilla sarjatasoilla Kolmosesta alkaen. Kovaotteinen ”Bragun Gattuso” semontoi asemansa HIFK-legendana esimerkiksi Åke Lindmanin, Matti Paatelaisen, Anders Westerholmin ja Algoth Niskan kaltaisten nimien joukossa.

HIFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit on poikkeuksellisen uskollinen ja fanaattinen porukka suomalaisessa futiksessa. Kuinka suurella joukolla kannattajat saapuvat Rovaniemelle saakka keskellä viikkoa?

Oho! HIFK:n joukkueessa ei ole yhtään ulkomaalaispelaajaa!

Poissaolot? RoPSin Juuso Majava on loukkaantuneena.

Arvio? Aneeminen RoPS syttyy taistelemaan rajusti tsemppaavan vastustajan kirittämänä. Vauhdikas ottelu, jossa tilanteita syntyy molempiin päihin. Vaaka kallistuu niukasti RoPSille, joka ottaa vapauttavan voiton.

 HIFK:n mukana liikkuu intohimoinen kannattajaryhmä Stadin kingit.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

 

 

Luettu 1053 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309