lauantai, 21 maaliskuu 2015 09:55

”Tämä antoi meille nöyryyttä!”

Moshtagh Yaghoubi ja Olli Pöyliö onnittelevat ensimmäisen puoliajalla lopussa maalin tehnyttä Tommi Haanpäätä. Moshtagh Yaghoubi ja Olli Pöyliö onnittelevat ensimmäisen puoliajalla lopussa maalin tehnyttä Tommi Haanpäätä. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura ja Ykkösen AC Oulu avasivat ulkokenttäkauden harjoitusottelussa Keskuskentällä. RoPS kampesi viiden asteen pakkasessa ja hyytävässä puhurissa pelatun kamppailun vaikeuksien jälkeen kotiin lukemin 2–1 (1–1).

RoPS joutui ahtaalle harjoitusottelussa AC Oulua vastaan.

RoPSin maalit tekivät Tommi Haanpää ja Simo Roiha . Oululaisten osuman viimeisteli Henry Mäkäräinen.

RoPS lähti otteluun avauskokoonpanolla, jossa vastuuta saivat talvikaudella vähän pelanneet miehet.

– Tarkoitus olikin antaa kaikille peliaikaa, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen kertoi.

Ottelun erikoisuus oli myös se, että RoPSin maalia vartioi Oulun Tommi Lindholm RoPSin molempien veskareiden Tomer Chencinskin ja Harri Nykäsen potiessa vaivojaan katsomossa. Toinen kummallisuus nähtiin, kun ottelun aloittanut Antti Okkonen tuli hyvän puolituntisen jälkeen vaihtoon, ja palasi kentälle toiselle puoliajalle.

Avauspuoliajalla RoPS oli suurissa vaikeuksissa, ja AC hallitsi kenttätapahtumia. AC liikutti palloa hyvin ja etenkin keskialue oli vieraiden hallinnassa. Vanha konna Dritan Stafsula oli näkyvästi esillä, kuten myös Tuure Siira ja Aapo Heikkilä. RoPSin uusi kärkimies Vilim Posinković on monipuolinen pelaaja, mutta viimeisissä ratkaisuissa oli perjantaina toivomisen varaa.

AC:n johto-osuma syntyi 20 minuutin pelin jälkeen, kun Mäkäräinen ampui pallon verkkoon kulmapotkun jälkitilanteessa. Puolen tunnin pelin jälkeen Malinen nakkasi tähtihankinta Moshtagh Yaghoubin kentälle. Taitava keskikenttämies ei ole vielä parhaassa iskussaan, ja useat tilanteet tukehtuivat siihen, ettei hän malttanut luopua pallosta ajoissa.

Toki ”Mosa” esitti muutamia näyttäviä pitkiä syöttöjä. Ensiesiintyminen ”Keskarilla” ei kokonaisuutena mennyt kummoisesti, ja mies purki turhautumistaan rumilla taklauksilla. Hetki ennen ottelun loppua hän saikin toisen keltaisen kortin ja poistettiin kentältä.

RoPS tasoitti pelin ensimmäisen jakson lopulla, kun Haanpää ampui pallon häkin takanurkkaan nopean vastaiskun päätteeksi.

Toiselle puoliajalle Malinen teki runsaasti vaihtoja ja siirtyi ryhmitykseen 3-4-1-2. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä vankemman otteen RoPS sai pelistä. Silti hyökkääminen systemaattisilla kombinaatioilla oli luvattoman vaikeaa. Vaihdosta kentälle tullut Roiha ratkaisi pelin varmalla viimeistelyllään. Ottelun lopussa ACOlta loppui bensa ja RoPS loi tukun pakkoja. Hyvän pelin pelannut Janne Saksela ei kuitenkaan onnistunut paristakaan hyvästä tontista.

Malinen ei ollut tyytyväinen rykmenttinsä otteisiin.

– Tämä antoi meille nöyryyttä ja muistutuksen, että voimme olla välillä pahasti pihalla. Tämä oli arkea, johon törmäämme varmasti kesällä. Tämä on hyvä muistaa, jos jollakin alkaa mopo keulia Liigacup-menestyksen takia.

Positiivistakin Malinen sentään näki.

– Teimme jälleen kaksi maalia, ja olemme päässeet eroon siitä karmasta, ettei ilman ”Borista” voi pärjätä.

Ykköshyökkääjä Aleksandr Kokko paranteli takareittään katsomossa.

RoPS–AC Oulu 2–1 (1–1)

Maalit: 0–1 Henry Mäkäräinen, 1–1 Tommi Haanpää, 2–1 Simo Roiha.

RoPS 4-2-3-1: Tommi Lindholm; Lassi Nurmos - Abdou Jammeh (v.Obilor) - Jarkko Lahdenmäki – Juuso Majava (v. Juha Pirinen); Antti Okkonen (v. Moshtagh Yaghoubi) - Olli Pöyliö (v.45min. Antti Okkonen); Tommi Haanpää (v. Janne Saksela) - Mika Mäkitalo (v. Tomas Hradeský) - Vilim Posinković (v. Simo Roiha); Michael Ibiyomi.

Entä sitten: RoPS kohtaa perjantaina 27.3. Tallinnassa FC Floran.