ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 03 huhtikuu 2015 10:44

Ottaako RoPS ensimmäisen Liigacupin mestaruutensa?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kokoonpanot perustuvat joukkueiden tilanteisiin keskiviikkona. Kokoonpanot perustuvat joukkueiden tilanteisiin keskiviikkona.

Mikä peli? RoPS – Helsingin Jalkapalloklubi, jalkapallon Liigacupin loppuottelu Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 4.4. klo 15.00.

Asetelma. RoPS tavoittelee ensimmäistä Liigacupin mestaruuttaan. Klubi on voittanut kilpailun neljästi. Panoksena on ainoastaan ”maine ja kunnia”, rahapalkintoja saati paikkaa eurokentille ei ole jaossa. RoPS on esittänyt talven mittaan koko ajan paranevia otteita, ja joukkueen iskukyky on hyvä. HJK on voittanut kuusi edellistä Veikkausliigan mestaruutta ja selvisi viime kaudella Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Klubi on kotimaassa aina vähintään lievä ennakkosuosikki, mutta RoPSin motivaatio- ja kotietu painavat asetelmat hyvin tasaisiksi. HJK matkaa Rovaniemelle ykkösnyrkillään, mutta lopullista kokoonpanoa on vaikea ennakoida. Ottelu on samalla kenraaliharjoitus reilun viikon päästä käytävään Veikkausliigan avauskierroksen otteluun.

Seuraa näitä! RoPSin päävalmentaja Juha Malinen on käyttänyt talvikaudella usein kolmen miehen puolustuslinjaa (muotoja 3-5-2 tai 3-4-1-2). Näin kentälle saadaan kaksi puhdasta kärkeä. Keskustan kolme topparia tukkii hyvin, mutta vastustaja on pystynyt hyödyntämään RoPSin puolustusalueen laidoille jäävää tyhjää tilaa. Kolmen alakerta tarjoaa pelinavaamiseen lisää syöttösuuntia, mutta toistaiseksi tätä ei ole täysin pystytty ulosmittaamaan. Jatkaako Malinen kolmen alakerran kokeilujaan vai siirtyykö hän tutumman 4-2-3-1 formaatin käyttöön?

HJK:n uudet ulkomaalaisvahvistukset ovat marinoituneet kovissa sarjoissa. Puolustava keskikenttäpelaaja Guy Moussi pelasi pitkään Englannin Mestaruussarjassa Championshipissä ja kärkipelaaja Mike Havenaar on esiintynyt Hollannin ja Espanjan korkeimmilla sarjatasoilla. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Atom on pelannut Japanin pääsarjassa ja maalivahti Daniel Örlund Ruotsin ja Norjan pääsarjoissa. Ketä heistä nähdään kentällä?

Oho! Joukkueet kohtasivat Liigacupin finaalissa 1996, jolloin HJK voitti 3-2. Liigakausi meni molemmilta penkin alle. HJK säilytti sarjapaikkansa vasta karsintojen kautta (voitti Hanko IK:n yhteismaalein 2-1), ja RoPS pysyi liigassa viimeisenä ilman karsintoja!

Oho 2! HJK:n päävalmentaja Mika ”Bana” Lehkosuo on voittanut Liigacupin yhteensä kuusi kertaa! Pelaajana neljä kertaa ja valmentajana kahdesti.

Poissaolot? RoPSin sairastuvalla on Aleksandr Kokko ja Obilorin sekä Janne Sakselan pelaaminen on pieni kysymysmerkki. HJK:lta ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Demba Savage ja Nikolai Alho.

Arvio? RoPSille mestaruus merkitsee Klubia enemmän. Kotiyleisönsä edessä RoPS vie Sami Hyypiä-lautasen niukasti.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1039 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309