ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 17 lokakuu 2014 08:35

Kunniallinen kauden päätös

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden keskiviikon tilanteen mukaan. Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden keskiviikon tilanteen mukaan.

Mikä peli? RoPS – Seinäjoen Jalkapallokerho, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä lauantaina 18.10. klo 14.00

Asetelma?

RoPSin osalta kausi on ollut vuoristoratamainen. Sarjan ensimmäinen kolmannes oli surkea, toinen erinomainen ja kolmas taas melkoista räpeltämistä. Viimeisestä yhdeksästä pelistään napapiiriläiset ovat keränneet vain seitsemän pistettä ja hävinneet peräti kuusi ottelua. Edessä on vielä kaksi ottelua, jossa joukkue voi kiillottaa kilpeään ja nostaa sijoituksen kahdeksan joukkoon.

Viimeiseen kotiotteluun vastaan asettuu hurmiollisen kauden pelannut sarjanousija SJK, joka on jo varmistanut mitalin, mutta taistelee hopeasta. Kotiyleisön edessä RoPS haluaa päättää kautensa kunniakkaaseen taisteluun. SJK:n ote on viime kierroksien ratkaisupaikoissa lipsunut, mutta erittäin motivoituneet pohjalaiset ovat pienoisia suosikkeja.

Seuraa näitä!

Taistelu työpaikoista. Monen RoPSin pelaajan sopimus päättyy kauden jälkeen. Kuka haluaa jatkaa Rovaniemellä ja kenellä on tulevaisuutta päävalmentaja Juha Malisen papereissa? Voiko valmentajan kokoonpanovalinnoista jo päätellä, kenelle on lupeissa jatkoa? RoPSilla on pelissä panoksena vain parempi sijoitus, lisämotivaatiota tuovat näyttöhalut ensi kautta varten.

RoPSin Sainey Nyassi on osoittanut, miksi hän on pelannut 118 peliä MLS-liigassa. Sopeutuminen kesti kauan, mutta syksyllä gambialainen on päässyt tasolleen. Nopea laitahyökkääjä pystyy laadukkaisiin keskityksiin sekä ratkaisusyöttöihin ja hän on tehnyt kolme maalia. Viimeistelyssä on vielä toki parantamisen varaa.

SJK:n vasta 20-vuotias Cedric Gogoua on liigan parhaita toppareita. Peräti 190-senttinen norsunluurannikkolainen on nopea, vahva ja myös taitava keskuspuolustaja. Maansa nuorisomaajoukkueet läpi käynyt toppari valittiin 2013 Norsunluurannikon pääsarjan parhaaksi puolustajaksi. Gogoua on herättänyt kiinnostusta laajalti, ja matka jatkunee isompiin ympyröihin.

Oho!

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari on tehnyt huikean nousun Suomen valmentajaeliittiin. Ensimmäisen kerran miesjoukkueen valmentajana hän toimi 2010, kun entinen keskikenttäpelaaja valmensi ÅIFK:ta Kakkosessa. Ennen SJK-komennusta hän toimi juniorivalmentajana. Ensimmäisellä täydellä kaudellaan Seinäjoelle Valakari luotsasi seuran liiganousuun ja debyyttikaudellaan liigassa heti mitaleille!

Poissaolot?

RoPSin Aleksandr Kokko on telakalla. SJK:n Richard Dorman lusii pelikieltoa.

Arvio?

Taas kerran tasainen vääntö, lopputuloksena pistejako tai täpärä vierasvoitto.

 Sainey Nyassi (vas.) on yksi työpaikastaan pelaavista ropsilaisista.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1206 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309