ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 10 helmikuu 2015 15:16

RoPS sopimukseen Tommi Haanpään kanssa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tommi Haanpää Tommi Haanpää Kuva: FF Jaro

Rovaniemen Palloseura on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen Jarossa vuosina 2009-2012 Veikkausliigaa pelanneen 24-vuotiaan seinäjokelaislähtöisen Tommi Haanpään kanssa.

Jarossa pelattujen 43 liigaottelun lisäksi Haanpäällä on kokemusta Ykkösen peleistä mm. AC Oulun ja SJK:n riveistä. Viime kaudella Haanpää pelasi kakkosdivarissa PS Kemin joukkueessa 27 ottelua ja teki niissä viisi maalia.

- Tommi tuli heti harjoituskauden alkaessa tammikuun alussa antamaan meille näyttöjä. Homma on sujunut sen verran hyvin, että mielellään otamme tuollaisen pelimiehen joukkueeseen, omaahan hän myös jo hyvän määrän Veikkausliigakokemusta. Tämä sopimus sopii hyvin myös siihen kuvioon, että Tommi opiskelee Rovaniemellä toista vuotta fysioterapeutiksi, RoPS-valmentaja Juha Malinen kertoo sopimuksen taustoista.

Malinen kertoo seuranneensa Haanpään otteita hänen uransa aikana paljon ja myöntää, että tuoreen RoPS-pelaajan tähänastisen uran varrelle on sattunut myös muutamia epäonnistuneempia kausia.

- Tavoitteena on nyt saada Tommille sellainen kausi aikaan, että hän itse ja ympäristö voivat siihen olla tyytyväisiä. Tommin vahvuus on todella korkeaa tasoa oleva lähtönopeus ja nopeus yleensäkin, sitä hän on pystynyt harjoituksissa käyttämään hyväkseen. Näen, että Tommi pystyy tuomaan meille taas uuden vaihtoehdon laitapelaamiseen, jonne meillä alkaa nyt löytyä paljon erilaisia vaihtoehtoja, Malinen tuumaa tyytyväisenä.

RoPS-luotsin mukaan joukkueen maalivahtipeli, keskuspuolustus, puolustava keskikenttä ja laitapelaajaosasto ovat nyt kunnossa ja hän odottaa kovaa kisaa pelaajien kesken pelipaikoista.

- Hyökkäyspäähän meillä on vielä kolme pelaajaa hakusessa, Malinen toteaa.

Tommi Haanpää on itse todella tyytyväinen, että tammi-helmikuun näytöt riittivät ja sopimus RoPS:aan saatiin aikaiseksi. RoPS:n treenit ovat Haanpään mukaan olleet todella hyviä ja hyvin suunniteltuja, on treenattu hyvin järkevästi.

- Olo on onnellinen, pääsen palaamaan takaisin liigaympyröihin. Totta kai tavoitteena on päästä murtautumaan avauskokoonpanoon ja sitä kautta saada mahdollisimman paljon pelejä. Myös se on mahtavaa, että pystyn Rovaniemellä yhdistämään futiksen ja opiskelun, vajaan parin vuoden kuluttua fysioterapeutiksi valmistuva tuore RoPS-pelaaja myhäilee.

Haanpää on monikäyttöinen pelaaja, hän pystyy pelaamaan monella eri pelipaikalla.

- Pystyn pelaamaan pakkina tai laitahyökkääjänä molemmilla laidoilla. Toki oikean laitahyökkääjän paikka on se mieluisin ja siltä paikalta minulla on eniten kokemusta, Tommi Haanpää kertoo

Haanpään sopimus RoPS:n kanssa on jossain mielessä ”ironinenkin”, sillä kaudella 2011 Haanpää kunnostautui todellisena RoPS:n ”tappajana” Pietarsaaressa pelatussa Veikkausliigaottelussa.

- Se on paras pelini tähän saakka. Onnistuin tekemään RoPS:aa vastaan hattutempun ja syötin vielä kaksi osumaa, nykyinen RoPS-peluri naurahtaa.

 

Luettu 2074 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309