ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 07 huhtikuu 2015 08:51

”Tämä oli meille tärkeä tappio”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
HJK:n vahva kärkimies Mike Havenaar paini RoPS-puolustuksen kanssa alusta loppuun. Taisteluparina toppari Obilor. Vasemmalla Jarkko Lahdenmäki. HJK:n vahva kärkimies Mike Havenaar paini RoPS-puolustuksen kanssa alusta loppuun. Taisteluparina toppari Obilor. Vasemmalla Jarkko Lahdenmäki. (Kuva: Jussi Leinonen)

Suomalaista seurajalkapalloa dominoinut Helsingin Jalkapalloklubi aloitti uuden kauden kuten vanhan lopetti: mestaruusjuhlalla.

Juha Malinen kehui Liigacupin antia vaikka HJK kuittasi finaalin Rovaniemellä. Mika Lehkosuo varoitteli: ”Liiga-avauksessa voi käydä miten tahansa.”HJK:n palkintokaapissa on samaan aikaan kaikki mahdolliset mestaruuspystit, kun joukkue nappasi 0-2 (0-1) voiton Liigacupin finaalissa Rovaniemellä.

Klubi on voittanut liigacupin edellisen kerran 1998, joten Sami Hyypiä -lautanen on ollut harvinaisempi vieras palkintokaapissa.

Finaali tarjosi ainakin 1000 hengen katsomolle (yleisömääräksi ilmoitettiin 907) perinteisen alkukauden fyysisen väännön, jossa HJK oli voittotuloksen verran Rovaniemen Palloseuraa edellä.

– Joukkue osoitti ainakin sen, että olemme valmiina kauteen, raamitti päävalmentaja Mika Lehkosuo.RoPSin leirissä ei tappiota isommin surtu ja valmentaja Juha Malinen kiitteli liigacupin antia erinomaiseksi päätavoitetta ajatellen.

– Tämä oli meille tärkeä tappio. Se toivottavasti tuo nöyryyttä kaikkeen tekemiseen hyvän talven jälkeen. Olisin melkein odottanut kunnon tappiota jo aiemmin, Malinen tuumi.

HJK oli varsinkin tilanne- ja syöttönopeudessa askeleen napapiirin sankareita edellä. Ensimmäinen vartti oli sikäli kohtalokas, että RoPS joutui takaa-ajaksi kun Robin Lod pysytti vasurillaan 0-1 hieman helpon näköisesti ohi RoPS-vahti Tomer Chencinskin.

– Pallo painui keskeltä sisään, joten en tiedä oliko maalivahti yliaktiivinen vai mitä. Tämäkin asia puidaan kun palataan harjoituksiin, näki Malinen.

Muuten Chencinski pelasi erinomaisesti ja on kaivattu ykkösmaalivahti.


HJK esitteli kerralla koko uudistuneen ykkösnyrkkinsä ja se tietää hikisiä hetkiä muille liigajoukkueille. Erityishuomion keräsi 194-senttinen japanilaiskärki Mike Havenaar, joka muodostaa vikkeläkinttuisen maanmiehensä Atomu Tanakan kanssa vaarallisen parivaljakon.

Sen lisäksi, että Espanjan La ligassa ja Hollannin liigassa pitkään pelannut Havenaar on kookas, hän on myös taitava ja vahva. RoPS-topparit saivat esimakua painista, jota on luvassa jo ensi sunnuntaille kun joukkueet kohtaavat uudelleen liiga-avauksessa samalla areenalla.

– Heistä tulee kyllä huippupari Suomen liigaan. Kavereiden peli kävi meille hyvästä esimerkistä. Meidän kärjet eivät olleet riittävän vaarallisia, Malinen näki.

Havenaar iski vieraiden toisen maalin, kun RoPS-kapteeni Antti Okkonen menetti pallon rankkarialueen rajalla.

RoPS testasi HJK:n uutta ruotsalaisvahtia Daniel Örlundia muutamaan otteeseen, mutta Norjan Rosenborgissa ja Tukholman AIK:ssa pelannut veskari liimasi tai nosti kulmaksi kaikki kohti tulleet vedot. Lähimpänä oli Mika Mäkitalon komea veto 2. jakson alussa.

 RoPSin parhaan tilanteen laukauksellaan tehnyt Mika Mäkitalo ottaa tukea keskuskentän keinonurmesta. Takana HJK-toppari Tapio Heikkilä. (Kuva: Jussi Leinonen)
Mika Lehkosuo oli erityisen tyytyväinen oman puolustuksen nollaan.

– Siitä onkin jo hetki aikaa kun omissa on pidetty nolla. Olemme keskittyneet viime ajat puolustuspeliin ja roolitukseen. Siinä myös onnistuttiin.

Hän kuitenkin varoitteli liiga-avauksesta Rovaniemellä.

– RoPS on vahvistunut viime kaudesta ja liiga-avauksessa voi käydä miten tahansa. Se ei ole mikään valmiiksi taputeltu peli, Lehkosuo muistutti.

RoPSin peliin ei ole Juha Malisen mielestä tarve tehdä isoja muutoksia. Toki kenttäryhmitykseen löytyy muitakin vaihtoehtoja kuin käytössä ollut kolmen topparin puolustusrakennelma.

Liigacupin finaali

RoPS-HJK 0-2 (0-1)

Maalit: 9. Robin Lod 0–1, 57. Mike Havenaar 0–2.

Yleisöä: 907.

RoPS: Tomer Chencinski; Jarkko Lahdenmäki, Obilor, Abdou Jammeh; Janne Saksela (85. Juuso Majava), Antti Okkonen (83. Olli Pöyliö), Tomas Hradezky (60. Moshtagh Yaghoubi), Mika Mäkitalo, Juha Pirinen (60. Ville Saxman); Vilim Posinkovic (76. Simo Roiha), Michael Ibiyomi.

HJK: Daniel Örlund; Gideon Baah, Valtteri Moren, Tapio Heikkilä, Sebastian Sorsa; Erfan Zeneli, Obed Malolo (80. Matti Klinga), Rasmus Schüller (22. Guy Moussi), Robin Lod; Atomu Tanaka, Mike Havenaar (83. Ousman Jallow).

Kari Pyykkö
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 882 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309