ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 30 lokakuu 2014 10:09

”Etsimme toppareita, eikä Alison ole ensimmäisten joukossa”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin nigerialaistoppareista Faith Friday Obilor (vas.) jatkaa, mutta Ndukaku Alison ei. RoPSin nigerialaistoppareista Faith Friday Obilor (vas.) jatkaa, mutta Ndukaku Alison ei. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuraa kolme kautta edustanut nigerialainen keskuspuolustaja Ndukaku Alison ei näillä näkymin saa seuralta jatkosopimustarjousta.

– Etsimme kahta keskuspuolustajaa, eikä Alison ole ensimmäisten joukossa. Hän on pelannut täällä kolme vuotta ja tiedämme hänen tasonsa, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen vahvistaa.

– Hänen pelinrakentamistaitonsa sekä pelinlukemisensa eivät ole kovin korkealla tasolla, Malinen ruotii.

RoPSilla on ensi kaudesta sopimus kahden keskuspuolustajan Obilorin ja Jarkko Lahdenmäen kanssa.

– Tämä kausi osoitti, että tarvitsemme neljä topparia.

Ndukaku pelasi RoPSissa kolmen kauden aikana yhteensä 88 virallista ottelua, joissa hän teki seitsemän maalia. Etenkin Kari Virtasen valmennuksessa kaudella 2013 Ndukaku muodosti yhdessä Obilorin kanssa toppariparin, joka yleisesti arvostettiin aivan Veikkausliigan eliittiin.

Juuri päättyneellä kaudella Ndukaku loukkaantui alkukaudesta, ja Lahdenmäki kiilasi hänen ohitseen avauskokoonpanoon, mutta mies sai taas vastuuta Lahdenmäen vuorostaan loukkaannuttua.

Malinen jakaakin Ndukakulle kiitosta loppukauden asenteestaan.

– Hän on tehnyt syksyllä kovan työn ja on todella hieno persoona. Pelaajana hän on kapteeniainesta. Olemme keskustelleet yhteisymmärryksessä, kuinka hänen kehitykselleen olisi parasta hakea uusia haasteita muualta. Kunnioitan häntä myös pelaajana, joka ymmärtää seuran tavoitteet.

Malinen ei ole kuitenkaan sulkemassa ovea lopullisesti.

– Katsotaan miten hänellä menee, ja miten RoPSilla menee. Jatko täälläkin on vielä mahdollinen.

Malinen ilmoitti kauden päättäneen HJK-pelin jälkeen joukkueessa vaihtuvan kymmenen pelaajaa.

– Sitä luokkaa vaihtuvuus varmasti on. Nimiä en kuitenkaan vielä osaa sanoa, sillä kenellekään ei ole ilmoitettu varmasti, ettei jatkoa tule. Pelaajat on pantu tiettyyn tärkeysjärjestykseen, jonka mukaan etenemme. Teemme päivittäin työtä joukkueen rakentamisessa, mutta aika monen osalta asiat tulee kuntoon vasta ensi vuonna.

Myöskään maalivahtitilanteesta Malisella ei ole uutta kerrottavaa.

– Keskusteluyhteys Saku-Pekka Sahlgrenin kanssa on auki.

Päävalmentaja jatkaa luottavaisena ensi kauden joukkueen rakentamista.

– Meillä on hyvä runko kasassa ja hyvä kontaktipinta-ala pelaajien kartoitukseen. Neuvotteluissa emme ole seuroista huonoimmassa tilanteessa.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 2631 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309