ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 18 lokakuu 2014 09:21

RoPSin Risto Niva: ”Nykyinen malli paras”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseura liputtaa puheenjohtaja Risto Nivan mukaan nykyisen sarjajärjestelmän puolesta. Rovaniemen Palloseura liputtaa puheenjohtaja Risto Nivan mukaan nykyisen sarjajärjestelmän puolesta. Kuva: Jussi Leinonen

Jalkapallon liigaseurat haluavat äänensä paremmin kuuluviin liigan sarjajärjestelmää koskevassa päätöksenteossa. Perjantaisessa tiedotteessaan liiga moittii Palloliiton käynnissä olevaa sarjajärjestelmän muutostyötä hyvän hallintatavan vastaiseksi ja epädemokraattiseksi.

Jalkapalloliigan sarja-järjestelmän uudistustyössä kitkaa. Päätöksiä tulossa maanantaina.

Palloliiton liittohallitus päättää Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen sarjajärjestelmien muutoksista ensi maanantaina. Palloliiton asettama työryhmä on esittänyt liitolle kahta sarjajärjestelmän vaihtoehtoa, joista toinen on saanut liigan hallituksen yksimielisen kannatuksen.

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtajan Risto Nivan mukaan seurat ovat yksimielisesti nykyisen mallin takana eli pelataan jatkossakin kolminkertainen sarja ja viimeinen putoaa.

– Tämä malli on paras ellei liigaa laajenneta 14 joukkueeseen. Siinä tapauksessa voisi toimia malli, että viimeinen putoaa ja toiseksi viimeinen karsii, Niva sanoo.

Sarjajärjestelmän muutosvaihtoehtoja ei ole julkistettu.

– Käytännössä nämä ovat Palloliiton ja Veikkausliigan sisäisiä asioita. Esillä on ollut radikaalimpi malli ja nykyinen vaihtoehto, liigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi.

Tiettävästi vaihtoehdoista radikaalimpi on kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen pelattaisiin yläloppusarja (joukkueet sijoilla 1-6) sekä alaloppusarja (7-12). Viimeinen putoaisi ja toiseksi viimeinen karsisi liigapaikastaan.

Liiga pyrkii pysyvämpään ja pitkäjänteisempään kuvioon. Liigaseurat katsovat, että heidän täytyy kyetä vaikuttamaan seurojen talouteen vaikuttaviin kysymyksiin kuten sarjajärjestelmään.

Nyt näistä asioista on päättämässä paljon muita tahoja kuin liigaseurat.

– Meillä on (Palloliiton kanssa) keskinäinen sopimus. Sarjajärjestelmästä päättää loppukädessä liittohallitus Veikkausliigaa kuunneltuaan. Eli liigan mielipide on otettava huomioon liigaa koskevissa asioissa, Marjamaa korosti.

STT-Pasi Rein/LK-Kari Pyykkö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 875 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227