ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 26 helmikuu 2015 08:47

Kommentti: Maalejansakin arvokkaampi pelaaja

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksandr Kokko pelasi Oulussa toisen puoliajan. Aleksandr Kokko pelasi Oulussa toisen puoliajan. Kuva: Teija Soini

Aleksandr ”Boris” Kokon paluu RoPSin miehistöön nosti joukkueen koko menestyspotentiaalin kertarytinällä uudelle tasolle. Kokko on ollut koko RoPS-historiansa joukkueen hyökkäyspelin sielu ja sydän. Hänen merkityksensä on ollut jopa liian suuri sitten kauden 2012 ja Jose Manuel Riveran pelinrakentelutaidon.

Kokko on maalintekijä Jumalan armosta, mutta vielä maalejaan suurempi pelaaja. ”Boris” pystyy rakentamaan ja rytmittämään kokonaisvaltaisesti joukkueen hyökkäyspeliä, sekä tekemään tilaa itselleen ja muille. ”Boriksen” rooli korostuu Juha Malisen pelitavassa, joka huutaa palloa pitävää ja hyökkäysten kestoa pidentävää pelaajaa. Kokon oveluus riittää myös murtamaan vetäytyvän puolustusmuodon.

Ensi kertaa vuosiin hyökkäyspäähän on RoPSilla myös uskottavia vaihtoehtoja. Tämä mahdollistaa myös Kokon peluuttamisen alasvedettynä kärkenä esimerkiksi formaatissa 4-4-1-1.

Kokko lupasi taannoin allekirjoittaneelle voittavansa Veikkausliigan maalikuninkuuden RoPSin paidassa, koska ”Matti Hiukka ei voi olla ainoa”. Nyt ”Boriksella” on ainakin kaksi kautta aikaa lunastaa lupauksensa.

Markku Saukko© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1123 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309