ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 20 huhtikuu 2015 08:32

RoPSin kasvojenpesu onnistui

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Michael Ibiyomi puskee ja toppari Jarkko Lahdenmäki seuraa. SJK:n Johannes Laaksonen ja maalivahti Mihkel Aksalu suojelevat maaliaan. RoPSin Michael Ibiyomi puskee ja toppari Jarkko Lahdenmäki seuraa. SJK:n Johannes Laaksonen ja maalivahti Mihkel Aksalu suojelevat maaliaan. Kuva: Harri Toivola

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen oli asettanut joukkueelleen päätehtäväksi jalkapallon Veikkausliigan ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan osoittaa, että RoPS on joukkue. Sen rovaniemeläiset myös tekivät. Vaikka 1-0 (0-0) tappio tuli, niin RoPSin pelissä oli paljon hyviä elementtejä.

Seinäjoelta maalin tappio, mutta ”ilme oli hyvä ja teimme tästä tiukan pelin”.Ensimmäisellä puoliajalla vieraat olivat vahvoja kenttäpelissä ja enemmän pallossa kiinni. Lisäksi kaksinkamppailut ja kakkospallot menivät pääasiassa sinipaitaiselle RoPS:lle.

RoPS oli pitkään pisteessä kiinni, mutta palkinto jäi lopulta saamatta. Reilut kymmenen minuuttia ennen loppua SJK:n nigerialaiskärki Tuco ajoi laidasta ohi Juha Pirisen ja syötti toiseen aaltoon maalialueelle Jussi Vasaralle, joka laukoi ratkaisevan maalin.

– Tappiosta huolimatta täytyy olla myös iloinen. Ilme oli hyvä ja teimme tästä tiukan pelin. Kovimmat vastustajat HJK ja SJK olivat vastassa ensimmäisillä kierroksilla ja tavoitteena tässä pelissä oli näyttää, että myös me olemme vahva joukkue. Pystyimme kääntämään hyvin peliä ja estämään vastustajan pelinrakentelun, Malinen summasi.


RoPSin avausjakson vahva karvauspeli tosiaan vei pontta pois SJK:n keskikenttäpelistä. RoPS teki vahvasti töitä Mika Mäkitalon johdolla ja ensimmäisellä puoliajalla oli vieraiden parhaat paikat iskeä. RoPSilla oli avausjaksolla myös kuusi kulmapotkua. Sinipaidat saivat myös pallonriistojen kautta lyötyä painetta seinäjokelaismaalille. Maalitili jäi kuitenkin avaamatta.

Toisen puoliajan lopussa RoPS joutui hieman enemmän vetäytymään ja SJK sai paremmin tilaa pienellä Jouppilanvuoren tekonurmella.

RoPSin alkukausi on ollut nihkeä ja varsinkin suurinumeroinen tappio cupin ottelussa Turussa herätti hämmennystä. Tuore ykkösmaalivahti Ville Iiskola olikin tyytyväinen, vaikka yksi pallo meni kertaalleen selän taakse.

– Hyvä peli ja hyvä ilme. Tämä oli meille kasvojenpesu. Kun jatkamme tällä tavalla, niin jatkossa pisteitä tulee. Turku oli tilastokummajainen, jossa kaikki meni pieleen. Nyt RoPS oli sellainen joukkue, millä tasolla pystymme pelaamaan. Puolustuspeli oli hyvin kasassa, Iiskola mainitsi.


Hämmennystä ennen ottelua rovaniemeläisten leirissä aiheutti myös Moshtagh Yaghoubi sosiaalisen median kommenteillaan. Enimmät laineet olivat laantuneet ja Malinen vaihtoi lupauksen kentälle, kun ottelua oli jäljellä kolme minuuttia.

– ”Mosan” kanssa olemme keskustelleet ja edessä on pitkäaikainen prosessi. Hänellä on kentällä kovasti vahvuutta, mutta tie ei ole helppo hänellä itsellään eikä myöskään seuralla. Kävimme asiat läpi miten pelaaja voittaa luottamuksen joukkueessa. Iso persoona, Malinen taustoitti.

RoPSin kausi jatkuu jo torstaina, kun joukkue pääsee ottamaan revanssia Turun Interistä kotiottelussa.

Jari Hakala/Urheilutieto
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1069 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309