ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 huhtikuu 2015 16:08

Määrätietoisesti eteenpäin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ehjä kausi, paljon peliaikaa. Tomas Hradeckýn tavoitteet sunnuntaina alkavalle kaudelle ovat selkeät. Kuva on viime lauantaina Rovaniemellä pelatusta Liigacupin finaalista, jonka HJK vei 0–2. Ehjä kausi, paljon peliaikaa. Tomas Hradeckýn tavoitteet sunnuntaina alkavalle kaudelle ovat selkeät. Kuva on viime lauantaina Rovaniemellä pelatusta Liigacupin finaalista, jonka HJK vei 0–2. Kuva: Jussi Leinonen

Tammikuussa Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigarykmenttiin liittynyt Tomas Hradecký on pelannut loistavan talvikauden. Kontrolloiva keskikenttäpelaaja on esiintynyt eleettömän rauhallisesti, suojannut puolustuslinjaa tiiviisti, katkonut ja jakanut palloa varmasti omille.

RoPS sai Tomas Hradeckýstä fi ksun ja erinomaisen pelaajan, joka etenee urallaan harkitusti

”Olen tyytyväinen talvikauteen. Joukkue on harjoitellut hyvin, ja otteluiden tuloksetkin ovat olleet hyviä. Viihdyn parhaiten puolustavana keskikenttäpelaajana ja olen saanut pelata paljon”, Hradecký juttelee.

Veikkausliigan startti on jo ovella, avausottelu pelataan sunnuntaina.

”Oma tavoitteeni on, että RoPS sijoittuu neljän parhaan joukkoon. Niin on monella muullakin pelaajalla”, keskikenttäpelaaja paaluttaa.

Hradecký on juttukaverina samanlainen kuin kentälläkin. Vaatimaton ulospäin, mutta samalla sisimmässään erittäin itsevarma. Hän on älykäs pelaaja kentällä ja fi ksu urheilija kentän ulkopuolella. Ammattilainen, ehdottomasti.

HRADECKÝ ON todellisen huippuurheiluperheen vesa. Hänen isänsä Vlado on entinen ammattilaislentopalloilija, joka pelasi pitkän uran Tšekkoslovakiassa. Uransa ehtoopuolella Vlado siirtyi pelaamaan Suomeen ja sillä tiellä perhe on edelleen.

”Olemme sopeutuneet täysin ja viihdymme täällä. Pidän Suomea kotimaanani, vaikka juuret ja sukulaiset ovat Bratislavassa”, Tomas kertoo.

Tomasin isoveli Lukas on Suomen jalkapallon A-maajoukkueen ykkösveskari ja seuratasolla hän torjuu Tanskan pääsarjassa Brønbyssä. Tomasin kolme vuotta nuorempi Matej pelaa Turun Palloseurassa ja on U21-maajoukkueen vakiokasvo.

”Kyllä kotona odotettiin, että meistä tulee huippu-urheilijoita. Minua on auttanut se, että vanhemmat uskovat minun nousevan huipulle. Lisäksi kova kilpailu veljien kanssa on kehittänyt meitä kaikkia”, nuorempana aktiivisesti myös jääkiekkoa ja salibandya pelannut turkulainen kertoo.

Myös siviiliasiat Hradecký on hoitanut kuntoon. Taskussa on ammattilukiosta hankitut ylioppilaan ja elektroniikka-asentajan paperit. Turvaverkko jalkapallouran ympärille on rakennettu, fi ksusti.

URALLAAN TOMAS Hradecký on edennyt maltilla ja harkitusti. Seuraava askel on aina ollut sopiva.

”Olen aina valinnut seuran ja sarjatason sen mukaan, että olen päässyt pelaamaan. Voi olla hienoa päästä nuorena liigaan, mutta on oltava valmis. Jos ei pääse pelaamaan, ei kehity.”

Viime sesongilla Hradecký pelasi vahvan kauden IFK Mariehamnissa.

”Siellä jatkon lukkoon lyöminen venyi, ja kun RoPS oli kiinnostunut, ratkaisu oli helppo tehdä. Olen sopeutunut joukkueeseen hyvin. RoPSissa on Juha Malisen valmennuksessa selkeämpi suunta kuin IFK:ssa. Peli on suoraviivaisempaa ja joukkueella on selkeä pyrkimys pelata tietyllä tavalla.”

Keskikentän ankkuri on myös viihtynyt kaupungissa.

”Ihmiset ovat täällä paljon avoimempia kuin Turussa. On kiva, että ihmiset tuntevat ja moikkaavat meitä jalkapalloilijoita.”

ALKAVAN KAUDEN RoPSista Hradeckýlla on selkeä kuva.

”Vahvuuksiamme on taito, kurinalaisuus ja yhtenäisyys. Lisäksi ainakin minua rauhoittaa erinomainen maalivahti Tomer Chencinski, joka ottaa tarvittaessa vaikeitakin palloja.”

Myös omat tavoitteet ovat selvät.

”Ehjä kausi ja paljon peliaikaa. Pyrin auttamaan joukkuetta, ja muutama maalikin tekisi hyvää.” 

Tomas Hradecký
■ 22-vuotias (s. 1992 Turussa)
■ Puolustava keskikenttäpelaaja
■ Aiemmat seurat: juniorina Turun Palloseura, Kakkosessa ÅIFK ja Salon Palloilijat kaudet 2010–2013.
■ Veikkausliigassa IFK Mariehamn kaudet 2013–2014.
■ Liigaottelut/maalit: 42/4
■ U16-U18 maaotteluja: 7

Markku Saukko
© 2015 Uusi Rovaniemi

 

Luettu 945 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309