ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 19 lokakuu 2014 11:13

Akseli Pelvas pilasi RoPSin kotipäätöksen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tätä tyyliä nähdään RoPSin riveissä ensi kaudellakin. Alkukauden polvivammasta kuntoutunut Janne Saksela pelasi väkevästi puolustajana ja laukoi pari kertaa tulisesti myös hyökkäyspäässä. Tätä tyyliä nähdään RoPSin riveissä ensi kaudellakin. Alkukauden polvivammasta kuntoutunut Janne Saksela pelasi väkevästi puolustajana ja laukoi pari kertaa tulisesti myös hyökkäyspäässä. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran liigajoukkue hyvästeli kotiyleisön tämän kauden osalta 1-2 (1-2) tappiolla lauantaina keskuskentällä.

SJK:n hopeajuhlat siirtyivät voitosta huolimatta viimeiselle liigakierrokselle. Malinen mittaili jo RoPSin vahvuuksia ja heikkouksia ensi kautta ajatellen.

Mitalin jo varmistanut Seinäjoen Jalkapallokerho oli voiton myötä kiinni hopeajuhlissa, kunnes Turusta kantautui tyly tieto: FC Lahti voitti Petri Pasasen viime hetken maalilla liigasta putoavan TPS:n.

Vahvan kauden pelannut SJK siirsi mitalijuhlat viikon päähän, jolloin sillä on sauma hopeoida kausi kotikentällä Myllykosken Palloa vastaan.

– Nyt on pelattu 32 ottelua ja pääsemme viimeisessä ottelussa ratkaisemaan kauden saldon. Hopea on ihan omissa jaloissa. Ensi lauantaina pelataan isoista asioista, summasi SJK:n huimaan nousuun luotsannut valmentaja Simo Valakari.

Nousijalle mitali on jo kova saavutus, mutta ei järin suuri yllätys. Valakarin mukaan seura on ollut valmis liigatasolle jo pitkään.

– Se tässä on koettu tällä kaudella, että liiga on Ykköstä selvästi kovempi sarja, Valakari vakuutti.

RoPS-ottelun kahdella maalillaan ratkaissut hyökkääjä Akseli Pelvas arvioi joukkueen fiilikset ”loistaviksi” vaikkei mitalin väri ratkennutkaan.

– Kun MyPa hoidetaan, niin hopeat saadaan. Se olisi kova juttu Seinäjoelle, HJK-lähtöinen Pelvas totesi.

Pelvas osui ensi kerran 27. minuutilla, kun RoPS-vahti Patric Bantamoin torjuma pallo putosi SJK-hyökkääjän jalkoihin. Juho Lähde tulitti tilanteessa ensin.

 SJK:n hyökkääjä Akseli Pelvas tuuletti kahta maalia avausjaksolla RoPSottelussa. Hän kärkkyy vielä jopa liigan maalikuninkuutta. (Kuva:Pekka Aho)

Toinen maali syntyi varttia myöhemmin, kun SJK:n nuori hyökkääjä Jesse Sarajärvi tarttui läpiajossa Bantamoin käsiin. Pelvas veti pallon selkänsä loukanneen Bantamoin selän taakse rankkaripilkulta. Osuma oli miehelle jo kauden 11:s.

RoPS palasi peliin 1. jakson lisäajalla, kun Simo Roiha käännähti karkuun SJK-topparilta ja ampui alanurkkaan 1-2.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen tappiosta huolimatta. Kentällä näkyi halu jättää yleisölle hyvä maku kaudesta.

Malinen mietti jo tulevia vertailemalla RoPSin ja SJK:n osa-alueita lauantaina.

– Keskikentällä olimme parempi, mutta SJK oli kovempi joukkue. Pakkiosastolla molemmat laitapakkimme (Janne Saksela ja Ville Saxman ) olivat vahvoja.

Ongelma-alueet löytyvät toppari-maalivahti -kolmiosta sekä hyökkäyspäästä.

– Näillä osastoilla jäimme SJK:n taakse. Heillä on stabiili topparipari ja ulottuva maalivahti. Hyökkäyksessä tulemme myös takaa. Ongelman ydin on, ettemme ole riittävän vaarallisia, Malinen raamitti.

Ykköshyökkääjä Aleksandr Kokko on liikaa pois kokoonpanosta eikä Simo Roiha ole vielä valmis 10 maalin hyökkääjä. Tulokas on onnistunut kuitenkin viisi kertaa maalinteossa.

– Tähän haetaan vahvennusta, mutta näyttää siltä että rajojen ulkopuolelle on mentävä, Malinen totesi.

Maalivahtitilannetta RoPS on yrittänyt ratkoa sen jälkeen kun tuli tieto, ettei Saku-Pekka Sahlgren käytä sopimusoptiota.

– Sahlgren on tehnyt hyvää työtä ja mielellään hänet pitäisimme. Keskusteluyhteys on yhä olemassa, Malinen kertoi.

Testimiehenä maaliin suulle tullut Bantamoi ei ole kolmessa ottelussaan esittänyt vielä voittavan maalivahdin elkeitä. Eilen hänet vaihdettiin puoliajalla selkävamman takia.

Seuraavat puoli vuotta onkin Malisen mukaan töitä tehtävänä, että asiat saadaan paremmalle tolalle.

RoPS-SJK 1-2

Mikä ratkaisi? SJK:n hyökkäyskalusto oli vaarallisempi ja teki vastaiskuista tarvittavat osumat. RoPSin konstit loppuivat rankkarialueen rajalle.

Maalit: 27. Akseli Pelvas 0-1, 42. Pelvas (rp) 0-2, 90+3 Simo Roiha 1-2. Yleisöä: 1104.

Entä sitten? RoPS kohtaa ensi lauantain viimeisellä kierroksella mestari HJK:n Helsingissä. RoPS on käytännössä sementoitunut liigan 10. sijalle.

Kari Pyykkö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1186 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309