ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 24 helmikuu 2015 08:28

RoPS selkä seinää vasten Kotkan kimppuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin kuntoihme Ville Saxman palaa pelaavaan kokoonpanoon. RoPSin kuntoihme Ville Saxman palaa pelaavaan kokoonpanoon.

– Ja sitten pissalle! Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen komentaa.

Malinen: Oulussa mukana uusia pelaajia ja joukkue valmis.RoPSin harjoitukset päättyvät maanantaina iltapäivällä tavallisuudesta poikkeavalla tavalla, kun Suomen Antidopingtoimikunnan virkailijat valikoivat neljä pelaajaa dopingtesteihin. Rutiinit hoituivat nopeasti.

Malisen ajatukset olivat tiukasti jo keskiviikon Liigacupin KTP-pelissä.

– Edessä on kauden vasta neljäs kunnon peli. Aikaa Veikkausliigan alkuun on 47 vuorokautta, joten nämä ovat tärkeitä hetkiä.

Viime viikon HJK- ja KTP-matsit kertoivat valmentajalle paljon.

– Viime viikon peleissä oli paljon hyvää. Teimme molemmissa peleissä kaksi vierasmaalia, emmekä päästäneet pelitilannemaaleja. Huonoa oli taas se, että annoimme turhaan HJK:lle kaksi erikoistilannetta, jotka puolustimme huonosti ja molemmista syntyi maali. Typeryydessään aivan omaa luokkaansa olivat kaksi Kotkan rangaistuspotkua, jossa pelaajamme rikkoivat, vaikkei vastustaja ollut edes maalipaikoissa. Tällaiset eivät enää saa toistua!


RoPS lähtee Liigacupin lohkovaiheen viimeiseen otteluunsa Kotkaa vastaan haastavista asetelmista. Helsingin Jalkapalloklubin on jo varmistanut jatkopaikkansa, ja RoPS ja liiganousija KTP kisaavat toisesta. Kotkalla on piste enemmän plakkarissaan, joten sille riittää Oulusta tasapeli, kun taas RoPSin on pakko voittaa. Jos RoPS voittaa pelin, kohtaa se puolivälierissä sunnuntaina 8.3. viime kauden Veikkausliigan hopeamitalistin Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraissa.

– Kotka hyökkää suoraviivaisesti ja pallo lähtee puolustuksesta nopeasti kohti kärkipelaajaa. He pyrkivät prässäämään neljällä pelaajalla, mutta eivät kovin järjestäytyneesti. He eivät pelaa juurikaan keskialueen kautta, Malinen analysoi.


Pelaajarintamalta Malisella on hyviä uutisia.

– Todennäköisesti saamme Ouluun 1-2 uutta pelaaja eli laiturin ja keskushyökkääjän. Ainakin toinen tulee varmasti, sitten joukkue on valmis, päävalmentaja paaluttaa.

– Pääsemme viimein kehittämään pallollista pelaamistamme ja hyökkäyspeliä.

RoPSilla on keskiviikkona runsaasti poissaoloja. Juuso Majava on loukkaantuneena ja kapteeni Antti Okkonen tuskin pystyy pelaamaan. Jarkko Lahdenmäen pelikunto on myös kysymysmerkki, samoin Tommi Haanpään. Lassi Nurmos ja Olli Pöyliö ovat varusmiespalveluksensa loppusodassa, eivätkä pääse peliin. Mika Mäkitalo ja Ville Saxman ovat sen sijaan palanneet harjoituksiin ja molemmat ovat kokoonpanossa.

Malisen suunnittelema Turkin leiri ei toteudu.

– Sitä ei katsottu tässä taloustilanteessa järkeväksi. Sen sijaan pelaamme 27.3. Tallinnassa Floraa vastaan samalla reissulla, kun pelaamme Liigacupin tai Suomen Cupin pelin.

Malisella on suunnitelma reservissä, jos jatkopaikkaa Liigacupissa ei irtoa.

– Halusin varmistaa, että saamme kovia pelejä. Varasuunnitelmana on 8.3. harjoituspeli Oulussa Kuopion Palloseuraa vastaan.

RoPS-KTP keskiviikkona 25.2. klo 19.00 Arina Areena Oulu. Kepit.TV näyttää ottelun 7 euron hintaan.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1183 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309