Uutiset

Miehet

torstai, 05 helmikuu 2015 20:17

RoPS harjoitteli maalintekoa PSC:n joukkuetta vastaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura viimeisteli tänään iltapäivällä kuntoaan ensi viikolla alkavaa Liigacupia ja HJK:n kohtaamista varten Oulun Arina Areenalla kohtaamalla pelaajia välittävän amerikkalaisen Pro Soccer Consultingin kokoomajoukkueen, joka koostui 40 pelaajasta jotka edustivat peräti 18:aa eri kansallisuutta. Näyttöjä Eurooppaan antamaan tullut yhdistelmä jäi täysin RoPS:n jalkoihin ja rovaniemeläisjoukkueen ”maalintekoharjoitus” päättyi lopulta 5-1 lukemiin.

- Kyllä vastustajan pelaajat yrittivät kaikkensa, olivathan he maksaneet tästä Euroopan näyttömahdollisuudesta jokainen 3000 euroa. Alussa näyttikin, että meillä on tila vähissä, mutta sitten yhteispeli nousi ratkaisevaksi tekijäksi, kertasi RoPS-valmentaja Juha Malinen ottelun ratkaisua.

Maalinteon aloitti jo 10 minuutin pelin jälkeen RoPS:n tuore sopimuspelaaja Jean Fridolin Nganbe Nganbe, joka pääsi Antti Okkosen hienosta syötöstä läpi ja viimeisteli komeasti alanurkkaan 1-0 lukemat. Toisen maalin järjesti Olli Pöyliö, joka riisti pallon itselleen keskikentällä ja syötti Simo Roihan läpiajoon avausjakson lopussa 44. minuutilla. Roiha niittasi RoPS-johdoksi varmasti 2-0. Tämän jälkeen RoPS-pelaajat ”nukahtivat” ja vastustaja pääsi heti aloituksen jälkeen kaventamaan tilanteeksi 2-1.

- Meidän kaksi ensimmäistä maalia olivat mieltäylentäviä. Mutta toisen maalin jälkeiset tapahtumat kentällä jäävät toivottavasti meidän alkamassa olevan kauden heikoimmiksi. Me nukuimme täysin ja vastustaja pääsi tekemään aloituksesta käytännössä erikoistilannemaalin, päivitteli RoPS-luotsi toisen jakson päättänyttä tilannetta.

Toinen jakso käynnistyi jälleen RoPS:n komennossa ja 50 minuutin pelin jälkeen RoPS:n testipelaaja hyökkääjä Michael Ibiyomi näytti taitojaan ja pisti Obilorin vedon jälkeen miehelle ajautuneen pallon verkon perukoille ja numeroiksi taululle 3-1. RoPS:n tuore gambialaistoppari Abdou Jammeh pääsi myös maalien makuun puskien pallon Nganbe Nganben kulmasta upeasti vastustajan maaliin ja luvuiksi jo 4-1. Loppulukemat 5-1 tinttasi päällään RoPS-toppari Jarkko Lahdenmäki muutama minuutti ennen pelin päättymistä Santa Claus-pelaajan Ali Hajizadehin keskikentältä antamasta vapaapotkusta.

- Paljon oli meidän pelissä jo hyvää, mm. hienoja maaleja tehtiin paljon. Valmista peli ei vielä kuitenkaan ole, sillä joukkue on uusiutunut viime kaudesta niin paljon että se ottaa aikansa ennen kuin palaset loksahtavat kohdalleen. Tärkeää oli että pääsimme isolle kentälle ja hyvälle keinonurmelle testaamaan harjoiteltuja asioita, Malinen sanoi ottelun jälkeen.

RoPS:n 15 kentällä käyneestä pelaajasta peräti yhdeksän oli uusia pelaajia joukkueessa. RoPS:n vahvuudesta puuttuivat loukkaantumisista toipuvat Juuso Majava, Mika Mäkitalo ja Ville Saxman sekä Espanjan näyttöreissulta palaamassa ollut Janne Saksela. RoPS-luotsi Juha Malisen mukaan tästä eteenpäin ensi viikon ajan harjoitellaan ensi viikon perjantaina joukkueen Liigacup-taipaleen aloittavaa HJK-ottelua ajatellen.

- Neljä viikkoa on nyt harjoiteltu kiihtyvällä tahdilla, ensi viikolla hieman kevennetään harjoittelua jotta jaksamme 12 päivässä pelata neljä Liigacup-ottelua. Tästä kun vielä viikon verran kehitellään kuvioita, niin olemme valmiit kohtaamaan HJK:n, totesi Malinen ja toivoi saavansa joukkueeseen uuden testimiehen HJK-otteluun.

 

Luettu 1204 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi