maanantai, 15 syyskuu 2014 08:51

RoPS varmisteli liigapaikkaansa

Saku-Pekka Sahlgrernin torjunnat pohjustivat lopulta RoPSin voiton liigajumbo FC Hongasta. Sahlgrenin vieressä Hongan maalin rankkarista laukonut Pablo Counago. Saku-Pekka Sahlgrernin torjunnat pohjustivat lopulta RoPSin voiton liigajumbo FC Hongasta. Sahlgrenin vieressä Hongan maalin rankkarista laukonut Pablo Counago. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran ensi kauden liigapaikka saattoi varmistua jo sunnuntai-iltana, kun seura kaatoi Veikkausliigan jumbon FC Hongan värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-1 (1-1).

Saku-Pekka Sahlgrenin torjunnat ja Obilorin puskumaali selättivät Hongan.Valmentaja Shefki Kuqi poistettiin kentältä kolmannen kerran.

– Tämä voitto saattoi sen varmistaa. Hyvällä loppukaudella on mahdollisuus taistella vielä jopa eurocup-paikasta, näki RoPSin valmentaja Juha Malinen.

Lentokelissä pelin aloittanut kotijoukkue oli loppuhetkillä jopa hätää kärsimässä ja seura voi kiittää täydestä pistepotista maalivahti Saku-Pekka Sahlgrenia, joka huimat pelastukset pitivät takaiskut yhdessä. Varsinkin 10 minuuttia ennen loppua Sahlgren venyi tuplatorjuntaan kun espoolaiset pommittivat lähietäisyydeltä. Hyvä apua antoi myös puolustus.

– Tämä maistuu tosi hyvälle muutaman haastavamman pelin jälkeen. Hieno taistelu koko joukkueelta. Kaikkeni tein ettei pallo selkäni taakse mene, Sahlgren kommentoi.

RoPS-toppar Obilor kiittää ylempiä voimia voittomaalista. (Kuva: Pekka Aho)

RoPS olisi voinut tehdä illasta paljon helpomman jos olisi tehnyt avausjakson ensimmäisen 8 minuutin paikoista maalin tai maaleja. Sainey Nyassi oli loistopaikassa kahdesti, mutta jotenkin pallo päätyi aina maalivahti Daniel Kollarin käsiin.

Nyassi hankki RoPSille vielä rangaistuspotkunkin, mutta Aleksandr Kokko tinttasi pallon yläriman kautta yli. Kokon ilta oli synkähkö, sillä pelin loppuhetkillä hän osui tolppaan ja hankki lopuksi varoituskortin, joka tietää yhden ottelun pelikieltoa.

Kun RoPS ei paikoista osunut, Honka karkasi toisen pään rankkarilla johtoon. Ville Saxman pelasi varomattomasti Yeraita vastaan ja Petteri Kari näytti rankkaripilkkua. Espanjalaiskärki Pablo Counago veti varmasti 0-1.

RoPSin tasoituksen teki oikea mies, kun huippuvedossa ollut Nyassi viimeisteli vapaapotkun jälkeisestä ruuhkasta 1-1 muutama minuutti ennen taukoa.

– Onneksi hän onnistui kolmannella yrityksellä, huokaisi valmentaja Malinen.

Maalivahti Sahlgrenin ansiosta RoPS pääsi 2. jaksolla jahtaamaan voitto-osumaa, joka syntyi 70. minuutilla. Antti Okkosen kulma tavoitti toppari Obilorin, joka puski pallon alanurkkaan.

Ottelun värikkäin osuus alkoi viisi minuuttia myöhemmin kun Sahlgren ryöväsi pallon Honka-hyökkääjä jaloista. Päättäväiseltä maalivahdin työltä näyttänyt tilanne kuumensi Honka-luotsi Shefki Kuqin, joka huitoi ja potki lopulta vaihtokoppia.

Turkulaistuomari Petteri Kari käveli kentän laidalle ja passitti Kuqin katsomon puolelle.

– Tuomareilla on kilpailu, kuka heittää minut eniten ulos, murahti Kuqi pelin jälkeen. Ulosajo oli hänelle kolmas kuluvalla kaudella.

– Hyväksyn spontaani reaktiot, mutta koppien potkimista en. Käytös ampui yli, perusteli Kuqin vieressä lehdistötilaisuudessa istunut Kari. Luvassa on tuomariraportti ja jo perinteinen kurinpitomenettely.

Kuqi sai Juha Maliselta sympatiaa. Hän tiesi, että Hongan joukkueesta oli jälleen kadonnut pelaajia ja tilalle oli rahdattu uutta ulkomaalaisvoimaa.

– Shefkillä on taatusti haastava tilanne, Malinen totesi.

Kapteeni Jussi Vasara veti yhteen Hongan tämän hetken tilanteen.

– Palkat on saatu, joukkuehenki on hyvä, mutta pisteitä tarvitsi vielä.

Shefki Kuqi ripittää ottelun neljättä erotuomaria Jarno Kiistalaa sen jälkeen päätuomari passitti hänet kentältä. (Kuva: Pekka Aho)

Tilastot
RoPS–Honka 2–1 (1–1)
Maalit: 22. Pablo Counago rp. 0–1, 44. Sainey Nyassi (Ndukaku Alison) 1–1, 71. Faith Obilor (Antti Okkonen) 2–1.
Yleisöä: 1586.
RoPS: Saku-Pekka Sahlgren, Janne Saksela (67. Juuso Majava), Faith Obilor, Ndukaku Alison, Antti Okkonen, Mika Mäkitalo, Nicholas Otaru (67. Jesse Ahonen), Ville Saxman, Jamal Gay, Sainey Nyassi, Aleksandr Kokko (v) (90. Simo Roiha).