torstai, 02 huhtikuu 2015 08:39

Valmentajat: RoPS petraa liigasijoitusta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Veikkausliigan kauden avaustilaisuudessa Helsingissä vallitsi vankka yksimielisyys myös alkavan kauden mestarista. Ylivoimainen enemmistö liigaseurojen päävalmentajista uskoi Helsingin Jalkapalloklubin ottavan seitsemän peräkkäisen mestaruutensa. Mielenkiintoisempaa keskustelua syntyikin sijoituksista HJK:n takana, ja eri seurojen kurssinmuutoksista viime kauteen verrattuna. Hopea- ja pronssimitalikandidaatteina valmentajakunnan enemmistö näki viime vuoden tapaan SJK:n ja FC Lahden.

Liigavalmentajat uskovat RoPSin petraavan eniten sijoitustaan.Peräti seitsemän päävalmentajaa uskoi, että eniten sijoitustaan parantaa Rovaniemen Palloseura, joka oli viime kaudella kymmenes. Myös viime kauden ysin Turun Interin uskotaan parantelevan sijoitustaan, samoin kuin kapealla, mutta laadukkaalla ryhmällä sarjaan lähtevän, viime vuonna sijalle 7 päätyneen Kuopion Palloseuran.

Rohkeimman kannan RoPSin menestyksestä julisti HJK-luotsi Mika ”Bana” Lehkosuo.

– RoPS on entisestään vahvistunut ja ollut talvikaudella kova. Pidän itse joukkuetta jopa mitalisuosikkina.


Sarjanousija Ilveksen käskijä Keith Armstrong aloitti valmennusuransa Rovaniemen Lapin pelaajavalmentajana vuonna 1991. Liigavalmentajaksi viisinkertainen mestarivalmentaja nousi RoPSin peräsimessä kaudella 1993.

– Liigacupin finaali Klubia vastaan kertoo paljon RoPSin tasosta, mutta olen yllättynyt, jos joukkue ei ole kuuden joukossa, seitsemän vuoden tauon jälkeen haalarihommiin palaava ”Keke” kertoo.

KuPSin valmentaja Marko Rajamäki uskalsi suosikkien suhteen hieman poiketa kaavasta.

– SJK:n sijoitus putoaa ja samoin Lahden. Uskon, että me olemme yllättäjiä mitalitaistelussa. RoPS nousee myös varmasti korkealle.

SJK:n Simo Valakari kehui myös napapiirin ylpeyttä.

– Erittäin ikävä vastustaja. Hyvin organisoitu joukkue, joka nousee kuuden parhaan joukkoon varmasti.

Markku Saukko© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 827 kertaa