ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 huhtikuu 2015 08:55

Hienoa jalkapallokulttuuria!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura järjesti perjantaina avoimen keskustelutilaisuuden kannattajilleen. Juuri liigakauden käynnistymisen kynnyksellä keskustelulle oli kysyntää, sillä tilaisuuden alussa ravintola Zoomitin kabinetissa oli kolmisenkymmentä henkeä, mutta väkeä valui sisään reilut puolitoista tuntia kestäneen tilaisuuden aikana vielä lisää.

RoPSin järjestämä avoin keskustelutilaisuus kiinnosti kannattajia.– Haluan säilyttää avoimet välit kannattajiin. Jokainen saa kysyä mitä haluaa. Vastaan niin avoimesti kuin vain voin, aivan kaikki asiat eivät tietenkään voi olla julkisia, päätentattavana ollut päävalmentaja Juha Malinen alusti.

RoPSin taloustilanne on ollut runsaasti esillä, mutta Malinen teki heti kärkeen selväksi, etteivät talousasiat kuulu hänen tehtäväkenttäänsä.

– Minä en ole tiliä ylittänyt. Jokaiseen pelaajahankintaan on aina ollut seurajohdon suostumus, päävalmentaja korosti.

– Toki jo syksyllä oli selvää, että jotkut seurajohdon herroista ovat tehneet laskuvirheitä, ja tämän kauden joukkue on rakennettu taloudellisesti haastavissa asetelmissa, Malinen tarkensi.


Malinen alusti keskustelua kertomalla viime kauden pelillisistä vaikeuksista ja myös arvioimalla analyyttisesti RoPSin peliä ja pelaajistoa. Näin hän pohjusti tämän kauden joukkueen rakentamista, joka pohjautui viime kauden joukkueen heikkouksien parantamiseen.

Erityisesti kannattajia kiinnosti tähtihankinta Moshtagh Yaghoubi. RoPSin pelaajistoon varatut rahat oli jo käytetty ennen U21-maajoukkueen kapteenin kaappausta.

– ”Mosan” tilanne tuli nopeasti eteen, kun hän vapautui sopimuksestaan Latviassa. Kerroin mahdollisuudesta seurajohdolle ja rahoituskuvio löytyi ulkopuolelta. ”Mosan” palkka on asiallinen, ei mitään kohtuutonta.

Yleisö esitti runsaasti kysymyksiä, mutta mitään suuria yllätyksiä ei noussut esille, vaan kysymykset käsittelivät jo julkisuudessa olleita asioita, tai tarkensivat niitä.

Tapahtuman henki oli rakentavan yhteisöllinen. Esimerkiksi netin Futis Forum-keskustelupalstan ajoittain negatiivisesta sävystä ei paikalla olleiden kannattajien keskuudessa ollut merkkiäkään.

RoPSin pelaajista paikalle tulivat myös Yaghoubi, maalivahti Tomer Chencinski ja wingback/laitapuolustaja Janne Saksela.

Seurojen kannattajilleen järjestämät keskustelutilaisuudet ovat Suomessa erittäin harvinaisia. RoPS edistääkin hienosti jalkapallokulttuuria. RoPSissa on toki perinteitä tälläkin saralla. Vuonna 2006 seura järjesti ensimmäisen keskustelutilaisuuden kannattajien kanssa, ja senkin jälkeen ”kyselytunteja” on ollut satunnaisesti.

Netissä RoPS järjesti jo kausilla 2002 ja 2003 ”Kysy Kiistalalta”-nettikyselyn, jossa kannattajat saivat tentata toimitusjohtaja Jouko Kiistalaa. Juha Malisen aikana RoPS on järjestänyt jo useampia avoimia keskustelutilaisuuksia.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

Luettu 857 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309