ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 05 maaliskuu 2015 17:34

Moshtagh Yaghoubi siirtyy RoPS:n riveihin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Moshtagh Yaghoubi Moshtagh Yaghoubi Kuva: Timo Törmänen

Vuonna 2011 FC Hongan paidassa Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni Moshtagh Yaghoubi on allekirjoittanut Rovaniemen Palloseuran kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen. Kaksikymppinen Yaghoubi siirtyy Rovaniemelle Latvian pääsarjajoukkue FK Spartaks Jürmalasta, jonne nuorukainen siirtyi Hongasta reilu vuosi sitten.

Hän pelasi myös Dynamo Moskovassa lainalla. Sopimuksen FK Spartaks Jürmalan kanssa Yaghoubi sai pitkällisen yrityksen jälkeen vihdoin purettua alkuviikolla ja oli vapaa siirtymään muualle.

- Se reissu on jätetty taakse ja nyt keskitytään tulevaan kauteen ja mennään eteenpäin, Yaghoubi kommentoi ensimmäisten RoPS-harjoitusten lomassa vaikeaa viime vuottaan.

Yaghoubi lähti Latviasta jo neljä kuukautta sitten ja on tuon ajan treenannut mm. HIFK:n ja KäPa:n joukkueiden kanssa.

- Eihän tuo kunto mikään paras mahdollinen tällä hetkellä ole, kun treenaaminen ei ole mitenkään suunnitelmallista ollut. Yksi tärkeimmistä syistä Rovaniemelle tulooni onkin RoPS:n valmentaja Juha Malinen. Uskon, että hän pystyy kehittämään minua pelaajana uudelle tasolle, RoPS:n kauden kovin kotimainen hankinta tuumii.

Yaghoubi sai paperinsa Latviasta pois toissapäivänä ja sen jälkeen keskusteli agenttinsa kanssa tulevista vaihtoehdoista. 

- Hän ehdotti minulle RoPS:aa. Olin kuullut maajoukkuekaveriltani Sakselan Jannelta hyvää seurasta ja valmentajasta, joten tuntui että tänne tulo on kaikkein järkevin vaihtoehto, kertasi Moshtagh Yaghoubi nopeasti edennyttä siirtoaan napapiirille.

Rovaniemen Palloseuran luotsi Juha Malinen otti tyytyväisenä vastaan Yaghoubin tasoisen pelimiehen, tuon tason kotimaisia vahvistuksia kun ei niin vain löydykään.

- Kyseessä on yksi lahjakkaimmista ja puhutuimmista nuorista pelaajista Suomessa. Kaveri on tunnettu erittäin aktiivisesta pelityylistä, jossa näkyy hänen intohimonsa ja rohkeutensa jalkapalloa kohtaan, kertoi RoPS:n tuoreesta hankinnasta silminnähden todella tyytyväinen RoPS-luotsi Juha Malinen.

Malisen mukaan Kabulissa Afganistanissa syntynyt, Suomeen pakolaisena vuonna 2006 tullut Yaghoubi on monikäyttöinen pelaaja. Hän sopeutuu keskikentällä moneen eri tehtävään.

- Yaghoubi on käynyt läpi värikkään ja jopa traagisenkin nuoren miehen elämän, joka on kasvattanut häntä ihmisenä ja eteenpäin pyrkivänä urheilijana. Hän on mielestäni alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta potentiaalisin tuleva A-maajoukkuepelaaja. Nyt pyrimme nopeasti löytämään hänelle sopivan ja eteenpäin vievän yhteissävelen muun joukkueemme kanssa, RoPS-valmentaja tuumi tuoreesta vahvistuksestaan.

Nuoresta iästään huolimatta 178-senttinen keskikenttäpelaaja on ehtinyt voittaa FC Hongan riveissä Suomen cupin vuonna 2012 ja Veikkausliigan hopeaa seuraavana vuonna.

Rovaniemen Palloseuraan on saapunut tänään myös yksi uusi kärkipelaaja testiin. Kyseessä on 24-vuotias kroatialainen Vilim Posinkovic, joka antaa näyttönsä taidoistaan lauantaisessa Liigacupin ottelussa SJK-RoPS.

- Kyseessä on isokokoinen pelaaja, jota pystyy hyökkäyksessä käyttämään monella eri tontilla. Kaveri on yhtä hyvä molemmilla jaloilla. Pääasiassa hän on pelannut vasemman kärkimiehen paikalla, mutta soveltuu myös meidän tarvitseman oikean laidan hyökkäävän pelaajan paikalle, kertoo RoPS-valmentaja Juha Malinen.

Posinkovic on pelannut aiemmin mm. Kroatian ja Bosnia-Herzegovinan pääsarjoissa sekä Turkissa ja Kreikassa kakkossarjatasolla. Viime kaudella mies pelasi Kreikassa Iraklis Psachna-nimisessä joukkueessa.

- Mitä tänä aamuna ehdin häntä katsastamaan pallon kanssa ja keskustelemalla, oikein positiivinen kuva hänestä syntyi. Voi sanoa että odotukseni häntä kohtaan ottivat askeleen eteenpäin. Lopullisesti kuitenkin harjoituksissa ja Liigacupin pelissä nähdään onko miehellä meille mitään annettavaa, Malinen kertoi.

Posinkovic itse toivoi näyttöjen riittävän ja pelipaikan löytyvän RoPS:sta.

- Onnellinen olo on olla täällä ja olen todella motivoitunut. Netistä tarkistin Suomen liigan tason ja seuran, molemmat vaikuttivat hyviltä, kroatialainen testimies Posinkovic tuumi.

 Vilim Posinkovic (Kuva: Timo Törmänen)

Luettu 2888 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309