ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 huhtikuu 2015 16:14

Kulma: RoPSin näköisiä pelaajia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura on hankkinut tällä kaudelle riveihinsä seuran kannalta liki optimaalisia pelaajia. Tomas Hradeskỳ on tästä loistava esimerkki. Nuori lahjakas jalkapalloilija, joka on rakentanut uraansa maltilla askel askeleelta eteenpäin. Ensin juniorivuodet aina SM-tasolle asti, sitten kokemusta kovista miesten peleistä Kakkosessa ja Veikkausliigaan vasta, kun hän oli siihen pelaajana riittävän valmis.

RoPS on looginen askel Hradeskỳn uralla, joka vie todennäköisesti lähivuosina isoveljen Lukaksen tavoin ulkomaiden ammattilaiskentille.
Hradeskỳn kaltaiset pelaajat ovat RoPSin näköisiä ja seuralle sopivia. RoPS ei voi kilpailla liigan vakiintuneista tähdistä, heidän palkkapyyntönsä huitelevat yli napapiiriläisten budjettikurin. Nuoret, nousevat ja nälkäiset kyvyt ovatkin se kohderyhmä, josta RoPS voi taistella.
Juha Malisen intohimoinen, vaativa ja ajoittain kivikova valmennus ei miellytä kaikkia, mutta urallaan eteenpäin pyrkivät pelaajat eivät useinkaan pelkää haastetta.

SAMAAN TÄKYYN tarttui myös Moshtagh Yaghoubi, vaikkakin hänen seuravalintansa oli ainakin pienimuotoinen yllätys. Senkin taustalla on oma ja toimiva logiikkansa. Ulkomailla U21-maajoukkueen kapteenin ura oli umpikujassa, ja kotimaan kärkijoukkueissa HJK:ssa ja SJK:sa hänelle ei olisi ollut tarjolla johtavaa roolia.
RoPS on hiipinyt jo tämän superkaksikon takana varteenotettavasti seuraksi, ja ”Mosa” tiesi saavansa joukkueessa varmasti ison ruudun hoidettavakseen.
Samaan muottiin eli ulkomaille matkaajiin kuuluu myös RoPSia jo viime kauden edustanut Janne Saksela. Nuori ja eteenpäin pyrkivä, toki ei aivan em. kolmikon potentiaalia omaava, on myös täksi kaudeksi RoPSin saapunut Juha Pirinen.

ROPSILLA ON kasassa siis hyvinkin nykyisen modernin RoPSin näköinen joukkue, joka pystyy pelaamaan Juha Malisen haluamaa jalkapalloa. Malinen on jossakin määrin luonut nahkaansa, ja hänen vanha ”ajokoirafutiksensa” on päivittynyt uuteen kehitysversioon. RoPS on aiempaa suoraviivaisempi, ja hyökkää nopeammin sekä tehokkaammin.
Alkava Veikkausliigakausi on todella mielenkiintoinen. Joukkueitten vaihtuvuus on poikkeuksellinen, sillä liigassa nähdään peräti kolme uutta joukkuetta.
Legendaarinen, aikanaan pirtukuningas Algoth Niskan ja elokuvasuuruus Åke Lindmanin edustama Helsingin IFK palaa pääsarjaan ensimmäisen kerran sitten vuoden 1972. IFK nousi urheilullisin perustein, mutta Kotkan KTP ja Tampereen Ilves kabinetissa liigaseurojen lisenssisotkujen seurauksena.
Perinteisten joukkueiden paluu liigaan tuo uutta väriä, toki myös perinteikkään Myllykosken Pallon tuho oli taas kova isku suomalaiselle futiskulttuurille.
Nousijajoukkueista rovaniemeläisiä kiinnostaa erityisesti Ilves, jonka riveissä pelaavat vuosia RoPSia edustaneet Mika ”Lada” Lahtien ja Emenike. Valmentajana on kaikille tuttu, Rovaniemellä, Kemissä ja Oulussa pelannut sekä myös RoPSia valmentanut väriläiskä Keith Armstrong.

Markku Saukko
© 2015 Uusi Rovaniemi

 

Luettu 912 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309