ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 14 syyskuu 2014 10:13

Päivän peli: RoPS karsii kriisi-Hongalta pisteet

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot perustuvat joukkueiden tilanteisiin torstaina. Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot perustuvat joukkueiden tilanteisiin torstaina.

Mikä peli? RoPS – FC Honka (Espoo), Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 14.9. klo 18.30.

Asetelma? Veikkausliiga palaa maaottelutauolta tositoimiin. Molemmilla joukkueilla on ottelussa kovat panokset. RoPS tavoittelee sijoitusta kuuden joukkoon ja yhtä kotiottelua enemmän ensi kaudeksi. Toki Eurooppaan todennäköisesti vievä nelossijakin on vielä ainakin haaveena joukkueen mielessä. Kotijoukkueella on selkeä kasvojen pesun paikka, sillä edellisellä kierroksella tappio TPS:lle tuli rumin lukemin, vaikkakin pitkälti kenttätapahtumien vastaisesti.

Honka on pudonnut sarjassa viimeiseksi ja käy armotonta kamppailua putoamispuimurissa. Hongan kausi on ollut melkoinen ”bordelli”: talousvaikeuksia, maksamattomia palkkoja, kurinpitotoimia ja hirmuinen pelaajaralli.

Myös omistajatilanne on epäselvä, päävalmentaja Shefki Kuqi ja hyökkääjä Pablo Counago saattavat ostaa seuran. Kokoonpanon ennakoiminen onkin vaikeaa. Honka on pelannut nyt jo kymmenen voitottoman ottelun putken.

Honka on kokonaisuudessaan hajanainen joukkue, mutta pystyy parhaimmillaan hyvään puolustuspeliin. Yhtenäinen ja selkeän peli-identiteetin RoPS on ennakkosuosikki

Seuraa näitä!

Alkukaudella Juha Malinen määräsi Jamalin uudeksi komentopaikaksi hyökkäävän keskikenttämiehen tontin. Jamal on todella epätyypillinen pelinrakentaja, mutta entinen kohde-hyökkääjä on omaksunut roolinsa loistavasti. Mies riistää palloja tehokkaasti, suojaa pelivälinettä erinomaisesti ja pystyy rytmittämään hyökkäyksiä. Ratkaisusyöttöjen antajana hänen vastuunsa on suuri. Muutama kaappi kruunaisi Karibian miehen kauden!

Marssiiko RoPSin uusi maalivahti Patrick Bantamoi suoraan avauskokoonpanoon?

Hongan tulisieluinen valmentaja ”Kosovon Härkä” Shefki Kuqi on ollut kauden aikana yhteensä jo kolme ottelua toimitsijakiellossa. Kuqi käy varmasti kierroksilla myös ”Keskarilla.”

Oho! Hongassa on tällä kaudella esiintynyt kentällä peräti yli 40 eri miestä! Jopa valmentaja Kuqi on nimetty pelaajaksi.

Poissaolot? RoPSin Jarkko Lahdenmäki sekä Olli Pöyliö ovat sivussa. Hongan sairastuvalla ovat Tommi Saarinen, Marcus Heimonen ja Janne Paukkonen.

Arvio? RoPSilla on ollut viime kierroksilla ongelmia viimeistelyssään ja puolustuspelissään. Tauko tuli joukkueelle hyvään aikaan, ja ongelmia on saatu harjoituskentällä hiottua niin, että kolme pistettä jää Rovaniemelle.

 RoPSin uusi maalivahtihankinta Patrick Bantamoi on harjoitellut kuluvan viikon Rovaniemellä. Marssiiko Bantamoi suoraan avaukseen?

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1084 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309