ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 22 marraskuu 2014 09:19

RoPS pelaa liigacupin kotipelit Oulussa ja leireilee lämpimässä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin valmentaja Juha Malinen luottaa vankasti, että seuralla on ensi kaudella päättynyttä kautta vahvempi joukkue. RoPSin valmentaja Juha Malinen luottaa vankasti, että seuralla on ensi kaudella päättynyttä kautta vahvempi joukkue. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigajoukkueen ensi kauden suunnitelmat ovat jo pitkällä. Talvinen liigacup kokee RoPSin osalta ison muutoksen, sillä joukkue pelaa kotiottelunsa helmikuussa Oulussa Heinäpään Arina Areenalla kotoisan alimittaisen Ounashallin sijasta.

Juha Malinen: ”Joukkueen rakennus etenee aikataulussa.”

– Viime talvi osoitti karusti, kuinka väärän kuvan pelit pienessä Ounashallissa antavat, kohtasimme kovia joukkueita väärissä olosuhteissa, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

– RoPSin johtoryhmä on päättänyt, että pelaamme liigacupin kotiottelut Oulussa. Myös halliasiassa Rovaniemellä on siirryttävä 2000-luvulle.

– Pienessä hallissa pelaaminen ei palvele joukkuetta, vastustajaa eikä seuran taloutta. Mielellämme tarjoaisimme hehkuvimmille kannattajillemme pelit tässä takapihalla, mutta kyllä järkeäkin on käytettävä.

Helmikuun alussa ennen liigacupia RoPS kohtaa harjoitusottelussa yhdysvaltalaisen PSC:n (Pro Soccer Consulting) joukkueen myöskin Oulussa.

Malinen on tehnyt jo aiemmin yhteistyötä samaisen jalkapalloakatemia ja – konsulttiyhtiön kanssa.

– Heitä vastaan on tarkoitus pelata kahdella eri kentällisellä.

RoPS jättää ison osan joukkueen lopullisesta rakentamisesta liigacupiin.

– Liigacup on pelkästään harjoitusturnaus, ja meillä on jo valmiina tiheällä kammalla valittu joukko hyviä nimiä joita testaamme liigacupissa.

Malisen suunnitelmien mukaan RoPS pitää liigacupin alkulohkon jälkeen lyhyen loman maaliskuun alussa, ja pelit jatkuvat joko liiga-cupin jatkopeleillä tai Suomen Cupin otteluilla maaliskuussa.

Veikkausliigakauden alla RoPS leireilee ulkomailla.

– Ulkomaan leiri oli suunnitelmissa jo viime kaudella, mutta nyt se toteutuu. Kartoitamme pääosin Turkin kohteita.

Veikkausliiga käynnistyy ennen huhtikuun puoltaväliä.

Malisen mukaan joukkueen rakentaminen on aikataulussa, vaikkei RoPS ole uusia sopimuksia julkaissutkaan.

– Me olemme jo kiinnittäneet suurimman osan niistä viime kauden pelaajista joita haluamme ja niiden kanssa, joilla ei vielä ole sopimusta, meillä on hyvin selvät sävelet miten edetään. Tämän hetkinen joukkueen vakaa suomalainen pohja todennäköisesti täydentyy vielä, mutta ei hinnalla millä hyvänsä, Malinen valottaa.

Verkot on viritetty myös ulkomaille.

– Ulkomaalaiskiintiön pohja on parempi kuin koskaan, vaikka tietenkin kaikki on varmaa vasta, kun nimet ovat paperissa.

Tulevan joukkueen suhteen päävalmentaja on erittäin luottavainen.

– Ensi kauden joukkue on varmasti parempi kuin viime kauden.

RoPS pitää joulukuun ensimmäisellä viikolla pelaajilleen testipäivän, jossa kontrolloidaan, miten pelaajat ovat noudattaneet harjoitusohjelmiaan. Testipäivään voi tulla myös uusia miehiä näytille, jos heitä siihen mennessä on haaviin koukittu.

– Avoimia harjoituksia emme kuitenkaan pidä, koska niistä ei löydy tarvitsemamme tasoisia pelaajia, Malinen päättää.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1522 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309