ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 01 helmikuu 2015 10:38

RoPSin uusi aalto iski heti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin testissä oleva nuori nigerialaiskärki Michael Ibiyomi osoitti pelimiehen otteita ja teki mm. kaksi maalia. RoPSin testissä oleva nuori nigerialaiskärki Michael Ibiyomi osoitti pelimiehen otteita ja teki mm. kaksi maalia. Kuva:Jussi Leinonen

Reippaasti uusiutunut Rovaniemen Palloseura jyräsi Ruotsin II divisioonan Bodens BK:n peräti 5-0 (2-0) harjoitusottelussa lauantaina Ounashallissa.RoPS ”tappoi” pelin heti toisen jakson alkuun, kun testissä oleva nigerialaiskärki Michael Ibiyomi survoi läheltä 3-0 -numerot toisella yrittämällä. Ibiyomi oli isä myös RoPSin avausmaalille. Laukaus alanurkkaan lähti Simo Roihan tarjoilusta.

Ottelun komein osuma oli 2-0 -maali, jonka Tomas Hradecky sivalsi suoraan Jean Fridolin Nganbe Nganben kulmuritarjoilusta.

Kaksi muuta syntyivät rankkarista. Ensimmäinen tinttasi vasurillaan ruotsalaismaaliin Juha Pirinen ja toisen vaihdosta tullut Tommi Haanpää . Viime mainittu teki perään toisenkin maalin, joka hylättiin paitsiona.

RoPSin valmentaja Juha Malinen myhäili pelin jälkeen tyytyväisenä.

– Viisi tehtyä maalia ja kaikki merkittiin uusille miehille. Oikein lupaava alku.

Suurimman vaikutuksen Maliseen teki IFK Mariehamnista tullut Tomas Hradecky.

– Hän oli erinomainen keskikentän pohjalla. Pelaa yksinkertaista eleetöntä peliä.

– Nganbe Nganbe toi kentälle luvattua luovuutta. Hän pystyy pelaamaan niin kymppipaikalla kuin laidassa. Pirinen toi peliin vasenta jalkaa ja päättäväisyyttä, Malinen listasi.

Uusi gambialaistoppari Abdou Jammeh vaikuttaa rauhalliselta ja eleettömältä kaverilta, joka myös avaa hyvin peliä.

– Isähahmo puolustukseen, Malinen arvioi.

Michael Ibiyomi pelasi ronskisti keskushyökkääjän paikalla. – Hän tuo eturiviin kilpailutilannetta, tekee pyyteettömästi töitä ja tietää mitä keskushyökkääjän pitää tehdä.

PS Kemissä viime kauden pelannut SJK-lähtöinen Tommi Haanpää tuli vauhdilla oikealle sivustalle. Hän on Santa Clausin pelaaja tulevalla kaudella, mutta esityksen puolesta voisi olla myös liigapelaaja, esimerkiksi farmistatuksella. Aika näyttää.

Maalivahdin hommat hoiti TP-47:sta kesken viime kauden tullut Harri Nykänen , jolla on jo sopimus RoPSin kanssa. Ykkösvahti, kanadalainen Tomer Chencinski seurasi peliä siviileissä sormivaivaisena. Kolmas maalivahti on yhä haussa.

RoPSin sairaslistalla on neljä muutakin miestä. Kapteeni Antti Okkonen poti selkäänsä, Ville Saxman takareittä, Juuso Majava kantapäätään sekä Mika Mäkitalo joulukuussa operoitua polveaan. Malinen luotti, että loukkaantuneista 2-3 on parin viikon sisällä tositoimissa.

Positiivinen ilmestys kentällä oli myös viime elokuussa kovan tällin päähänsä saanut toppari Jarkko Lahdenmäki . Hän pelasi ”suojakypärä” päässä, mutta nähdyn perusteella kovalla itseluottamuksella.

– Tämä oli ensimmäinen kovempi peli sitten viime elokuun. Olen treenannut erittäin hyvin eikä mitään ongelmia ole ollut. Sain päänsuojan testiin. Sitä ei ole pakko pitää, mutta ei se tekemistä haittaa, Lahdenmäki kertoi.

Omaa rooliaan tulevalla kaudella hän ei varmasti tiennyt. Jos RoPS pelaa kolmen alakerralla, keskimmäinen paikka kiinnostaa.

– Voin pelata yhtä hyvin myös keskikentän pohjalla, Lahdenmäki kertoi.

RoPSin harjoituspelit jatkuvat ensi torstaina Oulussa amerikkalaista näyttöjoukkuetta (PSC) vastaan.

– Voi olla, että siellä ei ole tarjolla miehiä meidän tarpeisiin, mutta tärkeintä onkin päästä isolle kentälle, Malinen kertoi.

RoPS hakee joukkueeseen yhä selkeää keskushyökkääjää. Malisen mukaan neuvotteluja on käyty päivittäin.

Kari Pyykkö
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1693 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309