ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 21 syyskuu 2014 14:53

Vauhdikas keskikastin taistelu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden torstain tilanteen mukaan ennen perjantain Jaro – KuPS ottelua. Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden torstain tilanteen mukaan ennen perjantain Jaro – KuPS ottelua.

Mikä peli? RoPS – FF Jaro (Pietarsaari), Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä maanantaina 22.9. klo 18.30

Asetelma? RoPSin ongelmana on viime kierroksilla ollut pelin tason raju heilahtelu otteluiden sisällä. Esimerkiksi Honka-kotivoitossa joukkue pelasi ensimmäisen 20 minuuttia erinomaisesti ja jopa silmää hivelevän kaunista futista. Sen jälkeen peli olikin huonosti organisoitua ja sekavaa hawaiji-palloa. Myös VPS-pelissä hyvää avausjaksoa seurasi heikko toinen puolikas. Kotijoukkueen on löydettävä otteisiinsa tasainen suoritusvarmuus, joka oli sille keskikesällä ominaista, jotta tavoite paikasta kuuden sakissa olisi realismia. Keskiviikkoinen tappio Vaasassa käytännössä jo romutti eurounelman. Ailahtelevan kauden pelannut Jaro on vain pisteen RoPSia edellä, joten panoksia ottelusta ei puutu. Ennakkoon ottelu on erittäin tiukka ja hankalasti ennakoitavissa, kuten niin monesti aieminkin tämän kauden tasaisessa liigassa.

Seuraa näitä! RoPSin laitapuolustaja Janne Saksela on tehnyt väkevän paluun kentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Viime kausi jäi 21-vuotiaalta lahjakkuudelta JJK:ssa kokonaan väliin vakavan polvivamman takia, ja saman polven vaivat pitivät hänet sivussa tällä kaudella loppukesään asti. Saksela on vahva, nopea ja kookas moderni laitapuolustaja joka nousee rohkeasti hyökkäyksiin ja pystyy laadukkaisiin ratkaisusyöttöihin ja keskityksiin. Jos helsinkiläinen säästyy vammoilta, nousee hän sarjan eliittiin eivätkä ulkomaan kentätkään ole mahdottomuus.

Jaron hyökkäyskalusto on todella tulivoimainen, ja joukkue on tehnyt sarjassa peräti 43 maalia, joka on toiseksi eniten HJK:n jälkeen. Jonas Emet johtaa maalintekijäpörssiä 13 osumalla. Miten RoPSin viime aikoina vaikeuksissa ollut puolustus onnistuu ”jeppisläisiä” vastaan?

Oho! RoPSin luotettava ”Suomenhevonen” Ville Saxman on pelannut kaikissa kauden 28 Veikkausliigaottelussa. Joukkueensa ainoana pelaajana.

Poissaolot? RoPSin Jarkko Lahdenmäen kausi on ohi, ja Sainey Nyassin pelaaminen on epävarmaa. Jaron Fredrik Svanbäck on pelikiellossa. Jesse Öst, Jari Sara ja Alexander Tumasyan ovat loukkaantuneina. Matthias Kullströmin pelaamisesta ei ole varmuutta.

Arvio? Avoin ja rohkea peli. Molemmilla on ollut ongelmia puolustuspelissään, mutta RoPSin edellytykset saada takalinjansa järjestykseen ovat paremmat. Kurinalaisesti puolustamalla RoPS voittaa. Mahdollinen maalintekokilpa kääntyisi Jarolle.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1034 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309