torstai, 02 huhtikuu 2015 08:52

”Kaikkihan finaalissa haluaa pelata!”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura kohtaa Liigacupin finaalissa lauantaina HJK:n. Helsinkiläisen suurseuran motivaatiota pääsiäislauantain napapiirin reissuun on spekuloitu laajasti. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo vakuuttaa Klubin olevan tosissaan liikkeellä.– Kaikkihan finaalissa haluavat pelata. Reservijoukkue hoiti meille finaalipaikan, kun olimme Espanjassa leirillä. Rovaniemelle me matkustamme ykkösnyrkillämme.

Lehkosuon mukaan loppuottelu on aina ”spesiaalijuttu”.

– Lähdemme erittäin hyvillä mielin Rovaniemelle. Finaali on aina finaali, ja vain toinen nostaa pyttyä pelin jälkeen. Ei kukaan halua hävitä loppuottelua.

Lehkosuo odottaa RoPSista kovaa vastusta.

– Lohkovaiheessa pelasimme tasaiset ottelut. Lisäksi mielessäni on vielä kirkkaasti viime kauden liigan päätöskierros, jossa saimme RoPSilta puhtaasti turpiimme 3 – 0, vaikka tulos sitten kabinetissa muuttuikin.

”Banan” mielestä RoPS on vahvempi kuin viime kaudella.

– Joukkue on vahvistunut entisestään, eikä esimerkiksi Mika Mäkitalon tasoinen pelaaja ole vielä meitä vastaan talvikaudella pelannut.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen näkee pääsiäisfinaalin ainutlaatuisena tapahtumana.

– Uniikki päätös hyvällä harjoitusturnaukselle. Finaalia ei ole koskaan pelattu napapiirillä, ja tuskin monesti pelataankaan. Uskon Liigacup-kilpailun muuttuvan lähivuosina, joten tämä on todennäköisesti ainutlaatuinen tapahtuma.

Malinen uskoi loppuottelun sopivan pääsiäistä viettävien ihmisten suunnitelmiin.

– Tämä on eksoottinen lisä perinteiseen pääsiäisen viettoon. Sitä se on myös turisteille, jotka ovat tulleet Lapin kevätaurinkoon.

Itse ottelusta Malinen odottaa kovaa vääntöä.

– HJK tulee aivan yhtä täysillä kuin mekin.

Ottelun televisioi netti-tv Kepit.TV. Lähetys toteutetaan RoPSin ja HJK:n yhteistyönä kahdella kameralla. Lähetyksen hinta on 10 euroa.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 751 kertaa