ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 14 tammikuu 2015 10:35

RoPS aloitti harjoituskautensa pienellä ringillä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antti Okkonen luottaa että RoPSilla on hyvä joukkue kasattuna kun Veikkausliiga alkaa. Antti Okkonen luottaa että RoPSilla on hyvä joukkue kasattuna kun Veikkausliiga alkaa. Kuva: Juha Tamminen

Ounashallin pihalla on pakkasta 34 astetta, mutta sisällä lentää hiki.

”Hyvä syöttö, oikea-aikainen liike, mieti milloin teet itsesi pelattavaksi… juuri nämä asiat erottavat hyvät joukkueet huonoista!”
Ounashallin isännän Juha Malisen huuto on kaikunut kuluvalla viikolla tuttuun tapaan. RoPS aloitti maanantaina joukkueharjoituksensa ja valmistautumisen Veikkausliigakauteen 2015.

RoPSin rinki on vielä kapea. Pelaajasopimuksia on kasassa kymmenkunta ja osa pelaajista vielä telakalla loukkaantumisten takia.

”Onhan tilanne erilainen kuin ennen”, kapteeni Antti Okkonen myöntää.

”Nyt täytyy treenata maltilla, ettei kroppa kuormitu liikaa vähillä miehillä treenatessa.”

Kokenut ”Suke” ei kuitenkaan ole ollenkaan hermostunut.

”Seura- ja valmennusjohto ovat vakuuttaneet, että uusia pelaajia tulee. Olen aivan varma, että olemme valmiina ja meillä on hyvä joukkue, kun Veikkausliiga alkaa.”

LIIGACUP ALKAA RoPSin osalta hieman ennen helmikuun puoliväliä.

”Liigacup on meille harjoitusotteluita ja pelaajien testausta. Ei meillä siinä kilpailussa ole urheilullisia tavoitteita. Ennen olemme lähteneet hakemaan jo siinä menestystä”, Okkonen kertoo.

Kentällä on totutun kova tempo. Ville Saxman katkoo vanhaan malliin ja Ruotsissa testissä käynyt Janne Saksela vaikuttaa olevan todella kovassa tikissä. Jarkko Lahdenmäen päävamma on taakse jäänyttä elämää. Päävalmentaja Malinen on tyytyväinen.

”Nyt kun on selvä tietoisuus siitä, miksi etenemme näin, ei minulla ole tilanteen kanssa mitään ongelmaa”, Malinen viittaa RoPSin myöhäiseen joukkueen rakentamiseen.

Seura päätti säästää palkkakuluissa ja kasata joukkueen aiempia vuosia myöhemmin. Malinen kuitenkin myöntää uusien pelaajien hankinnan olleen haastavaa, ja kartoittavien pelaajien rinkiä on pitänyt laajentaa. RoPS pelaa aiempaa pienemmillä pelimerkeillä, eikä pohjoinen sijainti houkuttele suomalaistähtiä.

”Ryhmä rakentuu hiljalleen. Tammikuun lopulla olemme jo toisen näköinen joukkue”, päävalmentaja uskoo.

”Liigacupin jälkeen joukkue on valmis. Senkin jälkeen aikaa sarjakauden alkuun on kuusi viikkoa. Se on aika, jossa lähes jokainen eurooppalainen huippujoukkue laittaa itsensä valmiiksi.”

Harjoitusottelut: RoPS-Santa Claus pe 23.1. klo 18, RoPS-Bodens BK la 31.1. klo 14 Ounashallissa.

Markku Saukko
© 2015 Uusi Rovaniemi

Luettu 1099 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309