ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 15 lokakuu 2014 17:59

RoPS taistelee viimeisessä kotiottelussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Musiikkimies. Jalkapallon lisäksi musiikki on Esa Majavalle toinen rakas harrastus. Musiikkimies. Jalkapallon lisäksi musiikki on Esa Majavalle toinen rakas harrastus.

Palstalla vaihtuva vieras ja jalkapallotoimittaja Markku Saukko keskustelevat niitä näitä jalkapallosta, Rovaniemen Palloseurasta ja seuraavasta RoPSin ottelusta.

Vieras: Esa Majava, yksityisen musiikkipäiväkodin johtaja ja ex-erotuomari.

Ottelu: Veikkausliigan ottelu RoPS – Seinäjoen Jalkapallokerho la 18.10. klo 14 Keskuskentällä.

Esa Majavalla on takanaan pitkä ja vaiheikas ura eri palloilulajeissa. Jalkapalloa hän on pelannut peräti kahdeksassa eri seurassa alasarjatasolla (kemijärveläinen Wintiöt, Muurolan Yritys, Rovaniemen Työväen Palloilijat, Kaukosen Pallo, Rovaniemen Jalkapalloklubi, Kanuunat, FC Rio Grande ja FC Santa Claus).

Jalkapalloerotuomarina ”Esse” Majava on toiminut päätuomarina alemmilla sarjatasoilla ja avustavana erotuomarina aina SM-sarjassa asti sekä myös erotuomaritarkkailijana. Hän on työskennellyt lisäksi erotuomarikouluttajana. Kaukalopallotuomarina Majava tuomitsi peräti liigatasolla.

”Lopetin, kun pelaajat valitsivat vuoden kaukisliigatuomariksi”, Majava nauraa.

Aktiivisen tuomaroinnin ja uusien erotuomareiden kouluttamisen Majava on jo jättänyt. Nykyään hän toimii Kaukistuomarit Rovaniemen rahastonhoitajana ja sihteerinä.

Kuinka paljon seuraat RoPSia?
”Seuraan kaikki mahdolliset kotiottelut ja sain harvinaisen kunnian toimia trubaduurina RoPS-Asteras europelin VIP-tilaisuudessa Oulussa heinäkuussa.”

Edessä on viimeinen kotiottelu. Miten arvioisit RoPSin kulunutta kautta?
”Kausi lähti liikkeelle onnahdellen, ja olihan RoPSilla huonoa tuuriakin lukuisten 0–1 -tappioiden muodossa. Luotin jo kesäkuussa, että Juha Malinen saa porukan vielä toimimaan, ja keskikesällä voittoja alkoi jo tulla. Nyt on taas tullut notkahdus, onkohan paras terä jo loppukaudesta tylsynyt?”

Miten koko Veikkausliigakausi on mennyt? Mitkä joukkueet onnistuivat odotusten mukaisesti ja mitkä olivat taas pettymyksiä?
”Harmittaa, että RoPSin kotimatseja pelattiin paljon jo huhtikuussa kylmissä keleissä. Parhailla kesäkeleillä ei ollut juurikaan kotipelejä.
Joukkueista nyt vieraaksi tuleva SJK on ollut positiivinen yllätys, vaikka menestystä sopi odottaakin, kun valmentajana on Simo Valakari, omistajana Rovaniemen poika Raimo Sarajärvi ja urheilutoimenjohtajana entinen pelikaverini Kanuunoista, Keith Armstrong.”

Esse Majava laskee onnistujaksi myös mitaleille sijoittuvan FC Lahden. Pettymys on perinteisen TPS:n putoaminen Ykköseen.

”Tepsissä on pelannut useampiakin tuttuja ja sukulaisiakin, joten turkulaisten otteita olen seurannut aina tarkasti.”

Millainen peli on tulossa? Sarjanousija sijoittuu mitaleille ja taistelee hopeasta, mitkä ovat RoPSin mahdollisuudet?
”SJK on mitalinsa ansainnut, ja vatsa voi olla jo täynnä vaikka hopea on jakamatta. Uskon, että RoPSin pelaajat ovat saaneet maistaa Malisen ruutia tappioiden jälkeen, ja joukkue tulee taistelemaan loppuun asti. Eiköhän RoPS nouki vielä pisteitä.”

Ketä kannattaa seurata?
”Tällä kertaa maalivahteja. SJK:n Mihkel Aksalu on loistava veskari. RoPSin maalilla pelannee näyttöjä antava Patrick Bantamoi, sillä Saku- Pekka Sahlgren jättää seuran ja on kärsinyt viime peleissä vammoista.”

Lopputulosveikkaus?
Esa Majava: 2–1.
Markku Saukko: 1–1.

Markku Saukko
© 2014 Uusi Rovaniemi

 

Luettu 1165 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309