ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 06 lokakuu 2014 09:05

Malinen kritisoi rajusti RoPSin pelaamista Turussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Alison Ndukaku iski RoPSin ainokaisen rankkarin jälkitilanteesta. Alison Ndukaku iski RoPSin ainokaisen rankkarin jälkitilanteesta. Kuva: Juha Tamminen

RoPS:n vierailut Turussa ovat olleet vaikeita. Ensiksi elokuun lopulla TPS iski RoPS:n verkkoon neljä maalia, nyt vuorossa oli Inter. Karut loppulukemat 4-1 (1-0) eivät ymmärrettävästi juuri mairitelleet päävalmentaja Juha Malista.

Inter kuritti rovaniemeläisiä 4–1.

– Ei voi sanoa, että Kupittaa olisi meille sinänsä erityisen vaikea paikka pelata. Kyse on enemmänkin siitä, että joukkueen balanssi kokoonpanon tasolla on kokenut kolhuja matkan varrella. Viimeisten viikkojen aikana emme ole sitä muutosta pystyneet kunnolla käsittelemään. Se on ikävä tosiasia.

– Kuvaavaa on, että meille on nyt tehty muutamassa viime pelissä yhdeksäntoista maalia, kun koko edeltäneen kauden aikana saldo oli samaiset yhdeksäntoista maalia. Se panee miettimään asioita, Malinen tuskaili.


Turun ottelulle leimallista oli myös RoPS:n hyökkäämisen tehottomuus. Kuvaavaa on, että ottelun kulun käytännössä ratkaissutta Interin 2-0 –osumaa ennen vierailla oli viitisen paikkaa laittaa pelin asetelma uusiksi, kuitenkin ilman merkintöjä maalisarakkeessa.

Tyhjää kävivät sutimassa vuorollaan ainakin Nicholas Otaru, Jamal Gay ja Sainey Nyassi, viimeisin jopa useampaan otteeseen. Tällä tavalla etenemällä pelejä on vaikea voittaa jatkossakaan.

Neuvottomuus tyhjän verkon edessä sai myös Malisen veren kuohahtamaan kunnolla. Näpertelyn ajan täytyy hänen mukaansa nyt loppua.

– Sehän menee niin, että ammattiurheilussa et tee pelkällä taidolla yhtään mitään. Jos ei löydy kovuutta ja nopeutta, ei myöskään tule tulosta. Tai voi tulla mutta, se koskee vain yksittäisiä pelejä sarjan sisällä. Tuloksen teon kannalta on mahdotonta jäädä odottelemaan niitä muutamia pelejä, täytyy onnistua joka ilta tai ainakin useammin kuin nyt.

– Kuvaavaa on, että meidän ainoan maalimme teki Alison rankkarin jälkitilanteesta. Siinä oli sitä röyhkeyttä ja voimaa, jota Veikkausliigassa pelaamisessa tarvitaan jos aiotaan ottaa seuraavia askeleita ylöspäin tällä tasolla.

– Me tulemme myös puuttumaan tähän asiaan jatkossa. En perkele aio katsoa seuraavaa viittä-kuutta peliä enää, paraneeko tilanne vai ei, pettynyt RoPS-luotsi puhisi.


Inter-peli tuotti myös lisää ongelmia pelaajarintamalla. Aleksandr Kokko ja Saku-Pekka Sahlgren liittyivät ainakin tilapäisesti RoPS:n sairaslistalle. Ottelun tuomaritoiminta jättikin tältä osin varmasti toivomisen varaa, on mahdollista että paremmalla tuomaroinnilla ainakin toinen vammoista olisi jäänyt syntymättä.

RoPS:n jättäessä omat maalinsa tekemättä Inter juhli etenkin kaksi maalia viimeistelleen Solomon Duahin ja huippuvireeseen palaamassa olevan Mika Ojalan johdolla. Maalinsuulla Magnus Bahnen rooli oli myös ottelun käännekohdassa tärkeä.

Toisessa päässä kenttää vastaavasti Sahlgrenin tilalle tauolla vaihdetun Patrick Bantamoin torjuntaprosentti oli tasan nolla Interin toisen ja kolmannen maalin jälkeen. Ei ihan täysien pisteiden ilta hänellekään siis.

– Olimme toisen jakson alussa melko pahasti RoPS:n vietävänä. Onneksi “Mankku” (Bahne) piti meitä silloin pystyssä huipputorjunnoillaan. Jos RoPS olisi tehnyt toisen jakson alun paikoistaan maalit, olisi loppuilta ollut varmasti meille vaikeampi, 3-0 –osumallaan yhden kauden komeimmista Veikkausliiga-maaleista upealla kaukolaukauksellaan tehnyt Solomon Duah selvitti.

Urheilutieto
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1140 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309