lauantai, 24 tammikuu 2015 10:50

RoPS ja Santa starttasivat harjoituspelikauden

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
ROPSIN uusi keskuspuolustaja Abdou Jammeh pelasi lupaavasti ensimmäisessä harjoituspelissään napapiirillä. Taisteluparina Santa Clausin hyökkääjä Jaakko Paavilainen. ROPSIN uusi keskuspuolustaja Abdou Jammeh pelasi lupaavasti ensimmäisessä harjoituspelissään napapiirillä. Taisteluparina Santa Clausin hyökkääjä Jaakko Paavilainen. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Jalkapallon Veikkausliigaan valmistautuva Rovaniemen Palloseura ja sen Kakkoseen noussut farmijoukkue FC Santa Claus AC aloittivat RoPSin harjoituspelikauden tunnin mittaisella treenipelillä Ounashallissa.

RoPS pelasi kolmella Santan miehellä ”maustettuna” ja voitti 2-0. Ensimmäisen maalin ampui vapaapotkusta kapteeni Antti Okkonen ja toinen osuma syntyi Olli Pöyliön laukauksen pomppiessa ”Pukkien” pelaajan kautta verkkoon.

Suurin huomio hallissa kiinnittyi RoPSin torstaina esittelemiin uusiin pelaajiin. Maalivahti Tomer Chencinski pääsi vähällä, mutta osoitti olevansa rangaistusalueen uusi isäntä. Kanadalainen ohjasi äänekkäästi peliä, pelasi rohkeasti jalalla ja tuli oikea-aikaisesti ulos maaliltaan. Torjuntatöihin hän joutui vain kertaalleen.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen ryhmitti joukkueen muotoon 3-1-4-2, ja kolmen miehen puolustuslinjassa gambialaistoppari Abdou Jammeh osoitti heti pelimiehen merkkejä. Kevyellä jalalla liikkuneella keskuspuolustajalla on hyvä pelikäsitys ja pallollisena hän varmasti vastaa Malisen odotuksia. Jammeh antoi pitkiä avaavia syöttöjä sekä katkoi oikea-aikaisesti. Myös testissä oleva kärkipelaaja Michael Ibiyomi antoi pirteän kuvan itsestään aktiivisella liikkeellään.

– Alakerta on tosi varma, sen päälle on hyvä rakentaa peliä ja joukkuetta, Malinen tuumi.

– Kolmen alakerta (nyt Jarkko Lahdenmäki – Obilor – Jammeh) voi olla käytössä jatkossakin, siksi sitä kokeillaan.

Malinen antoi puhtaat paperit myös Ibiyomille.

– Hän on sellainen kuin odotinkin, toki sisäpelit eivät ole hänelle parhaita näyttöpaikkoja. Hän vaatii yksinkertaista peliä, johon suuntaan pyrimmekin. En halua pallohallintaa hallinnan vuoksi, vaan pelaajavalinnoista lähtien haen tulosta, unohtamatta kuitenkaan jalkapallon perusasioita.

Santan nuori joukkue teki aktiivisella prässillään RoPSin pelin vaikeaksi.

– Emme pystyneet kovaa ja aktiivista joukkuetta vastaan omaan pallolliseen peliin. Tästä on kuitenkin hienoa jatkaa eteenpäin, päävalmentaja Jari Alamäki kertoi.

Alamäen joukkuetta vahvistavat ryhmään liittyneet Pallokerho Keski-Uusimaata aiemmin edustanut Severi Huikko ja Joensuun Jippoa ja Mikkelin Palloilijoita edustanut Valtteri Nykänen, jolla on kymmenien pelien kokemus Ykkösestä.

– Joukkue kaipasi vielä muutaman kokeneen kamraatin nuorten tueksi, Alamäki summaa.

RoPSin harjoituspelit jatkuvat lauantaina 31.1. klo 14.00, jolloin Ounashalliin marssii Ruotsin 2. divisioonan (4. sarjaporras) Bodens BK.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

Luettu 1243 kertaa