ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 01 syyskuu 2014 08:59

RoPS jäi nousukuntoisen TPS:n jalkoihin vieraissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksandr Kokko teki kauden yhdeksännen maalinsa, mikä oli laiha lohtu tappio-ottelussa. Aleksandr Kokko teki kauden yhdeksännen maalinsa, mikä oli laiha lohtu tappio-ottelussa. Kuva: Jussi Leinonen

TPS taistelee kynsin hampain Veikkausliigapaikastaan ja on sarjan kuntopuntarissa nykytilanteessa itseasiassa yksi sen kuumimpia joukkueita. Tämän sai kokea myös RoPS, joka poistui Turusta värikkäiden vaiheiden jälkeen lopulta 4-2 (0-0) tappionumerot mukanaan kohti Rovaniemen iltajunaa.

Jarkko Lahdenmäen loukkaantuminen on suuri ongelma RoPSille.

Tappio olisi sikäli kirvelevä RoPS:lle, että se hallitsi peliä selvästi etenkin ottelun ensimmäisellä jaksolla, jossa vierasmaalilla olisi voitu päästä hyvinkin erilaiseen kehityskulkuun ottelun lopputuloksen kannalta.


Toisin kuitenkin kävi, TPS avasi maalihanat Eero Tammisen upealla 1-0 vapaapotkuosumalla ottelun 56. minuutilla ja hallitsi toista jaksoa altavastaajan silminnähden vahvan energiabuustin voimin.

– Olisi ollut itselläkin paikat tehdä 1-0 meille mutta tekemättä jäi. TPS oli todella hyvä erikoistilanteissa ja sai onnistumisista melkoisen flow’n päälle. Yksi upea vapaapotkumaali ja yksi epäselvä pilkku. Joskus peli ratkeaa tälläisiin asioihin, ei näille enää voi mitään, Aleksandr Kokko summasi.

TPS näytti jo vievän ottelun neljän maalin marginaalilla mutta lisäajalla se sortui nuoren joukkueen kokemattomuuteen kahden helpohkon RoPS:n takaiskumaalin kautta. Toisaalta jossittelu on turhaa, vastaavasti RoPS:n puolustaminen oli ottelun edetessä heikkoa ja se oli sitä varsinkin ottelun käännekohdissa.

Päävalmentaja Juha Malisen kommentit ottelun päätyttyä eivät juuri sijaa tulkinnoille antaneet.

– Kyllähän meidän ongelmamme nykytilanteessa rakentuvat keskuspuolustamisen kautta. Jarkko Lahdenmäen loukkaantumisen jälkeen meille on nyt tehty kolmessa ja puolessa pelissä yksitoista maalia. Se on tietenkin liikaa. Tänäänkin paremmalla pelaamisella sillä osa-alueella olisimme kenties pystyneet estämään osan TPS:n osumista.

– TPS:n voitosta tämä ei kuitenkaan syö mitään pois. Yhden maalin merkitys on tälläisessä taistelupelissä todella suuri ja se maali tuli tänään Tepsille Eero Tammisen upean vapaapotkuosuman kautta. TPS hieno joukkue, todellakin näkee että kaikessa toiminnassa on suuri sydän takana juuri nyt.


TPS nousi maalierolla Hongan ohi sarjataulukossa ja on hengen päälle saatuaan vaikeasti voitettava kenelle tahansa Veikkausliigassa jatkossakin. Siitä kertoo myös tappioton seitsemän pelin sarake sitten heinäkuisen Rovaniemen kohtaamisen.

– Erinomainen peli kaiken kaikkiaan. RoPS olisi todellakin voinut tehdä avausmaalin tänään, toisaalta myös meiltä mielestäni vietiin yksi osuma avausjaksolla kun RoPS:n pakit putsasivat pallon maalin sisältä takaisin peliin, TPS-luotsi Mika Laurikainen heitti.

– Tärkeintä kuitenkin tässä tilanteessa on, että olemme konkreettisesti haastamassa muita joukkueita sarjapaikasta, emme enää pelkästään takaa-ajajia. Se on yksi välitavoitteemme matkalle kohti meidän mestaruuttamme, sarjassa säilymistä.

Ottelun tuomarilinja heitteli pelin sisällä melkoisesti. Tämä myönnettiin molemmissa leireissä. Suurilta tunteilta kommenteissa kuitenkin vältyttiin tällä kertaa.

– Olen luopunut tuomaroinnin suhteen turhasta murehtimisesta. Kaikki näkevät mikä tilanne on. Tämän kanssa pitää vaan pystyä elämään, Aleksandr Kokko totesi.

 Urheilutieto/Jari Nikkola
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 869 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309