ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 13 marraskuu 2014 08:44

Siirtokuvio selkiytynee lähiaikoina

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran laitapuolustaja Janne Saksela piipahti Tukholman AIK:n testissä. Rovaniemen Palloseuran laitapuolustaja Janne Saksela piipahti Tukholman AIK:n testissä. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Rovaniemen Palloseuran laitapuolustaja Janne Sakselan siirto tukholmalaiseen AIK:hon on vielä auki.

Tukholman AIK pohtii testissä olleen RoPSin Janne Sakselan tilannetta vielä tällä viikolla.

– Parhaani olen tehnyt. Nyt vaan odotellaan, mitä seuraavaksi tapahtuu, Saksela kertoo OrsaSportin tiedotteessa.

Rovaniemen Palloseuran urheilu- ja markkinointijohtaja Jari Ilola ei ole saanut vielä viestiä Tukholman suunnalta.

– Agenttien välityksellä nämä tiedot kulkevat. Vielä ei ole kuulunut uutisia, että mikä on hänen tilanne, Ilola sanoo.

OrsaSportin tiedotteessa mainitaan, että AIK pohtii sekä Sakselan että Kakkosessa maaleja mättäneen Sakari Tukiaisen tilannetta ja palaa asiaan tämän viikon loppuun mennessä.

Sakselan testireissu ei tullut Ilolalle yllätyksenä. Hän kertoo RoPSilla olleen tieto siitä, että Sakselasta ollaan kiinnostuneita Suomen ulkopuolella.

– Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaajia käydään jonkun verran katsomassa ja kiinnostusta on ulkomaalaisten seurojen taholta, Ilola mainitsee.

– Näihin testeihin pääseminen on osoitus siitä, että ulkomaalaiset seurat näkevät heissä mahdollisuuksia, entinen A-maajoukkuemies Ilola jatkaa.

Ilolan mukaan RoPS ei halua olla mahdollisen siirron esteenä vaikka Saksela RoPSille tärkeä pelaaja onkin.

– Sehän tässä on tavoitteena, että pelaajia lähtisi muualle ja että heistä saisi ennen kaikkea siirtokorvauksen.

– Tällä hetkellä Suomessa on vain aika hankala tilanne, että kovin montaa pelaajaa ei ole lähtenyt joista on korvaus saatu.

Mahdollisissa siirtoasioissa tilanteet katsotaan aina kuitenkin tapauskohtaisesti, Ilola kertoo.

– Eihän siinä tietysti ole järkeä, että meillä on sopimus päällä ja ollaan satsattu johonkin pelaajaan, että päästetään ilmaiseksi pois. Kyllä siirroista on aina korvaus tulossa, Ilola toteaa.

RoPSin joukkueen kasaaminen on hyvällä mallilla vuodenaikaan nähden. Verkot ovat vesillä moneen suuntaan.

– Neuvotteluja on käynnissä ja ratkaisuja odotellaan monesta paikasta. Nyt kartoitetaan ensisijaisesti suomalaisia vaihtoehtoja, Ilola kertoo.

RoPS aloittaa joukkueharjoitukset tammikuun alussa. Ilola mainitsee, että osa pelaajahankinnoista tehdään vasta ensi vuoden puolella. Ulkomaalaisten pelaajahankintojen osalta ei haluta vielä kiirehtiä.

– Nytkin heistä on tarjontaa, mutta sitä on vielä enemmän tammi-helmikuussa kun siirtoikkunat menevät kiinni.

RoPS hakee joukkueeseen ensisijaisesti maalivahteja, hyökkääjiä ja laitahyökkääjiä. Ilolan mukaan joukkueen perusrunko, eli puolustuslinja ja keskikentän keskusta, on suurin piirtein valmis.

Viime kaudella RoPSissa pelanneen maalivahti Saku-Pekka Sahlgrenin kanssa on edelleen olemassa neuvotteluyhteys. Sahlgrenin ensisijaisena vaihtoehtona on Ilolan mukaan kuitenkin ulkomaat.

– Ulkomaan kuvioiden selkiytymisen jälkeen katsotaan mikä on tilanne ja pystymmekö saamaan aikaan lopputuloksen, että jatko täällä olisi mahdollinen, Ilola mainitsee.

"Uusi stadion parantaa RoPSin vetovoimaa"

Rovaniemen Palloseuran urheilu- ja markkinointijohtaja Jari Ilola uskoo vakaasti, että ensi vuonna Keskuskentälle valmistuva uusi stadion parantaa RoPSin vetovoimaa pelaajien keskuudessa.

Ilolan mukaan nykyisissä Keskuskentän pukukopeissa ei viitsi käydä harjoitusten jälkeen edes suihkussa.

– Kyllä se muuttaa pelaajien arkea hirvittävästi, että siellä voi viettää enemmän aikaa. On sillä tietysti vaikutusta siihen, että minkälaisen mielikuvan puitteet pelaajille jättää.

Ilola korostaa myös Rovaniemen hyviä talviharjoitusolosuhteita. Hän kertoo, että RoPSin päävalmentaja Juha Malinen on tuonut tätä puolta myös vahvasti esille.

– Kaikki on yhdessä paikassa ja lähellä kaupunkia. Ounashallin vieressä on Lapin urheiluopisto missä on hyvä fysiikkaharjoituspaikka ja uintimahdollisuus. Olosuhteet ovat moneen muuhun paikkaan nähden hyvällä tasolla. Uskon, että pelaajat arvostavat sitä, että jalkapalloilijan perusarki on helppoa ja yksinkertaista Rovaniemellä.

Mikko Kinisjärvi
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1198 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309