ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 09 huhtikuu 2015 08:33

RoPSin pelaajamateriaali

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Arvio

Maalivahdit: Tomer Chencinski on sarjan kuuden parhaan maalivahdin joukossa. Kokenut moderni veskari on erinomainen jalalla ja ohjaa puolustusta äänekkäästi. Erittäin oikea-aikainen sekä nopea. Kakkosveskari Harri Nykänen ja lainamies Tommi Lindholm ovat vain hätävararatkaisuja. Jos Chencinski loukkaantuu, joutuu RoPS kaupoille.

Keskuspuolustus: Obilor on totutusti liigan eliittiä. Abdou Jammehista huokuu rauhallisuus sekä kokemus, vaikkei gambialainen ole ainakaan vielä tuonut aivan odotetun tasokasta pallollista taitoa puolustuslinjaan. Jarkko Lahdenmäki löi itsensä ryminällä läpi viime kaudella. Topparien roolit selviävät vasta kauden aikana, ja peliryhmitys ratkaisee paljon. Kokonaisuus sijoilla 4-5.

Laitapuolustus*: Käytössä neljän miehen puolustuslinjassa. Janne Saksela pelaa vahvasti molempiin suuntiin, ja on pakkikaluston selvä ykkönen, noussee sarjan parhaiden laitapuolustajien joukkoon. Juha Pirinen ja Ville Saxman taistelevat paikasta avaukseen, ja penkille jää vielä Lassi Nurmos sekä Juuso Majava. Tälläkin saralla top-5 kamaa.

Keskikentän keskusta: Antti Okkonen-Mika Mäkitalo-Tomas Hradecký ja ”Mosa” Yaghoubi. RoPSin ehdoton vahvuus, pelintekovoimaa rajusti, mutta myös puolustussuunta on turvattu. RoPS kilpailee SJK:n kanssa sarjan toiseksi parhaasta keskikenttämateriaalista.

Keskikentän laitapelaajat*: Sidoksissa myös Juha Malisen valitsemaan peliryhmitykseen. Jos RoPS pelaa kolmen alakerralla, riittää wingbackien taso hyvin puolustamiseen, mutta hyökkäyssuunta kaipaisi juonikkuutta ja taitoa. RoPSin wingbackit ovat kuitenkin lähtökohtaisesti pakkeja. Käytettäessä neljän pelaajan puolustuslinjaa rosterissa on vähän perinteisiä laitureita, Nganbe Nganben loukkaantuminen oli raskas isku. Ykkösvaihtoehdot lienevät Vilim Posinković ja Juha Pirinen. Sijat 7-10

Hyökkäys: Aleksandr ”Boris” Kokko on sarjan viiden parhaan kärjen joukossa. Kokko tekee yli kymmenen maalia ja taistelee taas maalikuninkuudesta. Iso uhkakuva on krooninen loukkaantumisherkkyys. Michael Ibiyomi, Posinković ja Simo Roiha tuuraavat ja kirittävät, mutta ilman ”Borista” hyökkäyskalusto ei kanna joukkuetta kuuden sakkiin. Kärjessä on nyt myös variaatiovaihtoehtoja. Kokonaisuus sijoilla 6-7.

* Selvyyden vuoksi käytän termiä laitapuolustaja muodoissa, joissa on neljän puolustajan linja (esim. 4-3-3 ja 4-2-3-1), ja termiä wingback kolmen keskuspuolustajan formaatissa (esim. 3-4-1-2 tai 3-5-2.) Wingbackit ovat tässä yhteydessä luokiteltu keskikentän laitapelaajiksi.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 755 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309