ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 22 tammikuu 2015 13:12

RoPS vahvisti rivejään maalivahdilla ja topparilla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tomer Chencinski ja Abdou Jammeh Tomer Chencinski ja Abdou Jammeh Kuva: Timo Törmänen

Rovaniemen Palloseura on vahvistanut Veikkausliigajoukkueensa rivejä kahdella kovatasoisella pelaajalla, maalivahdilla ja topparilla.

Joukkue on solminut yksivuotiset sopimukset kanadalaisen maalivahti Tomer Chencinskin sekä gambialaisen toppari Abdou Jammehin kanssa. Lisäksi joukkueeseen saapui antamaan näyttöjä osaamisestaan 21-vuotias nigerialainen hyökkääjä Adeniyi Ibiyomi. Miehet saapuivat Rovaniemelle tiistai-iltana ja ovat tänä aamuna harjoitelleet ensimmäisen kerran joukkueen kanssa.

Chencinski on kanadalainen 30-vuotias, ulottuva 190 senttinen maalivahti, joka saapui Rovaniemelle Israelista Hapoel Nir Ramat HaSharon- joukkueesta. Israelissa syntynyt mies on pelannut Israelin lisäksi mm. Ruotsissa ja Suomessakin kaudella 2011, jolloin hän edusti Veikkausliigassa Vaasan Palloseuraa. Löytyypä mieheltä yksi maaottelukin Kanadan joukkueesta.

- Kuulin Vaasan aikaiselta joukkuekaveriltani Borikselta (Kokko) paljon hyvää Rovaniemestä ja RoPS:sta, joten minun oli helppo tehdä päätös tulla tänne pelaamaan. Tärkeää oli myös se, että joukkueella on erittäin hyvä valmentaja, sillä haluan omalla panoksellani auttaa joukkuettani menestymään ja haluan myös osoittaa olevani tarpeeksi hyvä Kanadan maajoukkueeseen jatkossakin, jalkapalloilijan uransa ohessa kaupallisen alan tutkinnon yliopistossa suorittanut Chencinski kertoo.

Gambialaisen 28-vuotiaan ja 187 senttisen topparin Abdou Jammehin meriitit uraltaan ovat kovat. Mies on pelannut mm. Venäjän ja Belgian liigoissa sekä peräti 30 maaottelua Gambian maajoukkueessa, missä jatkaa edelleen. Rovaniemelle mies saapui Kuwaitista, missä pelasi viimeksi Fahaheel-nimisessä joukkueessa.

- En ole nähnyt suomalaisen joukkueen peliä, mutta Suomessa pelanneiden ystävieni kertoman perusteella odotan täällä fyysistä jalkapalloa. Itse pidän kyllä pallollisesta pelaamisesta enemmän. Mitä olen kuullut RoPS:sta seurana ja joukkueena, se kaikki on ollut positiivista. Odotan kaudelta paljon ja haluan auttaa joukkuetta menestymään, Jammeh toteaa.

Näyttöjä antamaan tullut nigerialainen Adeniyi Ibiyomi on 21-vuotias 189 senttinen hyökkääjä, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelata jo mm. Senegalissa ja kahdessa Togon pääsarjajoukkueessa. Nuorukainen haluaa antaa RoPS:lle sellaiset näytöt, että sopimus seuran kanssa syntyy.

 Adeniyi Ibyomi (Kuva: Timo Törmänen)

- Olen hyvin vahva ja nopea ja pääpelissä hyvä. Minulla on hyvä laukaus ja olen joukkuepelaaja, Ibiyomi kuvailee itseään jalkapalloilijana.

RoPS-valmentaja Juha Malinen on tyytyväinen nyt aikaansaatuihin sopimuksiin, sillä noille pelipaikoille on haettu pelaajia jo puolisen vuotta ja nyt prosessi saatiin kahden pelaajan osalta päätökseen.

- Ensivaikutelma yhden treenin perusteella on kaikista kolmesta pelaajasta erittäin hyvä. Tomer oli hyvin pidetty persoona jo Vaasassa ollessaan. Hän on pelaajapersoonana äänekäs johtajatyyppi, joka on harjoittelunarkomaani. Vaikka meillä oli viime kesänä hyvä maalivahti, uskon Tomerin tuovan joukkueeseen vielä uusia ulottuvuuksia. Abdou Jammeh taas huokuu rauhallisuutta ja kokemusta maailmaa nähneenä pelaajana. Hän on osoittanut tasonsa Gambian maajoukkueen vakiopelaajana. Hän on myös kaveri, joka tuo lisää kaivattua johtajuutta alakertaamme, Malinen tuumaa tyytyväisenä näkemäänsä.

Malinen olisi yhden treenin ja miehestä saatujen tietojen perusteella valmis ottamaan myös kärkimies Adeniyi Ibiyomin joukkueeseensa.

- Hänellä on hyvä liike ja hän on aktiivinen kaveri. Hän edustaa juuri sitä peliajattelua, mitä hyökkäyksen kärkeen haluammekin, Malinen kehuu testipelaajan ensinäyttöjä.

 

Luettu 2239 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309