ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 05 marraskuu 2014 08:26

RoPS voi pudota liigassa vielä pykälän

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Nyt puidaan Mika Mäkitalon pelikelpoisuutta. Nyt puidaan Mika Mäkitalon pelikelpoisuutta. Kuva: Jussi Leinonen

Suomen Palloliitto on pyytänyt selvityksen Rovaniemen Palloseuran Mika Mäkitalon pelikelpoisuudesta Veikkausliigan päätöskierroksen ottelussa HJK-RoPS.

Mika Mäkitalon pelikelpoisuus HJK-ottelussa syynissä. SPL:n Palloverkossa taas epäselvyyksiä.

RoPS voitti pelin 0-3. Palloliiton toiminnanohjausjärjestelmän Palloverkon mukaan Mäkitalo sai edellisen kierroksen SJK-ottelussa kauden kahdeksannen varoituksen. Kahdeksannesta varoituksesta seuraa yhden ottelun pelikielto.

– Näinhän se on, eli Mäkitalon olisi pitänyt olla pelikiellossa Helsingissä, mutta Palloverkon merkinnöissä oli aiemmin melkoinen sekaannus, RoPSin joukkueenjohtaja Matti Vikman kertoo.

Jos Palloliitto toteaa Mäkitalon pelikelvottomaksi, tuomitaan HJK ottelun voittajaksi 3-0, ja RoPS putoaa lopullisessa sarjataulukossa sijalle 10.

RoPS antaa vastineensa asiasta torstaihin mennessä.

– Annamme vastineen, vaikka periaatteessa se on tarpeeton, sillä selvityspyynnön jättöaika on käsityksemme mukaan mennyt umpeen. Selvityspyyntö pitää tehdä viimeistään seitsemän vuorokauden aikana ottelusta ja pyyntö tehtiin vasta maanantaina, eli päivän myöhässä, Vikman selvittää.

Epäselvyyden tausta on jälleen todella kummallinen ja näitä kummallisuuksia Palloverkkoon on liittynyt jo vuosia. Mäkitalo sai varoituksen Suomen Cupin 5.kierroksen ottelussa Tampereen Ilvestä vastaan maaliskuussa, mutta tätä varoitusta ei kirjattu Palloverkkoon.

– Omassa kirjanpidossani tuo varoitus tietenkin oli, ja kun Mäkitalo sai kauden neljännen varoituksen KuPS-kotiottelussa (3.8) pidin selvänä, että hän on pelikiellossa seuraavasta pelistä (KuPS vieraissa 10.8.). Tässä vaiheessa katsoin Palloverkkoa, eikä siellä ollut Ilves-pelin varoitusta. Soitin Palloliittoon ja ihmettelin asiaa. He eivät löytäneet varoitusta mistään omista asiakirjoistaan, Vikman jatkaa.

Vikman ei pistänyt varmuuden vuoksi Mäkitaloa kokoonpanoon 10.8.

Tämän lisäksi Vikmanin omassa kirjanpidossa sattui erehdys Inter-ottelussa 5.10.

– Merkkasin ”Muksun” saaman varoituksen väärälle miehelle, se oli minun mokani, Vikman myöntää. Näin Vikmanin oma kirjanpito oli seitsemässä kortissa ja hän syötti Mäkitalon ennen HJK-peliä kokoonpanoon.

– Se meni läpi. Palloverkko ei anna syöttää kokoonpanoon pelaajaa, joka on pelikiellossa. En lähtenyt laskemaan kortteja erikseen, koska järjestelmä hyväksyi pelaajan.

Ilves-pelin kortti kuitenkin ilmestyi Palloverkkoon.

– Jossakin vaiheessa se on sinne lisätty, mutta järjestelmä ei ole yhteenlaskettuun saldoon sitä huomioinut, koska Mäkitalo oli Palloverkon mukaan pelikelpoinen ja sain hänet kokoonpanoon, Vikman ihmettelee.

Joukkueenjohtaja on tapahtuneesta todella harmissaan.

– Hyvää hyvyyttäni soitin neljännen kortin jälkeen Palloliittoon ja yritin selvittää asian. Jos en olisi koko asiaan puuttunut, olisi Palloverkossa Mäkitalolla edelleen seitsemän varoitusta.

Palloliitto edellyttää seurojen omaa vastuuta pelikieltojen seuraamisessa, joten RoPS tuomittaneen hävinneeksi ottelun.

Toisaalta, jos RoPSin tulkinta valitusajan umpeutumisesta pitää kutinsa, jää tulos voimaan.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1420 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309