ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 24 huhtikuu 2015 08:49

Inter polki RoPSin taas suohon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Interin melkein kolmen maalin mies Vahid Hambo ilmataistelussa RoPS-toppari Obilorin kanssa. Nämä taistot Obilor yleensä voitti, mutta muuten Hambo jätti nigerialaisen varjoonsa. Interin melkein kolmen maalin mies Vahid Hambo ilmataistelussa RoPS-toppari Obilorin kanssa. Nämä taistot Obilor yleensä voitti, mutta muuten Hambo jätti nigerialaisen varjoonsa.

Rovaniemen Palloseura on ajautunut heti Veikkausliigan alkumetreillä pelilliseen suohon. Torstai-iltana kävi Inter Turku tallomassa napapiirin sankareita syvemmälle suohon Rovaniemen keskuskentällä. Turkulaiset veivät liigapisteet murskanumeroin 0-4 (0-3).

Juha Malinen otti ruman tappion omalle kontolleen: ”Olen epäonnistunut täysin joukkueen virittämisessä.”Liigan tämän hetken maalitykki Vahid Hambo kuritti RoPSia melkein hattutempulla.Sarjan kärjessä porskuttavan Interin tähtenä heilui liigan maalipörssiä johtava 21-vuotiaiden maajoukkuekärki Vahid Hambo , jolle merkittiin aluksi jopa hattutemppu, mutta illan sankari ei ottanut avausmaalian kontolleen.

– Sen koukkasi RoPSin puolustaja sisään, kertoi Hambo ja tarkoitti toppari Jarkko Lahdenmäkeä, joka teki tilanteessa oman maalin. Näin asia merkittiin myös tuomareiden papereihin.

RoPS oli avausjaksolla täysin purjeissa ja Inter iski maalit kahdesta ensimmäisestä hyökkäyksestä. Toisen viimeisteli Kalle Kauppi toppari Obilorin epäonnistuneesta purusta.

Hambo jatkoi RoPSin kurittamista toistamiseen 34. minuutilla laukomalla Ville Iiskolan torjuman pallon verkkoon. 193-senttinen hyökkääjäjärkäle päätti hienon illan toisen jakson lisäajalla täräyttämällä Alban Ferratin tarjoilusta 0-4.

– Kaksi maalia per ottelu on tosi hyvä tahti. Olen aina osannut tehdä maaleja, mutta nyt pääsen hyville paikoille kavereiden ansiosta, ensimmäistä liigakauttaan pelaava Hambo kertoi.

Liekö vieraskoreutta, kun Hambo kehui RoPS-toppari Obilorin vieneen häntä ”satanolla” pääpalloissa ja kaksinkamppailuissa. Maalit kertovat, ettei Obilorkaan ollut aina siellä missä piti.


RoPS kohtasi Interin toistamiseen viikon sisällä ja jälki on ollut karmeaa. Takaiskut kirjataan 11-3!

Ei ihme, että RoPSin valmentaja Juha Malinen oli pelin jälkeen kuin myrskyn merkki.

– Tämän pelin vakavin viesti oli, että olen epäonnistunut täysin joukkueen virittämisessä. Tavoitteena oli jatkaa Seinäjoen pelin hyvällä ilmeellä, mutta siinä epäonnistuttiin täydellisesti, Malinen ihmetteli.

Hänen mielestään valmentajan ja joukkueen välillä on paha linkkivika. Malinen ei ymmärtänyt lainkaan, miksi joukkue pelasi kuten pelasi - ei kuitenkaan niin kuin oli sovittu.

– En tiedä kuka näitä päätöksi kentällä teki, mutta pelaaminen oli yhtä pimputtelua. Meillä olivat kärkimiehet tosi hyvissä fiiliksissä, mutta kukaan ei syöttänyt heille. Kentällä ei yksinkertaisesti uskallettu pelata. Olen itse hankkinut nuo pelaajat tänne ja eiväthän he voi hetkessä muuttua pelkureiksi, valmentaja hämmästeli.

 Jo neljästi tällä kaudella onnistunut Vahid Hambo (oik.) kiittää Alban Ferratia viimeisen maalin tarjoilusta.

Avausmaalin merkitys oli jälleen turhan suuri kun se meni omiin.

– Vastustaja teki sen aivan liian helposti. Takaisku vaikutti meihin liikaa. Sen jälkeen ei tehty mitä oli sovittu ja päät painuivat liian helposti, koki myös kapteeni Antti Okkonen.

Okkonen myönsi, että avausjakso oli kotijoukkueelta luokaton.

– 0-3 -tilanteesta on paha nousta, vaikka toinen jakso oli asenteellisesti pelillisesti parempi. Nyt ei todella tuntuu hyvältä eikä varmasti näytäkään hyvältä.

Okkosella kävi sääliksi kärjessä raatanutta Aleksandr Kokkoa, joka teki rajusti töitä, mutta ilman näkyvää tulosta. Kokolla oli 2. jaksolla puolenkymmentä tekopaikkaa, mutta tolppaa lähemmäksi hänkään ei nyt päässyt. Jo avausjaksolla päätään kolhineen Michael Ibiyomin tilalle vaihdettu Simo Roiha sai lopussa myös paikkansa, mutta nasakka pusku jäi suoraan Inter-vahti Jukka Lehtovaaran syliin.

Jälkimmäisellä jaksolla RoPSin peliin tuli järkeä sen jälkeen Moshtagh Yaghoubi vaihdettiin kentälle. Nuori mies esitti nyt parastaan ja syötöt napsahtivat sataprosenttisesti omille. Eiköhän ”Mosa” ala olla valmis jo aloituskokoonpanoon.

Malinen marssi lehdistötilaisuuden jälkeen takaisin RoPSin pukukoppiin.

– Nyt lähdetään porukalla miettimään, mitä tapahtui.

Seuraavan kerran RoPSin vireen mittaa ensi viikon keskiviikkona Helsingin IFK. Pelipaikkana on jälleen Rovaniemen keskuskenttä.

Kari Pyykkö
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1100 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309