ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 huhtikuu 2015 08:58

Löytääkö yleisö futisliigan?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin alkukaudella kotikatsomossa luulisi olevan tunnelmaa. Uusi katsomo on vasta rakenteilla, joten istumapaikkoja on ainoastaan vanhoilla lauteilla. RoPSin alkukaudella kotikatsomossa luulisi olevan tunnelmaa. Uusi katsomo on vasta rakenteilla, joten istumapaikkoja on ainoastaan vanhoilla lauteilla. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Kotimainen jalkapallokausi alkaa sunnuntaina, kun Veikkausliiga käynnistyy. Nähtäväksi jää löytääkö yleisö tiensä sankoin joukoin futiskatsomoihin. Liigan katsojakeskiarvo oli viime kaudella reilut 2000 katsojaa.– Emme ole asettaneet minkäänlaista yleisömäärätavoitetta. Siihen vaikuttavat niin monet asiat, että mielestäni tavoitelukemia ei kannatta asettaa. Futiksen ympärillä on kuitenkin kiva kuhina, joten varmasti yleisö tulee katsomaan rehtiä ja rehellistä Suomi-futista, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoo.

Liiga haluaa profiloitua urheilutuotteeksi, mikä tarjoaa ihmisille viihdettä varsinkin sunnuntai-iltojen ratoksi.

– Sunnuntaisin ei kovin paljon yleisötapahtumia kesäaikaan ole. Me pystymme silloin tarjoamaan ihmisille illan hyvän jalkapallon parissa.


Futispomo toivoo, että yleisö löytää liigapelit myös muuten kuin paikan päällä seuraamalla.

– Ylen jalkapallokierros tavoittaa vapaalla kanavalla suuret massat, jonka ansiosta kaikki joukkueet pääsevät laajasti esille. Ja sitä kautta yleisö löytää toivottavasti tiensä ISTV:n jalkapallo-ottelujen pariin. On todella tärkeää, että liigapelejä voi katsoa myös läppärien ja kännyköiden ruuduilta. Liiga on nyt aina siellä missä ihmisetkin, hän toteaa.

Jalkapalloyleisölle tarjotaan kilpailuasetelma, jossa Helsingin Jalkapallo Klubi on mahtiseura, jonka muut yrittävät parhaimpansa mukaan haastaa.

– HJK on hyvä mittari kaikille muille seuroille. On mielenkiintoista nähdä, miten muut onnistuvat Klubin haastamaan. Ja lisäksi odotan mielenkiinnolla minkälaisia tapahtumia HIFK:n ja HJK:n väliset pääkaupunkiseudun pelit tulevat olemaan.

Urheilutieto / Mikko Korvenkari
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1020 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309