sunnuntai, 08 maaliskuu 2015 09:46

RoPS liigacupin välierään

RoPS juhlii välieräpaikkaa kun Juha Pirinen on upottanut viimeisen rankkarin SJK:n verkkoon. Vasemmalta Jean Fridolin Nganbe Ngambe, Abrou Jammeh, Obilor ja Aleksandr Kokko. RoPS juhlii välieräpaikkaa kun Juha Pirinen on upottanut viimeisen rankkarin SJK:n verkkoon. Vasemmalta Jean Fridolin Nganbe Ngambe, Abrou Jammeh, Obilor ja Aleksandr Kokko. Kuva: Ilkka

Rovaniemen Palloseura selvitti tiensä Liigacupin välieriin kaatamalla tiukan taistelun jälkeen rangaistuspotkukilpailussa Seinäjoen Jalkapallokerhon 6-5. Varsinainen peliaika päättyi 2-2 (1-1) lukemiin rovaniemeläisten oltua kahdesti johdossa jaksojen alussa tehdyillä maaleilla. Kotijoukkue nousi vastaavasti kummankin jakson lopussa tasoihin.

Rangaistuspotkukilpailu ratkaisi voiton Seinäjoella.

Niinpä ottelun ratkaisu jouduttiin hakemaan rangaistuspotkuilla, joissa vieraat onnistuivat paremmin. RoPSista rankkareista maalasivat Antti Okkonen, Mika Mäkitalo, Moshtagh Yaghoubi sekä viimeisenä miehenä kisan ratkaissut Juha Pirinen .

Neljäntenä laukoneen Vilim Posinkovicin laukauksen seinäjokelaisten maalivahti Mikhel Aksalu onnistui torjumaan. SJK:n rankkareista RoPS:n kanadalaismaalivahti Tomer Chencinski torjui Wayne Brownin laukauksen ja Johannes Laaksonen veti oman kutinsa ylärimaan.

– Ottaen huomioon, että tämä oli harjoitusottelu kamppailu oli intensiivinen ja palveli molempien joukkue valmistautumista sarjaan, näki RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen .

– Ensimmäisen 35 minuuttia oli meiltä tasapainoinen esitys ja olimme parempi joukkue, mutta sitten tuli ruvettiin ajattelemaan, että johdetaan 1-0 ja kohta on puoliaika. Alettiin jäädä jälkeen ja vartiointi oli selvästi jäljessä, minkä seurauksena SJK:n pelaajat pääsivät kääntymään ja kääntämään peliä, RoPS-luotsi huomioi.

– Puoliajalla vaihdettiin pelisysteemiä ja alettiin ottaa ylhäältä kiinni. Hyvällä tiellä ollaan ja juuri tällaisista peleistä löytyy niitä virheitä, mitä käydään läpi harjoituksissa, Malinen tuumi.

RoPSin avausmaali tuli 9. minuutilla. Pirisen antaman kulman Aleksandr Kokko jatkoi etutolpalta kroatialaiselle testimiehelle Posinkovicille, joka ohjasi pallon Aksalun vartalon alta maalin perukoille. Johtoasemassa pohjoisen joukkueella ei ollut suurta hätää, sillä SJK:n peli sekosi aika pahoin ja mustapaitojen hallinta oli enemmänkin näennäistä.

Jakson loppua kohden seinäjokelaiset pääsivät paremmin peliin mukaan ja loukkaantumisista tulleella lisäajalla pääsi Akseli Pelvas tykittämään tasoituksen juuri ennen taukovihellystä.

Heti toisen jakson alussa RoPS iski jälleen, kun oikealta laidalta pelattiin nopeilla syötöillä puolustaja Janne Saksela hienosti vapaaksi ja mies laukoi tarkasti maanuoliaisen takanurkkaan maalin arvoisesti.

Ottelu näytti päättyvän jo vieraiden voittoon, mutta sitten sattui 85. minuutilla rovaniemeläisten hyvin pelanneelle topparille Abdou Jammehille karmea puolustuspään virhe. Sen seurauksena SJK:n Bahrudin Atajic pääsi laidalta läpi ja hän tarjoili pallon maalin eteen Jussi Vasaralle , joka sai kaikessa rauhassa laukoa pallon avopaikasta verkon perille.

– Aikamoinen taistelutanner kenttä oli molempien pelatessa kovaa ja välillä vähän sääntöjen vastaisestikin. Ottelu osoitti, että tulevana kesänä pystymme pelaamaan tasapäin mitä joukkuetta vastaan vain Suomessa, sillä meidän peli ei ole vielä lainkaan valmista, Aleksandr Kokko mietti.

Vilim Posinkovicin tilanne ei Malisen mukaan vielä ottelussa selvinnyt, vaikka mies yhden maalin teki ja syötti toisen. – Kaveri oli positiivinen, mutta kysymysmerkkejäkin oli. Katsellaan nyt rauhassa ja jutellaan pojan kanssa ja katsotaan miten lopulta käy, Malinen tuumi.

Ajoittain kuumassa pelissa jaettiin 9 varoitusta, joista RoPS kuittasi viisi.

RoPS kohtaa välierissä voittajan otteluparista Ilves-FC Inter. Ottelu pelataan joko Tampereella tai Turussa. Toinen välieräpari on HJK-HIFK.