ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 07 tammikuu 2015 09:14

RoPS:n joukkuetta rakennetaan maltilla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malisen (vas.) johdolla RoPS aloittaa harjoitukset maanantaina 12.1. Juha Malisen (vas.) johdolla RoPS aloittaa harjoitukset maanantaina 12.1. Kuva: Juha Tamminen

Vaikka viime viikkoina on ollutkin joulun takia loma-aika, ei se ole tarkoittanut Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Maliselle irtiottoa jalkapallosta. Mies on ollut päivittäin yhteyksissä niin puhelimitse, sähköpostin välityksellä kuin muillakin tavoin pelaajiin, pelaaja-agentteihin ja muihin kontakteihinsa rakentaakseen Rovaniemen Palloseuralle tulevaksi kaudeksi mahdollisimman hyvän ja vahvan liigajoukkueen.

Päävalmentaja Malisella on riittänyt kiireitä

- Tämä on minulle erilainen marras-tammikuu kuin normaalisti. Olen aiemmin tottunut siihen, että luotsaamani joukkue on kasattu jo hyvissä ajoin ja olemme heti vuoden alusta päässeet harjoittelemaan tulevaa kautta varten. Nyt olen päivittäin tehnyt paljon työtä löytääkseni joukkueeseen hyvät ja sopivat pelaajat, sellaiset joita joukkue tarvii vahvistuksiksi, Malinen kertoo erilaisesta marras-joulukuustaan.

RoPS pääsee avaamaan uuden sivun historiassaan, kun tuleva kausi pelataan uudella, modernilla stadionilla.

- Siksipä haluamme kasata seuran urheilujohtaja Jari Ilolan kanssa olosuhteiden arvoisen joukkueen, Juha Malinen toteaa.

Piipahtipa Malinen joulukuun puolivälissä suuren veden takana Yhdysvalloissa San Diegossa ja Las Vegasissa katsastamassa pelaajia siellä järjestetyissä kolmipäiväisissä pelaajien näyttötilaisuuksissa.

- Yhteensä näin reissulla 170 pelaajaa, joista vajaat kymmenen olisi meille käyttökelpoisia pelaajia. Toppareita oli paljon, ainakin neljä liigatasoista miestä olisi ollut ja yksi laitapuolustaja, mutta niille pelipaikoille meillä on jo tarpeeksi hyviä miehiä. Kun ottaa pelipaikat huomioon, löytyi tuolta reissulta kolme-neljä meitä kiinnostavaa pelaajaa, sellaisia jotka voisivat vahvistaa meidän joukkuetta ja joiden kanssa yhteydenpitoa jatketaan, kertaa RoPS-luotsi reissun antia.

Seuran linjan mukaan mennään

Malinen kertoo RoPS:n tehneen syksyllä kauden päätyttyä selvän linjauksen siitä, kuinka tulevan kauden pelaajahankintojen osalta mennään. Niiden mukaan on menty ja mennään edelleenkin kohti tulevaa kautta.

- Olen aina kunnioittanut seuran päätöksiä ja niin teen nytkin. Töitä on tehty kovasti, jotta hieman pienemmillä pelimerkeillä saisimme kasattua paremman joukkueen kuin viime kaudella. Vie aikaa, kun pyrimme ensin löytämään meille sopivat pelaajat, sitten selvittämään heidän taustojaan ja lopuksi vielä saamaan meidän palkkabudjettimme toteutumaan, Malinen toteaa mutta luottaa samalla asioiden menevän suunnitelmien mukaan.

RoPS on ilman muuta kartoittanut alun alkaen ensisijaisesti kotimaisia pelaajavaihtoehtoja ja kartoittaa edelleen koko ajan. Heidän kohdallaan täytyy Malisen mukaan kuitenkin olla tarkkana, sillä haussa on parempia pelaajia kuin viime kaudella ringissä mukana olleet ja pois lähteneet.

- Kotimaisia lahjakkaita pelaajia olemme katsastaneet ja hakeneet sopivia, valitettavasti meidän sijainti pohjoisessa ei ole etelästä lähtöisin olevalle pelaajalle vahvuus, vaan pikemminkin haaste. Pelaajille tärkeimpiä asioita ovat joukkueen mukana olo Euro-otteluissa, palkka ja joukkueen kotipaikan sijainti. Näin se vaan valitettavasti ainakin useimmille on, RoPS-luotsi Juha Malinen harmittelee.

Parinkymmenen pelaajan lista

Malisen mukaan RoPS:lla on tällä hetkellä nimilista noin paristakymmenestä pelaajasta, jotka olisivat joukkueeseen sopivia vahvistuksia.

- Kilpailutilanne on kuitenkin kova ja muutkin seurat ympäri maailmaa etsivät hyviä pelaajia. Siksi tilanne ei ole helppo, sanoo Juha Malinen suoraan.

RoPS:n joukkueharjoitukset alkavat tulevana maanantaina 12. tammikuuta. Harjoitukset aloitetaan tällä hetkellä kasassa olevien sopimuspelaajien kanssa.

- Testipelaajia meillä käy heti tässä tammikuussa näytillä ja 13. helmikuuta alkavaa liigacupia käytämme uusien pelaajien testiotteluina. Ajatus on, että liigacupin jälkeen helmikuun lopussa meillä on 90 % joukkueesta kasassa eli kaikkiaan sopimukset parinkymmenen pelaajan kanssa. Sen jälkeen teemme vielä pari-kolme täsmähankintaa niin, että ulkomaan leiriviikolla maaliskuun lopulla pitää joukkueen olla lopullinen, RoPS-valmentaja Juha Malinen listaa joukkueen pelaajapolitiikkaa.

 

Luettu 1430 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309