ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 23 huhtikuu 2015 08:23

Kalavelat maksuun ja pistetili auki

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – FC Inter Turku, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä torstaina 23.4. klo 18.30

Asetelma? RoPSin kauden aloitus on ollut vaikea. Kaikki kilpailut huomioiden joukkue on hävinnyt neljä peliä putkeen. Veikkausliigaa on kuitenkin pelattu vasta kaksi kierrosta. Vastassa on ollut super-Klubi, sekä hopeasuosikki SJK. Seinäjoella RoPS palautti uskottavuutensa, ja pelasi tiiviin sekä yhtenäisen ottelun. Päävalmentaja Juha Malisen valitsema ”mourinhomainen” lähestymistapa vastustajan pelin rikkomiseksi oli lähellä kantaa pisteille.

Nöyryyttävä cup-tappio Interille on nyt mahdollista maksaa takaisin. Inter on sijoittunut kahdella edellisellä kaudella yhdeksänneksi, ja se on ollut kaukana aiemmasta asemastaan HJK:n ykköshaastajana. Joukkue on ollut virkamiesmäinen, ja kokenut päävalmentaja Job Dragtsma on ollut ajoittain leipääntyneen oloinen työhönsä. Tähän kauteen Inter lähti uudistuneella joukkueella ja virtaa joukkueessa on ollutkin. Dragtsma on myös pyrkinyt suoraviivaistamaan Interin aiemmin liiankin hidasta pallonhallintapeliä. Kauden alku on ollut hieno: liigassa piikkipaikka tasapelillä ja voitolla, sekä cupissa kahdeksan joukossa.

Odotettavissa on tasainen ja pienten marginaalien ottelu.

Seuraa näitä!

Sekasortoinen peli pistetään kuntoon puolustuksen kautta. Päävalmentaja Juha Malinen otti nöyrästi taka-askeleen ja palasi SJK-pelissä neljän miehen puolustuslinjaan, sekä muotoon 4-2-3-1. Näin epävarmasti pelannut puolustuslinja saa tarvittavaa tukea keskikentän pohjapelaajilta. Keskikentälle löytyi myös selkeämpi sapluuna ja roolitus. Laitapelaaminen kaipaa edelleen tehoa, olisiko Juha Pirisen nostaminen ylemmäksi oikea ratkaisu?

Kolmen topparin systeemissä Abdou Jammeh oli vaikeuksissa, mutta niin olivat muutkin. Gambian maajoukkueen kipparinakin pelannut Jammeh ei ole huono keskuspuolustaja. RoPSin kannalta on tärkeää, että hän löytää taas itseluottamuksensa ja suoritusvarmuutensa, joten topparien rotaatio olisi nyt paikallaan.

Interin hyökkääjä Vahid Hambo on koko suomalaisen jalkapallon suurimpia toivoja. Vasta 20-vuotias ja 193-senttinen Hambo on erinomainen maalintekijä, ja U21-maajoukkueen kantavia voimia. Jo Italian Sampdoriassa siipiään kokeillut HJK-kasvatti iski Liigacupissa peräti viisi maalia. Kova meno jatkuu liigassakin, sillä nuorukainen osui kahdesti Ilvestä vastaan edellisellä kierroksella. Nuori ja nälkäinen hyökkääjä pitää varmasti RoPSin alakerran kiireisenä.

Oho! RoPS on ollut kotikentällään vaikea vastus Interille. Viimeisestä viidestä kohtaamisesta (liiga ja cup) RoPS on voittanut neljä ja Inter yhden (tosin 2013 cup-matsin RoPS voitti vasta pilkuilla).

Poissaolot? RoPSin pitkäaikaispotilaiden lisäksi telakalla on Juuso Majava. Interin rosterista puuttuu Eric Matoukou ja Guy Gnabouyoun pelaaminen on epävarmaa.

Arvio? RoPS katkaisee tappioputkensa ja vääntää ottelusta vähintään pisteen.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1047 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309