ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 29 syyskuu 2014 08:34

Sarjapaikka varmistui tasapelillä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran Aleksandr Kokko ei saanut ujutettua palloa maaliin ohi MyPa-maalivahti Jere Pyhärannan. Rovaniemen Palloseuran Aleksandr Kokko ei saanut ujutettua palloa maaliin ohi MyPa-maalivahti Jere Pyhärannan. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Rovaniemen Palloseuran ja Myllykosken Pallon välinen Veikkausliigaottelu ei noussut klassikoksi.

RoPS ja MyPa jäivät ilman maaleja. Pistejako varmisti RoPSin ja myös MyPan sarjapaikan kolme kierrosta ennen kauden päättymistä. Illan pelissä ei nähty ihmeitä.

Rovaniemeläisten suurin ilonaihe sunnuntai-iltana olikin sarjapaikan varmistuminen kolme kierrosta ennen kauden loppumista. RoPS pelaa ensi kaudella kolmatta vuotta peräkkäin Veikkausliigassa.

– Sarjapaikka varmistui syyskuussa. Kolme peliä on vielä jäljellä ja pelaamme suurimmista sijoituksista Rovaniemellä varmaan 15 vuoteen, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen totesi.

Itse ottelussa pisteet jaettiin remontissa olevalla Keskuskentällä 1211 katsojan silmien edessä 0-0 tuloksella.

– Ei tulos tietenkään tyydytä. Aina lähdetään kotona tietysti voittamaan, RoPS-kapteeni Antti Okkonen kertoi.

Okkosen mielestä RoPS pelasi jälleen hyvää pallollista peliä.

– Pystyimme pitämään palloa ja yritimme löytää erilaisia ratkaisuja ja malleja MyPan puolustuksen murtamiseksi. Simon (Roiha ) tilanne oli hyvä esimerkki siitä, kun (Aleksandr ) Kokko kääntyi MyPan linjan edessä ja teki läpisyötön.


Okkosen mainitsema tilanne oli RoPSin paras maalipaikka koko ottelussa. Vaihdosta sisään tullut Roiha pääsi Kokon syötöstä läpiajoon 86. minuutilla, mutta Roihan veto osui vain tolppaan.

RoPSilla oli ensimmäisellä jaksolla pari maalintekopaikkaa, mutta kuten maanantain Jaro-ottelussa, rovaniemeläisten ruuti oli märkää.

RoPSin laidalla pirteästi painanut Sainey Nyassi pääsi kokeilemaan useasti pallon pistämistä pussiin, mutta MyPa-maalivahti Jere Pyhäranta oli ohittamaton.

Toisella laidalla pelannut RoPSin Jesse Ahonen väläytti avausjaksolla jälleen terävää vetoaan, mutta MyPa-vahti torjui tilanteen kulmaksi.

– Ei vain tunnu millään menevän (maaliin). Ehkä jokin vähän kiristää tekopaikoissa, Okkonen tuumasi.


MyPan kapteeni Tuomas Aho kertoi joukkueen lähteneen Rovaniemellä samalla taktiikalla kuin aiemmin tällä kaudella. Huhtikuussa MyPa haki pisteet 0-1 -tuloksella.

– Tarkoitus oli puolustaa tiiviisti ja tehdä RoPSin pelinrakentelu vaikeaksi. Tänään ei saatu maalia, mutta RoPSin maalivahti pelasi hyvin. Vieraspiste saatiin kuitenkin, Aho totesi.

MyPan Aleksi Ristolalla oli ensimmäisellä jaksolla mainio paikka siirtää vieraat johtoon. RoPSin maalille palannut Saku-Pekka Sahlgren torjui kuitenkin Ristolan avopaikan.

– Sitä yhtä nukahdusta lukuunottamatta meidän puolustuspeli oli hyvää, Okkonen sanoi.

Okkosen mukaan molempien joukkueiden peli oli hermostunutta.

– Ehkä jonkinlainen rentous puuttui molemmilta.

RoPS-luotsi Juha Malinen oli ottelun jälkeen tyytyväinen siihen, että kotijoukkueen maali pysyi puhtaana.

– Olemme tällä kaudella hävinneet pelin seitsemän kertaa 0-1.

Malisen mielestä RoPSin pelissä tapahtui paljon hyviä asioita, vaikka parannettavaa myös löytyy.

– Meillä oli enemmän maalipaikkoja kuin vastustajalla. Laatua tarvitaan enemmän, mutta olemme menossa hyvään suuntaan.

RoPS-MyPa
Tulos: 0-0.
Varoitukset: RoPSista keltaisen kortin näki Mika Mäkitalo, Janne Saksela ja Obilor.
Seuraavaksi: RoPS pelaa 5.10 Turussa Interiä vastaan. 18.10 RoPS kohtaa kotona SJK:n. Kauden viimeisessä ottelussa joukkue kohtaa mestaruuden varmistaneen HJK:n Helsingissä 26.10.

10 voittoa
Nyt: RoPS on sarjataulukossa tällä hetkellä sijalla 8. Joukkue on kerännyt 30 ottelussa 35 pistettä. Joukkue on voittanut tällä kaudella 10 ottelua, pelannut viidesti tasan ja hävinnyt 15 kertaa. RoPS on tehnyt maalin 32 kertaa ja päästänyt maalin 35 kertaa.

Mikko Kinisjärvi
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1152 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309