ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 09 huhtikuu 2015 08:44

Professional – ammattilainen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Maalivahti Tomer Chencinski ja muut ropsilaiset kiittävät kannattajia viime lauantain Liigacupin finaalin jälkeen. Maalivahti Tomer Chencinski ja muut ropsilaiset kiittävät kannattajia viime lauantain Liigacupin finaalin jälkeen. Kuva: Jussi Leinonen
Terve, mitä kulu?, Tomer Chencinski huikkaa tutuilleen Rovaniemen Palloseuran harjoitusten jälkeen. Iloinen kanadalainen yrittää puhua suomea usein. Kieli sujuu milloin paremmin, milloin huonommin. Yrityksensä mies kuittaa suomeksi: heh heh!

RoPSin maalia vartioi kokenut ja monipuolinen Tomer Chencinski.Chencinski on aina hyväntuulinen ja positiivinen ihminen. Iloinen persoonallisuus kätkee sisäänsä raudanlujan jalkapalloammattilaisen. Chencinski on erinomainen moderni veskari, nopea, rohkea, hyvä jalalla ja todellinen puolustuslinjan johtohahmo. Kaikkea sitä, mitä päävalmentaja Juha Malinen on kaivannut.

– Hän on isähahmo, Malinen luonnehtii 30-vuotiasta torjujaa.

– Jalkapallo on intohimoni. Olen lapsesta asti halunnut ammattilaiseksi ja olen saanut pitkään tehdä rakastamaani työtä.

Ammattilainen – liimanäppejään myöten, kentällä ja kentän ulkopuolella.


Chencinski on nähnyt paljon. Kolmen passin mies on pelannut Yhdysvalloissa, Kanadassa, Moldovassa, Ruotsissa, Israelissa ja jo aiemmin Suomessa, Vaasan Palloseurassa kauden 2011.

– Vaasan vuosi oli minulle erityinen, sillä sain silloin ensimmäinen kunnollisen kosketuksen eurooppalaiseen jalkapalloon. Minulla on Vaasan ajasta hyvät muistot.

Moni asia on muuttunut neljässä vuodessa suomalaisessa jalkapallossa.

– Kyllä pelin taso on noussut, ja pelaajat ovat taitavampia kuin silloin. Jalkapallon evoluutio on nopeaa, ja kehitystä tapahtuu joka vuosi. Myös suomalainen jalkapallo on kokonaisuudessaan kehittynyt tällä välillä paljon.

Vaasasta lähdettyään Chencinski on kasvanut ihmisenä, urheilijana ja maalivahtina. Erityisesti vuodet israelilaisessa suurseurassa Maccabi Tel Avivissa olivat kehittäviä.

– Koin upean mestaruushuumaan. Erityinen arvo oli olla mukana Mestarien liigaa ja Eurooppa-liigaa pelaavassa ryhmässä. Sain hurjasti kokemusta ja elämyksiä, sekä matkustin laajasti ympäri Eurooppaa ja tutustuin moneen eri kulttuuriin.

Chencinskin Maccabi-vuosina joukkue eteni molemmissa kilpailussa pudotuspelivaiheeseen.

– Myös Örebro-kausi oli mahtava. Seuraorganisaatio oli todella ammattimainen, ruotsalainen futiskulttuuri on korkealla tasolla ja kannattajat hienoja, maalivahti muistelee aikaansa Sixten Boströmin valmentamassa joukkueessa.


Paluu Suomeen oli veskarille luontevaa.

– Tykästyin tähän maahan ja sen jalkapalloon. Suomi oli maana helppo valinta, ja RoPSin minulle myi ”Boris.” Hän kertoi pelkästään hyvää koko seurasta.

Kulttipelaaja Aleksandr ”Boris” Kokko oli Chencinskin seurakaveri Vaasassa.

– En ole katunut valintaani. Seura on upea ja kaupunki on hyvä paikka asua Olen viihtynyt täällä todella hyvin. Erityisesti olen nauttinut rauhallisuudesta ja luonnon läheisyydestä. Olen saanut myös kokea hienoja elämyksiä, kuten revontulet, joulupukin ja porot, kosmopoliitti kertoo.


Chencinski luottaa RoPSin menestykseen alkavalla sesongilla.

– Uskon, että kauden päätteeksi olemme sarjataulukon ylemmässä puoliskossa. Tärkeintä on, että jokainen pelaaja antaa itsestään 150 % tälle seuralle. Joukkueessa on monipuolisia pelaajia, taitoa ja fyysisyyttä, sekä hyvää kilpailua pelipaikoista.

Veikkausliiga alkaa – Tomer Chencinski on RoPSin viimeinen lukko.

Tomer Chencinski

Syntynyt: 1984 Tel Aviv, Israel. Muutti perheensä kanssa Kanadaan 8-vuotiaana.

Kansalaisuus: Kanada, Israel, Puola

Aiemmat seurat: 2007 Toronto FC (MLS), 2007-2008 Detroit Ignition (Major Indoor Soccer League), 2008 Newark Ironbound Express (USL PDL), 2008 Nistru Otaci (Moldova), 2009-2010 Harrisburg City Islanders (USL 2.divisioona)2011 VPS, 2012 Örebro SK (Allsvenskan(, 2013-2014 Maccabi Tel Aviv (Israelin pääsarja), lainalla toiseksi korkeimman sarjatason Hakoah Amidar Ramat Gan FC ja Hapoel Nir Ramat HaSharon.

A-maaottelut: Kanada 1 ottelu.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 832 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309